Νομικά Νέα

NewsRoom: Ελληνική και Διεθνής Ειδησεογραφία, Αρθρογραφία, Βιβλιογραφία, Εκδηλώσεις, Νομολογία και Νομοθεσία

ethemis
ethemis

ΣτΠ: Αντικατάσταση του όρου «αγνώστου πατρός» σε υπουργική απόφαση

Ο Συνήγορος πρότεινε την αντικατάσταση της παρωχημένης και μειωτικής έκφρασης «αγνώστου πατρός» που παρεισέφρησε σε απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από δεκαετίες αχρησίας της.

ethemis

ΣτΠ: Απαλοιφή ανώτατου ορίου ηλικίας σε ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου για πρόσληψη υπαλλήλου

Στον Συνήγορο του Πολίτη υποβλήθηκε αναφορά με αντικείμενο το γεγονός ότι σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη διοικητικού υπαλλήλου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, τέθηκε ως ανώτατος ηλικιακός περιορισμός το 40ο έτος της ηλικίας.

ethemis

Υπ.Υγείας: Dentist pass σε παιδιά από 6 ως 12 ετών

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών προσφέρονται για πρώτη φορά στη χώρα μάς με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

ethemis

Υπ. Μεταφορών: Τίθεται σε εφαρμογή το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέτει σε εφαρμογή ένα νέο ψηφιακό εργαλείο, το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (ΜΕΜΟ), με στόχο την ορθή λειτουργία κι εξυγίανση της αγοράς αυτοκινήτου.

ethemis

ΑΠΔΠΧ: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Intellexa για παραβίαση της υποχρέωσης συνεργασίας

Διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία Intellexa A.E. για παραβίαση της υποχρέωσης συνεργασίας με εποπτική αρχή σύμφωνα με το άρθρο 31 Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.