Νομικά Νέα NewsRoom

Νομική Επικαιρότητα: Ελληνική και Διεθνής Ειδησεογραφία, Αρθρογραφία, Βιβλιογραφία, Εκδηλώσεις, Νομολογία και Νομοθεσία..
ethemis

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα νέες εκδόσεις για το myDATA και το timologio

Τις νέες εκδόσεις v1.0.8 του myDATA και v1.5.0 για το timologio θέτει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,  για την προσαρμογή των τεχνικών προδιαγραφών της πλατφόρμας στις σχετικές επικαιροποιήσεις της απόφασης Α. 1138/2020.

ethemis

20 νέοι Δήμοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων – Αυξάνονται σε 231.062 από 217.267 οι δικαιούχοι μαθητές

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – προχωρεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ethemis

Παράταση δηλώσεων ασφάλισης κατοικίας για μειωμένο ΕΝΦΙΑ

Ορισμός νέας προθεσμίας, έως την 1η Μαρτίου 2024, για την υποβολή, τροποποίηση ή διόρθωση αιτήσεων και την επιβεβαίωση των απαραίτητων στοιχείων, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες

ethemis

Σπουδαστήριο Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων e-Θέμις

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη σύσταση του Σπουδαστηρίου Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων e-Θέμις, ενός νέου επιστημονικού/δικηγορικού φορέα, αφιερωμένου στην παροχή υψηλής ποιότητας νομικής και δικηγορικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους.

ethemis

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών -ακόμη και ατομικών- που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και έχουν ιδρυθεί μέχρι την 31η.12.2023.

ethemis

Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα "«JUST Closer» - Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη"

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα «Justice Closer to children and their families» με τον διακριτικό τίτλο «JUST Closer», το οποίο αποσκοπεί να συμβάλει στην αποτελεσματική και συνεκτική εφαρμογή του Ποινικού Δικαίου της Ε.Ε.

ethemis

Eγκύκλιος για τον υπολογισμό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

Το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε εγκύκλιο για τον υπολογισμό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την εφαρμογή της παρ. 9α του άρθρου 53 του ν. 4412/2016 για παραδόσεις αγαθών που έλαβαν χώρα εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2024.

ethemis

Αεροδικείο Αθηνών

Εντός του μηνός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το Αεροδικείο Αθηνών θα προβεί στην εκκαθάριση του Αρχείου του

ethemis

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υποψηφίων οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και πληρούν τις τεθείσες προϋποθέσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των δύο (2) διαθέσιμων θέσεων

ethemis

Χάθηκε η εξεταστική στη Νομική Θεσσαλονίκης

«Εξαιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έλαβε τέλος», αναφέρεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης

ethemis

H πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες αρχίζει να ισχύει για όλους τους διαδικτυακούς ενδιάμεσους στην ΕΕ

H DSA είναι το εγχειρίδιο κανόνων της ΕΕ που αποσκοπεί να καταστήσει το επιγραμμικό περιβάλλον ασφαλέστερο, δικαιότερο και πιο διαφανές έτσι ώστε οι χρήστες της ΕΕ να προστατεύονται από παράνομα αγαθά και περιεχόμενο και να μπορούν να προστατεύουν τα δικαιώματά τους, όταν συνδέονται με άλλους χρήστες, ανταλλάσσουν πληροφορίες ή αγοράζουν προϊόντα.

ethemis

Αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Τις δυνατότητες της χώρας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ενισχύει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της ανάπτυξης Θερμικών Μικροδορυφόρων και Ραντάρ Μικροδορυφόρων, ενός έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικρών Δορυφόρων.

ethemis

Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας μέσω του gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία

ethemis

Πανευρωπαϊκή διάκριση της Ελλάδας για την ενίσχυση της φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης

Στο κοινό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διαμόρφωση της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης επιλέχθηκε η Ελλάδα ανάμεσα σε 46 χώρες, ως Χώρα Εταίρος.