Νομικά Νέα NewsRoom

Νομική Επικαιρότητα: Ελληνική και Διεθνής Ειδησεογραφία, Αρθρογραφία, Βιβλιογραφία, Εκδηλώσεις, Νομολογία και Νομοθεσία..
ethemis

Μετατίθεται για τις 26/7/2024 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 26/7/2024 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, ώστε η προθεσμία υποβολής να συμπίπτει με την προθεσμία των δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

ethemis

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έναρξη δύο δημόσιων διαβουλεύσεων

Η πρώτη αφορά στα παραποιημένα προϊόντα, καθώς και στη λίστα επιτήρησης για την πειρατεία. Η δεύτερη δημόσια διαβούλευση αφορά στην προστασία και την επιβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε τρίτες χώρες.

ethemis

6,33 δισ. ευρώ έφτασαν οι ρυθμίσεις οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού

Πρόκειται για συνολικά 17.893 επιτυχείς ρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί συνολικά στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ενώ, ειδικότερα τον Μάιο οι επιτυχείς ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.153 που αντιστοιχούν σε οφειλές 420 εκατ. ευρώ.

ethemis

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»

Το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡΚΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εντός Αττικής.

ethemis

Αναστέλλεται η έκδοση του Ali Yesildag στην Τουρκία

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Ali Yesildag, που κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής για να εκδοθεί στην Τουρκία με απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να εκδοθεί μέχρι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να αποφανθεί όσον αφορά την αίτηση ασύλου του.

ethemis

Εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών παρακολουθούν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις

Η εν λόγω μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) σχετικά με την αντίληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της ΕΕ κατέδειξε ότι ένα ποσοστό 12% των πολιτών της ΕΕ είχαν πρόσβαση ή «κατέβασαν» περιεχόμενο από παράνομες πηγές για να παρακολουθήσουν αθλήματα και αγόρασαν, επίσης, απομιμήσεις αθλητικού εξοπλισμού.

ethemis

Ένταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη

Η ένταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους.

ethemis

Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων από την επέλαση του καύσωνα

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση υπό συνθήκες καύσωνα για τις ημέρες Τετάρτη 12.06.2024 και Πέμπτη 13.06.2024.

ethemis

Στη Βουλή το νέο πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά στην θέσπιση ενός νέου συστήματος ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς και για εκείνα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.

ethemis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ «ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ….»

Η Νομική Βιβλιοθήκη και ο ομ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Αργύριος Καρράς, σας προσκαλούν σε εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ο Νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας - Συστηματική ερμηνεία και μεθοδολογική κατ' άρθρο ανάπτυξη» την Τρίτη, 18/06 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης» στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

ethemis

mAiGreece: Διαθέσιμος από σήμερα ο Ψηφιακός Βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης για τις διακοπές στην Ελλάδα

Διαθέσιμη είναι η ψηφιακή εφαρμογή «mAiGreece», ο εξατομικευμένος «Ψηφιακός Βοηθός» με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, για όλους όσοι κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

ethemis

Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων και ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις ημέρες του καύσωνα

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους.