Νομικά Νέα NewsRoom

Νομική Επικαιρότητα: Ελληνική και Διεθνής Ειδησεογραφία, Αρθρογραφία, Βιβλιογραφία, Εκδηλώσεις, Νομολογία και Νομοθεσία..
ethemis

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται έργο για τον εντοπισμό αυθαίρετης δόμησης με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, το οποίο με τη χρήση νέων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με λήψεις αεροφωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, θα αυξάνει τη δυνατότητα των υπηρεσιών του κράτους να εντοπίζουν με τεκμηριωμένο τρόπο και να ελέγχουν περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης.

ethemis

«e–Ναυλοσύμφωνο» – Το ψηφιακό εργαλείο ελέγχου και καταγραφής, σε πραγματικό χρόνο, της δραστηριότητας των πλοίων του «e–Μητρώου Πλοίων»

Με στόχο την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών για την υποβολή του ναυλοσυμφώνου στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές και των λοιπών διαδικασιών που εμπίπτουν στον κύκλο της εκμετάλλευσης επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στην Ελλάδα, θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή «e-Ναυλοσύμφωνο»

ethemis

«Digispect»: Η ψηφιακή εφαρμογή για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των αυτοψιών μετά από φυσικές καταστροφές

Η εφαρμογή θα είναι εγκατεστημένη σε φορητές συσκευές (tablets) και η είσοδος των αρμόδιων μηχανικών θα πραγματοποιείται με κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης, παρέχοντας πρόσβαση μόνο στους εξουσιοδοτημένους χρήστες.

ethemis

«Μικρές ΔΕΗ» και Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της».

ethemis

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ethemis

Ο ΔΣΑ σε ένα 7ήμερο ταξίδι στην Ανδαλουσία

Μια περιοχή με εξαιρετικό φυσικό κάλλος και πόλεις - υπαίθριο μουσείο, που ακροβατούν μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με έντονο ταπεραμέντο, φλογερή μουσική και καταπληκτικό φαγητό.

ethemis

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στον 15ο διαγωνισμό Themis Competition του European Judicial Training Network

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών συμμετείχε στην 15η διοργάνωση του διαγωνισμού Themis Competition του European Judicial Training Network, ο οποίος διεξήχθη στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 2-5/7/2024.

ethemis

Έρχονται κίνητρα για τους συνεπείς φορολογουμένους

Κίνητρα για τους φορολογουμένους που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και αυτούς που έχουν εντάξει τα χρέη τους σε ρύθμιση οφειλών και τα αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, τα οποία αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το νέο έτος

ethemis

Σημαντική πρόοδο της Ελλάδας αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια Έκθεση της Ψηφιακής Δεκαετίας

Αξιοσημείωτη πρόοδο στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, σημείωσε η Ελλάδα το 2023, ενώ συγχρόνως κατέγραψε και τη μεγαλύτερη βελτίωση στον τομέα αυτό με ποσοστό της τάξεως του 16% την τελευταία τετραετία.

ethemis

Ενισχύεται η Κυβερνοασφάλεια κρίσιμων Δομών και Φορέων

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της Κυβερνοασφάλειας Δομών και εποπτευόμενων Φορέων του, υλοποιεί τον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό «Δράσεις για την Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του Δημοσίου Τομέα».

ethemis

Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Ιούνιο

Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223.

ethemis

Ενημέρωση Ελληνικού Κτηματολογίου

Ενημέρωση Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σχετικά με τη διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα του προκαποδιστριακού Δήμου Μεγαρέων και της κοινότητας Οινόης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

ethemis

Μετάπτωση του ΟΠΣ Ολομέλειας στο G cloud (Παρασκευή 5/7 και ώρα 15:00 έως και Κυριακή 7/7/2024)

Την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024 μέχρι Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024 προγραμματίζεται η μετάπτωση και η αναβάθμιση του υπάρχοντος Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της Ολομέλειας στο G Cloud.