Νομική Σχολή ΑΠΘ: Διαγωνισμός εικονικής δίκης: 'EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION

September 25, 2020: Eκπαιδευτικά Προγράμματα για Νομικούς, Δικηγόρους, Ασκούμενους & Φοιτητές

Μεταπτυχιακά προγράμματα ethemis


posts  eΘέμις / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Νομική Σχολή ΑΠΘ: Διαγωνισμός εικονικής δίκης: 'EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION posts



ethemis

Νομική Σχολή ΑΠΘ: Διαγωνισμός εικονικής δίκης: 'EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ:

EUROPEAN HUMAN RIGHTS MOOT COURT COMPETITION (EHRMCC)

Η Σχολή μας θα συμμετάσχει στον 9ο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης στα αγγλικά:  European Human Rights Moot Court Competition, που διοργανώνεται από το διεθνές τμήμα της European Law Students Association (ELSA International) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορούν να ληφθούν στο σύνδεσμο: https://ehrmcc.elsa.org και στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΔΔΑ: https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=events/mootcourt&c=.

Η ομάδα της Σχολής θα αποτελείται από δύο έως τέσσερα μέλη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στη Σχολή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής (μέχρι την 1.11.2020).

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα της Σχολής παρακαλούνται όπως το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 2/10/2020 στη Γραμματεία του Τομέα Διεθνών Σπουδών (γραφείο 406, κα Αλεξία Παπάζη) ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: alpapazi@law.auth.gr. Μαζί με τη δήλωσή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλλουν ένα σύντομο σημείωμα στο οποίο θα αναφέρουν α) το πρόγραμμα (προπτυχιακό / μεταπτυχιακό) που παρακολουθούν και το έτος σπουδών, β) τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει  επιτυχώς, το αντικείμενο των οποίων περιλαμβάνει τα θεμελιώδη δικαιώματα και γ) το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Μετά τη λήψη των  δηλώσεων ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί ο τρόπος επιλογής.

Η συμμετοχή στην ομάδα της Σχολής θα απαιτήσει αυξημένη διαθεσιμότητα των φοιτητών για τη σύνταξη των γραπτών υπομνημάτων και την υποβολή τους μέχρι την 13.12.2020 και για την προετοιμασία της συμμετοχής στον προφορικό προκριματικό γύρο (το Φεβρουάριο – Μάρτιο 2021).  Στον τελικό γύρο, που προβλέπεται, καταρχήν, να διεξαχθεί στο ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο το Μάιο του 2021, θα προκριθούν 18 ομάδες (από τις 160 που συμμετέχουν ετησίως, κατά μέσο όρο, στο διαγωνισμό) με κριτήριο τη βαθμολογία των γραπτών υπομνημάτων και την επίδοση στον προφορικό γύρο, που έχουν ίση βαρύτητα. Στόχος της Σχολής είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει να προκριθεί στον τελικό γύρο.

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών θα καλύψει τα έξοδα εγγραφής στο διαγωνισμό. Εφόσον η ομάδα της Σχολής προκριθεί στον τελικό γύρο, θα ισχύσουν οι αποφάσεις της Σχολής για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής. Για τη συμμετοχή στον προκριματικό γύρο, εφόσον ο γύρος διεξαχθεί δια ζώσης στο εξωτερικό και ανάλογα με το επίπεδο προετοιμασίας της ομάδας, θα καταβληθεί προσπάθεια για την κάλυψη μέρους των εξόδων μέσω χορηγιών.

 

Θεσσαλονίκη, 24/9/2020

Ιωσήφ Κτενίδης

Αναπληρωτής καθηγητής

 

Η ομάδα της Σχολής θα αποτελείται από δύο έως τέσσερα μέλη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στη Σχολή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής (μέχρι την 1.11.2020).



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom