Τελική Ευθεία - Η καρδιά του νομικού κόσμου χτυπά στο Βόλο 10-11 Μαρτίου

February 28, 2023: Εκδηλώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Τελική Ευθεία - Η καρδιά του νομικού κόσμου χτυπά στο Βόλο 10-11 Μαρτίου

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, διοργανώνει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της, με το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα «Το Δίκαιο της Ενέργειας & του Περιβάλλοντος», στην πόλη τoυ Βόλου 10 & 11 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Valis Hotel . Κατά τη διάρκεια του διημέρου, κορυφαίοι και εξέχοντες εισηγητές θα αναλύσουν κάθε πτυχή που σχετίζεται με τη νομική προσέγγιση ενεργειακών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Στόχος είναι η ανταλλαγή γνώσης και γόνιμου προβληματισμού σε θέματα θεωρίας και πράξης που αφορούν τους σύνθετους και συνεχώς μεταβαλλόμενους κλάδους της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και απευθύνεται >στους δικηγόρους και νομικούς όλης της χώρας, στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και στα αρμόδια στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές, το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

https://www.ethemis.gr/12th-ethemis-congress/

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ – ΠΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΛΟΥ

1 η προτεινόμενη περιοχή ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) Πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο και σε κεντρικούς εμπορικούς άξονες της πόλης (οδοί Ερμού, Δημητριάδος) περιοχή που σφύζει από ζωή όλο το 24ωρο. Διπλά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και πίσω από το επιβλητικό ρολόι (καμπαναριό) βρίσκεται η πεζοδρομημένη περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «Βολονάκι» (εξαιτίας της ομοιότητάς του με το Κολωνάκι της Αθήνας). Ειδικά τις βραδινές ώρες η περιοχή κατακλύζεται από κόσμο κάθε ηλικίας και οι επιλογές για διασκέδαση είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εστιατόριο «Πλαγίως» (Δημ. Κονταράτου – Σκύρου, τηλ: 24210 21900), με διεθνή και μεσογειακή κουζίνα και μεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιού. Το wine bar «Grappa Vino & Aperitivo» (Δημ. Κονταράτου 1, τηλ: 24210 30370) με πολύ όμορφη αυλή, και μεγάλη ποικιλία τόσο σε ετικέτες κρασιού, όσο και σε πιάτα διεθνούς κουζίνας (μεξικανική, κινέζικη κ.λπ.). Στην επόμενη γωνία βρίσκεται το cocktail bar «Groove» (Κουμουνδούρου – Δημ. Κονταράτου, τηλ: 24210 33032), βραβευμένο για τα υπέροχα cocktails του. Στην ίδια περιοχή το «Μy Deli» (Κουμουνδούρου 41, τηλ: 2421316888), πολύ όμορφο, μικρό κατάστημα ειδών delicatessen και ποικιλία σε ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, με εσωτερικό, αλλά και εξωτερικό χώρο για να τα απολαύσετε με την παρέα σας. Πέρα από τα προαναφερόμενα, στην περιοχή υπάρχει πληθώρα εστιατορίων και bars που διαθέτουν τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

2 η προτεινόμενη περιοχή ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (οδός Τάκη Οικονομάκη) Πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και σε απόσταση αναπνοής από το «Βολονάκι», βρίσκεται ο «εναλλακτικός» πεζόδρομος της Τάκη Οικονομάκη, με πληθώρα επιλογών για φαγητό και ποτό. Ενδεικτικά προτείνουμε: Στην ίδια περιοχή το «Alter Ego Rock & Blues Bar» (Αγίου Νικολάου 38), παλιό μαγαζί της πόλης με ροκ μουσική και ωραία ποτά. Το «So Red The Nose Or Breath In The Afternoon», ή εν συντομία «Red Nose» (Δον Δαλεζίου 8 – Τάκη Οικονομάκη, τηλ. 2421038870), αποτελεί τη νέα και απόλυτα δυναμική είσοδο καφέ μπαρ της πόλης μας. Γεμάτο με κόσμο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ προσφέρει πολλές επιλογές σε καφέ, ποτό και φαγητό. Λίγο παρακάτω, στο στενάκι της Αλοννήσου, αριθμός 2, ανάμεσα στη λεωφόρο Δημητριάδος και στη λεωφόρο Ιάσονος, βρίσκεται το wine bar restaurant «VINSANTO», (τηλ: 2421310522), σε minimal τόνους, με μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο και εκλεκτά (κατά βάση ιταλικά) πιάτα.

3 η προτεινόμενη περιοχή ΠΕΡΙΟΧΗ «ΠΑΛΑΙΑ» Η παλιότερη συνοικία της πόλης, η οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει άπειρες επιλογές στις φθινοπωρινές βραδιές των Βολιωτών και των επισκεπτών της πόλης. Εκεί βρίσκεται η ακρόπολη και το τείχος της παλιάς πόλης, ο αριστουργηματικός σιδηροδρομικός σταθμός, το Μουσείο της Πόλης κ.λπ. Ενδεικτικά προτείνουμε: Το εστιατόριο «ΒΕΓΓΕΡΑ» (Σαρανταπόρου 39, τηλ: 24210 23123), κομψότατο και με πολύ μεγάλη ποικιλία στο μενού του. Το εστιατόριο «ΣΤΑΦΥΛΟΣ» (Μελούνας 6, τηλ: 24210 38548), με ποικιλία πιάτων και εκλεκτές γεύσεις κρητικής κουζίνας. Την μπυραρία «ΒΑΛΕΝΤΙΝ» (Φερών 13, τηλ: 24210 76663), με πολύ μεγάλη ποικιλία ετικετών μπύρας από όλο τον κόσμο και γεύσεις γερμανικής κουζίνας.

Στην περιοχή των Παλαιών βρίσκεται το παλαιό εργοστάσιο κεραμοποιίας «ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ», εντός του οποίου λειτουργεί το μουσείο κεραμοποιίας, καθώς και κάποια εστιατόρια και μπαρ. Ενδεικτικά προτείνουμε: Το εστιατόριο - μπαρ «ΑΙΘΡΙΟΝ DAY & NIGHT» (τηλ: 2421300088), με πιάτα διεθνούς και ελληνικής κουζίνας και ποικιλία ετικετών κρασιού. Το εστιατόριο «ΜΠΡΑΙΤΟΝ OPEN KITCHEN» (τηλ: 2421313900), με πιάτα δημιουργικής, σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας.

4 η προτεινόμενη περιοχή ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ Η «βιτρίνα» της πόλης που ενδείκνυται για μια ωραία βόλτα και για τις άπειρες επιλογές σε καφέ, τσιπουράδικα κ.λπ. Ενδεικτικά προτείνουμε: Την καφετέρια «Η ΜΙΝΕΡΒΑ» (Αργοναυτών 53, τηλ: 24210 25452), την παλαιότερη και ιστορικότερη της πόλης, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή «πάστα φούρνου» και περίφημα παγωτά σε ποτήρι (π.χ. Σικάγο, μόκα). Στην ίδια περιοχή το roof garden του ξενοδοχείου «DOMOTEL XENIA VOLOS» λειτουργεί το «Υacht Club» με περίφημη θέα στο Βόλο και στο Πήλιο.

Ειδική μνεία: ΒΟΛΙΩΤΙΚΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στο στενάκι της Αλοννήσου, αριθμός 8, ανάμεσα στον πεζόδρομο της Ερμού και στη λεωφόρο Δημητριάδος, βρίσκεται το μοντέρνο τσιπουράδικο «ΜΕΖΕΝ» (τηλ: 24210 20844), υποψήφιο για χρυσό σκούφο, με μοναδικές θαλασσινές (και όχι μόνο) γεύσεις. Στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, το τσιπουράδικο «ΤΟ ΛΕΠΙ» (Αργοναυτών 23, τηλ: 24210 22206), με μεγάλη ποικιλία μεζέδων.

Στο τέλος της παραλίας, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές σε τσιπουράδικα, εκ των οποίων σας προτείνουμε το «25αρι» (Τσοποτού 2, τηλ: 24210 38438). Στην πόλη του Βόλου, προτείνουμε και το τσιπουράδικο « ΓΑΛΑΝΟΣ», που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πλάτωνος 24, τηλ: 2421107821) και το τσιπουράδικο «ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ» στην περιοχή των Παλαιών (Κροκίου 54, τηλ: 6950670794). Στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, μεταξύ των πολλών επιλογών από παραδοσιακά τσιπουράδικα, αξίζει να επισκεφτείτε α) το τσιπουράδικο «ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ» (Δορυλαίου 8, τηλ: 2421084287), με φημισμένο σεφ και β) το τσιπουράδικο «ΔΕΜΙΡΗΣ» (Ευφραιμίδου 23, τηλ: 2421065559).

Τοπικά προϊόντα Στην πόλη μας υπάρχουν και αρκετά καταστήματα στα οποία μπορείτε να αγοράσετε τοπικά (deli) προϊόντα (τυριά, αλλαντικά κ.λπ.). Μεταξύ αυτών σας προτείνουμε τα καταστήματα «ΔΙΑ ΤΥΡΟΣ» (κεντρικό κατάστημα επί της οδού Ιωλκού 243, τηλ: 2421078008) και «Η ΦΛΕΓΓΑ» (κεντρικό κατάστημα επί της οδού Πολυμέρη 36, τηλ: 2421023315). Τα φημισμένα λουκούμια «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ» θα τα βρείτε στο κατάστημα που βρίσκεται δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου (Ανθίμου Γαζή 135, τηλ: 2421034606).



Η καρδιά του νομικού κόσμου χτυπά στο Βόλο 10-11 Μαρτίου



Source/ Author:dsvolou.gr
LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom