8ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων

February 27, 2021: Εκδηλώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

8ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων

8ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. «2021: Το Ελληνικό Δημόσιο Δίκαιο στον τρίτο αιώνα πολιτικής ελευθερίας. Η περιουσία του Συνταγματικού Δικαίου και το εκκρεμές της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην σκιά της πανδημίας». Τρίτη 2 (9.45-20.30)  και Τετάρτη 3 (9.15-17.00) Μαρτίου 2021

Την Τρίτη 2 (9.45-20.30)  και την Τετάρτη 3 Μαρτίου (9.15-17.00)  2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο το 8ο ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (www.dimosiodikaio). To 8ο Συνέδριο έχει τίτλο «2021: Το Ελληνικό Δημόσιο Δίκαιο στον τρίτο αιώνα πολιτικής ελευθερίας. Η περιουσία του Συνταγματικού Δικαίου και το εκκρεμές της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην σκιά της πανδημίας». Το ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων έχει καθιερωθεί ως η επιστημονική γιορτή του Δημοσίου Δικαίου και λόγω της πανδημίας γίνεται για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) έχει ως Μέλη Καθηγητές, Δικαστές, Δικηγόρους, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους, Μέλη Ανεξαρτήτων Αρχών και Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, το Δίκαιο της ΕΕ, και την Δημόσια Διοίκηση. Έχει πάνω από 500 Μέλη και είναι πάντα  ανοικτή σε νέα Μέλη. Οι εισηγήσεις που παρουσιάζονται στο συνέδριο επιλέγονται με κριτήριο την ποιότητα και την πρωτοτυπία κατόπιν αποστολής προτάσεων εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Η Ένωση εκδίδει επίσης από το 2016 το ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.publiclawjournal.com) που είναι ελεύθερα προσβάσμο. Στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ δημοσιεύονται πρωτότυπες μελέτες επιλεγόμενες με το σύστημα peer review, επίκαιρη νομολογία δικαστηρίων και βιβλιοπαρουσιάσεις.

To Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι το μεγαλύτερο ετήσιο νομικό συνέδριο στην Ελλάδα. Χαιρετισμό κατά τη έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Βασίλης Τζέμος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ομιλητές είναι δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες, μέλη ανεξαρτήτων αρχών και του νομικού συμβουλίου του κράτους και έγκριτοι δικηγόροι.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει 14 συνεδρίες τις οποίες θα συντονίσουν η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ειρήνη Σαρπ, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και οι Καθηγητές Σπύρος Βλαχόπουλος, Κώστας Χρυσόγονος, Θεοδώρα Αντωνίου, Παναγιώτης Μαντζούφας, Βασίλης Τζέμος, Απόστολος Γέροντας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γλυκερία Σιούτη, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης και Δημήτρης Στράνης. Οι θεματικές του συνεδρίου είναι οι εξής:

Συνταγματική Ιστορία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Πανδημία, Επίκαιρα Θέματα Συνταγματικού Δικαίου, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Δικονομία Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φορολογικό Δίκαιο, Δημόσιες Συμβάσεις, Brexit και Ταμείο Ανάκαμψης, Επίκαιρα Ζητήματα Διοικητικού Δικαίου, Πολυεπίπεδη και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά το Συνέδριο από το κανάλι στο youtube, την σελίδα στο facebook και την ιστοσελίδα (www.dimosiodikaio.gr) της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Τα άρθρα επί των ομιλιών θα δημοσιευτούν σε Ebook που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

To Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι το μεγαλύτερο ετήσιο νομικό συνέδριο στην ΕλλάδαSource/ Author: Πρόγραμμα Συνεδρίου | Download PDF
LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom