13/12/2019 "Γενικός Κανονισμόs Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ): Διακυβέρνηση εποπτείας, τεχνολογικά μέσα και ειδικά θέματα συμμόρφωσης"

November 22, 2019: Εκδηλώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

13/12/2019 "Γενικός Κανονισμόs Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ): Διακυβέρνηση εποπτείας, τεχνολογικά μέσα και ειδικά θέματα συμμόρφωσης"

Το Επιστημονικό Συμβούλιο για την Κοινωνία της Πληροφορίας διοργανώνει στις 13 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα, την 3η Ημερίδα με τίτλο «Γενικόs Κανονισμόs Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ): Διακυβέρνηση εποπτείας, τεχνολογικά μέσα και ειδικά θέματα συμμόρφωσης». Ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, εκτός από χαιρετισμό θα πραγματοποιήσει και την κύρια ομιλία, με τίτλο «Ο ΓΚΠΔ και οι επιλογές του ν. 4624/2019»

Στελέχη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ειδικοί Επιστήμονες από την Έρευνα και την Πράξη θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με το σύστημα διακυβέρνησης στον ΓΚΠΔ και τα τεχνολογικά μέσα για την προστασία δεδομένων, καθώς και ειδικά θέματα συμμόρφωσης, όπως σχετικά με παρακολούθηση και κατάρτιση προφίλ, προστασία δεδομένων και ελευθερία της έκφρασης και σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση στην υπόθεση Schrems II και τις επιπτώσεις της στα εργαλεία διαβίβασης σε τρίτες χώρες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο, με θέμα τη «Διαχείριση περιστατικών παραβίασης», όπου οι συμμετέχοντες σε μικρότερες ομάδες θα αναλύσουν υποθετικές υποθέσεις περιστατικών παραβίασης.

Επίσης, είναι δυνατή η συμμετοχή και την 1η ημέρα του συνεδρίου e-Democracy2019 (στην αγγλική γλώσσα), στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Οι ομιλίες ή παρουσιάσεις της 1ης ημέρας  συνοψίζονται στις εξής: Η κύρια ομιλία με τίτλο ‘Reinventing Democracy in the Digital Era’ που θα πραγματοποιηθεί από τον Καθ. Γεώργιο Μητακίδη, πρόεδρο του Digital Enlightenment Forum, θα ακολουθήσει ενότητα 4 ερευνητικών εργασιών σε θέματα προστασίας δεδομένων, καθώς και ημερίδα με 8 παρουσιάσεις και συμπερασματική συζήτηση από χρηματοδοτούμενα από την Ε. Ένωση ερευνητικά έργα σχετικά με την υποστήριξη της συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΔ.

Κοινωνία της Πληροφορίας



Source/ Author:dpa.gr
LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom