Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / June 28, 2017: Νέος κύκλος εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Νέος κύκλος εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση

Προγράμμα Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση (Certified Mediation Advocate) από το “ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, με τους Έμπειρους Έλληνες Διαμεσολαβητές Δικηγόρους και διεθνώς καταξιωμένους Εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της Εταιρίας “RESOLVE”.

Η εκπαίδευση παρέχεται στην προσιτή τιμή των 150 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, στους συμμετέχοντες παρέχεται Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με το κύρος των Εκπαιδευτικών φορέων “ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” και “RESOLVE Διαμεσολαβητές Ειδικοί Εξωδικαστικής Επίλυσης” (στους ασκούμενους δικηγόρους θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, που δεν αντικαθιστά το Πιστοποιητικό, το οποίο θα λαμβάνουν μετά τον διορισμό τους ως δικηγόρων σε Δικηγορικό Σύλλογο).

 Σχετικά με τη Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) έχουν καλλιεργηθεί πολλοί μύθοι. Εμείς σας διδάσκουμε την πραγματικότητα και τα άμεσα οικονομικά και χρονικά οφέλη της για τους Έλληνες Δικηγόρους και πελάτες.

Ελάτε να εκπαιδευτείτε στην αξιοποίηση της, σε προσιτή τιμή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο πρόγραμμα διδάσκεται:

Τι είναι η Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) και πως πραγματοποιείται.

Είναι η Διαμεσολάβηση εργαλείο καθημερινής χρήσης και σύντομων  εισπράξεων αμοιβής για τον Έλληνα Δικηγόρο;

Γιατί συμφέρει το Δικηγόρο και τον πελάτη - εντολέα του να είναι αυτή το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση μίας ιδιωτικής διαφοράς;

Είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό μέσο για την απόκτηση εκτελεστού τίτλου;

Σε τι διαφέρει ο ρόλος του Νομικού Παραστάτη – Δικηγόρου στο δικαστήριο από τον ρόλο του στη Διαμεσολάβηση;

Ποια είναι τα όρια αποτελεσματικότητας της εξωδικαστικής υποστήριξης που παρέχει παραδοσιακά ο Δικηγόρος στον πελάτη του και πώς ξεπερνώνται με την αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης;

Πώς ο Δικηγόρος προετοιμάζει και συμβουλεύει τον πελάτη του, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τη Διαμεσολάβηση;

Πώς συνδράμει ο Δικηγόρος τον πελάτη του αποτελεσματικά πριν από, κατά τη διάρκειά της διαδικασίας και μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής;

Πώς θα χρεώσει τις υπηρεσίες του σε όλα αυτά τα στάδια;

Πώς συνεργάζεται αποτελεσματικά με το Διαμεσολαβητή και πως χρησιμοποιεί την παρουσία ουδέτερου τρίτου στη διαδικασία;

Αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα απαντώνται επιστημονικά, με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο, στα νέα 18ωρα Προγράμματα Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση που διοργανώνει το ΑΚΚΕΔ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε συνεργασία με τους έμπειρους και  διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες Δικηγόρους Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Διαμεσολαβητών “RESOLVE” (www.resolve.gr), οι οποίοι πραγματοποιούν τακτικά Διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα.

Είπαν για το πρόγραμμα:

“Πολύ καλή παρουσίαση εκ μέρους των Διαμεσολαβητών – Εκπαιδευτών. Άρτια κατατόπιση. Οι προσομοιώσεις βοήθησαν πάρα πολύ να καταλάβουμε και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα από όλους τους ρόλους και να αντιληφθούμε τη δυσκολία αυτών”.

Βασιλική Αστέρη, Δικηγόρος Αθηνών, 1ος Κύκλος Εκπαίδευσης Νομικών Παραστατών – Δικηγόρων

“Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το πολύπλευρο της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης και η χρησιμότητα των απαιτούμενων γνώσεων για την προσέγγιση κάθε διαφοράς και κάθε πελάτη”.

Παναγιώτης Σταμαδιάνος - Εκπαιδευόμενος στο κύκλο Νομικών

Παραστατών - Δικηγόρων Σεπτεμβρίου 2016

“Οι εκπαιδευτές ήταν επεξηγηματικοί και κατανοητοί με διάθεση μεταδοσης γνώσεων. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια αλλά το συγκεκριμένο, με τον τρόπο που γίνεται, είναι αφορμή για την περαιτέρω παρακολούθηση σεμιναρίων”.

Αρετή Οικονόμου - Εκπαιδευόμενη στο κύκλο Νομικών Παραστατών - Δικηγόρων Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

Τα σεμινάρια είναι 3ήμερα, 18ωρα, πραγματοποιούνται πλήρως στα Ελληνικά, με Ελληνικό υποστηρικτικό υλικό έντυπο και ηλεκτρονικό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μετά τις ώρες εργασίας. Είναι κατάλληλα για παρακολούθηση από τους συναδέλφους Δικηγόρους, αλλά και από ασκούμενους δικηγόρους, χωρίς διακοπή της απασχόλησης τους και γίνονται στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος), με άρτια οπτικοακουστική υποδομή. Ολοκληρώνονται με διαδικασία αξιολόγησης και εξατομικευμένης καθοδήγησης των συμμετεχόντων για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση στο ρόλο του Νομικού Παραστάτη Δικηγόρου στη Διαμεσολάβηση.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης είναι  ανοιχτό σε κάθε Έλληνα Δικηγόρο και Ασκούμενο Δικηγόρο, ανεξαρτήτως Δικηγορικού Συλλόγου εγγραφής του.

Το «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη κάθε Κύκλου Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση που έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή στον αντίστοιχο κύκλο είναι μικρότερος των δέκα οκτώ (18), ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για οποιαδήποτε αιτία.

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και η συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ή μη επιτυχούς συμμετοχής στην αξιολόγηση, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:

                    Δευτέρα 17/7/17 3.30μμ-9.30μμ,

                           Τρίτη 18/7/17 3.30μμ-9.30μμ

                          και Τετάρτη 19/7/17 3.30μμ-9.30μμ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο/η υποψήφιος/α που επιθυμεί να συμμετάσχει σε Κύκλο Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση πρέπει να:

Καταβάλει τα δίδακτρα που ανέρχονται στο ποσό των 150€,

εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί το «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764

(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)

 1. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο]

είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mailinfo@akked.gr), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στον Κύκλο Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων (έως 18) για τον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης, κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε στα γραφεία του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (οπότε ο χρόνος υποβολής της αίτησης προκύπτει από σχετικό πρωτόκολλο που τηρείται στη Γραμματεία του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» info@akked.gr (οπότε ο χρόνος υποβολής της Αίτησης προκύπτει από τον χρόνο λήψης από τον «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» του αντίστοιχου ηλεκτρονικού μηνύματος ο οποίος επιβεβαιώνεται από e-mail που σας αποστέλλεται αυθημερόν από την Γραμματεία του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»). Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκαοκτώ (18) εκπαιδευόμενων για τον κύκλο εκπαίδευσης, επιπλέον αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές και οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά και θα καλούνται να υποβάλουν νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή τους σε μεταγενέστερο κύκλο εκπαίδευσης.

 1. Υποβάλλει στη Γραμματεία του «ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 2103303310, e-mail info@akked.gr, το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του αντίστοιχου Κύκλου Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι:

α) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή πλημμέλημα, που κωλύει το διορισμό του ως δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 3 του Ν. 4194/2013 – Κώδικας Περί Δικηγόρων)

β) - Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από τον οποίο να προκύπτει ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και δεν έχει καταδικαστεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης ή

      - Πιστοποιητικό άσκησης από το μητρώο Ασκουμένων Δικηγόρων του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου (για τους ασκούμενους δικηγόρους)

Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των ανωτέρω (υπό -3-) εγγράφων στη Γραμματεία του «ΑΚΚΕΔ- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αντίστοιχο Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση και θα του επιστρέφονται τα δίδακτρα που έχει καταβάλει.

Καλή συμμετοχή σε όλους τους ενδιαφερόμενους!

Για το Δ.Σ. του «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος

Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί το link της ιστοσελίδας του “ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ: Δευτέρα 17/7/17 3.30μμ-9.30μμ, Τρίτη 18/7/17 3.30μμ-9.30μμ και Τετάρτη 19/7/17 3.30μμ-9.30μμ


LATEST POSTS
 • ethemis

  Δυνατή η μονομερής ανάκληση του Brexit- ΔΕΕ C-621/18.

  Απόφαση του Δικαστηρίου (ολομέλεια) της 10ης Δεκεμβρίου 2018 στην υπόθεση C 621/18, με αντικείμενο αίτηση προδικαστικής αποφάσεως δυνάμει του άρθρου 267 ΣΛΕΕ, που υπέβαλε το Court of Session (Scotland) (Εδιμβούργο-Ηνωμένο Βασίλειο), με απόφαση της 3ης Οκτωβρίου, η οποία περιήλθε στο Δικαστήριο την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της δίκης που διεξάγεται μεταξύ των βουλευτών της Σκωτίας, Andy Wightman κ.α. και του αρμόδιου Υπουργείου για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ (Secretary of State for Exiting the European Union).

 • ethemis

  ΕΣΔΙ: Ανακοίνωση σχετικά με αποτελέσματα ΚΕ Εισαγωγικού Διαγωνισμού

  Ανακοινώνεται στους υποψηφίους ότι τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων του ΚΕ εισαγωγικού διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (κατευθύνσεων Πολιτικής-Ποινικής Δικαιοσύνης, Εισαγγελέων και Διοικητικής Δικαιοσύνης) θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών...

ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis map

Επιστημονική            Αρθρογραφία

Από την Συντακτική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis map

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Δημοσίου και Αγγελίες για δικηγόρους & νομικούς.

View more
social media news

Social           Media            Streaming

Ροή ειδήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα του www.ethemis.gr

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more