Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Η ευθύνη των κρατών μελών της ΕΕ για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης: πρακτικές εφαρμογές

March 24, 2022: Eκπαιδευτικά Προγράμματα για Νομικούς, Δικηγόρους, Ασκούμενους & Φοιτητές

Μεταπτυχιακά προγράμματα ethemis


posts  eΘέμις / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Η ευθύνη των κρατών μελών της ΕΕ για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης: πρακτικές εφαρμογές postsethemis

Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Η ευθύνη των κρατών μελών της ΕΕ για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης: πρακτικές εφαρμογές

Δελτίο τύπου

Το Πρόγραμμα Jean Monnet EURIS του Kalliopi Koufa Foundation ​και η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔιΘ) ​διοργανώνουν από κοινού τα διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Η ευθύνη των κρατών μελών της ΕΕ για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης: πρακτικές εφαρμογές». Τα σεμινάρια έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση βασικών νομοθετικών κειμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εφαρμογή σε δικηγορικές υποθέσεις με διασυνοριακή/διεθνική διάσταση (Βρυξέλλες Ια, Βρυξέλλες ΙΙα, Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και Σύστημα Δουβλίνο), με στόχο να εξεταστούν οι πτυχές εκείνες της εφαρμογής τους από τα κράτη-μέλη που εγείρουν ζητήματα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Σκοπός είναι, μέσα από την σειρά αυτή των επιμορφωτικών σεμιναρίων να δοθούν στους νομικούς της πράξης τα εργαλεία εκείνα της υπερεθνικής νομολογίας για την καλύτερη προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την δικηγορική πρακτική, όπως η αναγνώριση και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, η απαγωγή παιδιών, τα δικαιώματα των αιτούντων διεθνή προστασία και η έκδοση κατηγορουμένων.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αποκλειστικά διαδικτυακά και η γλώσσα εργασίας θα είναι τα ελληνικά. Θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή για το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου έως και 8 Απριλίου 2022, ώρες 17:00-20:00.

Η φόρμα συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2021 και βρίσκεται εδώ: https://forms.gle/gtC1nUiGp9otDvUz7.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές των σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε στον εξής σύνδεσμο: https://www.jm-euris.eu/workshop-eu-ms-responsibility-hr/.

Θα δοθεί πιστοποίηση επιμόρφωσης σε όσα άτομα παρακολουθήσουν 2 από τα 4 σεμινάρια.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις events@jm-euris.eu και eandith@gmail.com.

Με την υποστήριξη

Δείτε την Αφίσα

Η φόρμα συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2021Source/ Author:Διαβάστε περισσότερα, εδώ

LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom