Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Σεμινάρια Ποινικής Δικηγορίας

December 20, 2018: Eκπαιδευτικά Προγράμματα για Νομικούς, Δικηγόρους, Ασκούμενους & Φοιτητές

Μεταπτυχιακά προγράμματα ethemis


posts  eΘέμις / Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Σεμινάρια Ποινικής Δικηγορίας posts



ethemis

Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Σεμινάρια Ποινικής Δικηγορίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, σεμινάρια για την τέχνη της ποινικής δικηγορίας με έναρξη τον Ιανουάριο του 2019.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναδειχθούν τα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ποινικολόγος που χειρίζεται μια υπόθεση και να υποδειχθούν τεχνικές για την επιτυχή διαχείρισή τους. Τα έξι συνολικώς απογευματινά σεμινάρια, με συχνότητα ένα ανά μήνα, θα έχουν διάρκεια δύο ωρών το καθένα και φιλοδοξούν να καλύψουν ευρύ φάσμα της ποινικής δικηγορίας, όπως η υποβολή της μήνυσης και η παράσταση πολιτικής αγωγής, η απολογία και η συλλογή και αξιοποίηση των αποδείξεων στην προδικασία, η αποδεικτική διαδικασία στο ακροατήριο (εξέταση μαρτύρων, πραγματογνωμόνων κ.λπ.), η αγόρευση του συνηγόρου, οι «κατεπείγουσες» διαδικασίες (σύλληψη, αυτόφωρη διαδικασία κ.λπ.), τα ένδικα μέσα, καθώς και ζητήματα δεοντολογίας (σχέσεις με τους εντολείς, τα δικαστήρια και τους συναδέλφους).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους δικηγόρους καθώς και ασκούμενους δικηγόρους που πρόκειται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δεκέμβριος 2018) που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ποινική δικηγορία με την ενεργή συμμετοχή τους στα σεμινάρια, τα οποία θα διευθύνουν έμπειροι ποινικολόγοι. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν το σύνολο των σεμιναρίων, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια στην πρόσληψη των γνώσεων και να αντληθεί το μέγιστο δυνατό όφελος από την συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα σεμινάρια με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας το βραδύτερον έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 με e-mail στην διεύθυνση hcba@otenet.gr (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας). Ο χρόνος έναρξης υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής θα εκκινήσει από την 17η  Δεκεμβρίου 2018. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια της ποινικής δικηγορίας έχει ένα συμβολικό κόστος που ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ. Η κατάθεση πρέπει να γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων  (Alpha Bank: ΙΒΑΝ GR 12 0140 1030 1030 0232 0004 750) αμέσως μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων. Στο σχετικό καταθετήριο παρακαλείσθε να αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας. Όσοι συμμετάσχουν αδιαλείπτως σ’ αυτά θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο ακριβής τόπος και  χρόνος των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους δικηγόρους καθώς και ασκούμενους δικηγόρους που πρόκειται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Προσβολή Προσωπικών Δεδομένων εντολέα από δικηγόρο του

    Προσβολή Προσωπικών Δεδομένων εντολέα από δικηγόρο του. Παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων εντολέα από δικηγόρο του στα πλαίσια έγκλησης που άσκησε η δικηγόρος εις βάρος του εντολέως του για συκοφαντική δυσφήμιση της μέσω διαδικτύου.

  • ethemis

    «Δικηγόροι Εν Χορώ» - Εγγραφές

    Η χορευτική ομάδα του Δ.Σ.Α «Δικηγόροι Εν Χορώ» ξεκινά τα μαθήματα παραδοσιακών χορών την Τετάρτη, 01/10/2025. Για τη φετινή χρονιά, η ομάδα δύναται να δεχθεί 40 συναδέλφους, 20 γυναίκες και 20 άνδρες. Όποια και όποιος επιθυμεί να εγγραφεί, παρακαλείται να αποστείλει στο email dsadikigoroienchoro@gmail.com τα κάτωθι στοιχεία: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό μητρώου και αριθμό τηλεφώνου. Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των 40 θέσεων. Πέραν αυτών, η ομάδα ζητεί για τη στελέχωση των υφιστάμενων τμημάτων της άνδρες συναδέλφους, έμπειρους με τη χορευτική δραστηριότητα. Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε την υπεύθυνη της ομάδας Σεβαστιανή Νεονάκη στο τηλέφωνο 6945414041.

  • ethemis

    Αναστολή λειτουργίας της Περιφερειακής Έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 11-12/9

    Eν όψει της επικείμενης μεταφοράς της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών σε νέο κτίριο από την επόμενη εβδομάδα, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 11-12/9/2025 θα ανασταλεί η λειτουργία της περιφερειακής έδρας.




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom