Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις είναι #ΜεΤοΔημήτρη

November 25, 2021: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις είναι #ΜεΤοΔημήτρη

Φέτος κλείνουμε αισίως 15 χρόνια από τη δημιουργία της Ε.Ε.Ν. e-Θέμις. Ξεκινήσαμε περίπου δεκαπέντε φίλοι και γνωστοί από την Σχολή, όταν μαζευτήκαμε ένα βράδυ και ακούσαμε την ιδέα του Δημήτρη. Η ιδέα πρωτότυπη και μεγαλόπνοη και η αποδοχή της άμεση και ενθουσιώδης από όλους. Μια Ένωση που θα προσφέρει στο συνάδελφο μέσω συνεδρίων, ημερίδων, της ιστοσελίδας της και παρεμβάσεων, κάτι που μέχρι τότε δεν υπήρχε και φαινόταν πρωτοποριακό για τα δεδομένα του κλάδου μας. Η αρχή δεν ήταν εύκολη αλλά ο ενθουσιασμός και η  θέληση για δράση ήταν αρκετά για να οργανώσουμε τα πρώτα συνέδρια, να στήσουμε την ιστοσελίδα μας www.ethemis.gr, την πρώτη ιστοσελίδα νομικού περιεχομένου στη χώρα. Η θέληση και το όραμα του Δημήτρη, πήραν σάρκα και οστά και η Ένωση μας γιγαντώθηκε, έγινε γνωστή σε όλο το νομικό κόσμο απολαμβάνοντας την αποδοχή και την υποστήριξη όλων των συναδέλφων μας. Σε όλη αυτή την πορεία ο πρόεδρός μας, Δημήτρης Αναστασόπουλος, με πνεύμα συνεργασίας και πρωτοπόρες αντιλήψεις και ιδέες έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του καταστατικού μας σκοπού, ήτοι την προώθηση των συμφερόντων κάθε συναδέλφου και την πρόοδο του κλάδου μας.

Το 2017 η Ένωση μας, πιστεύοντας στις ικανότητες του Προέδρου της, αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την θέση του Προέδρου, έχοντας την βεβαιότητα ότι από τη θέση του προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας και της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, θα μπορούσε να υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμά του για την δικηγορία σήμερα.  Η δράση του τα τελευταία 4 χρόνια ως σύμβουλος του ΔΣΑ, επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφαση μας. Σήμερα μετά από 4 χρόνια άγονης διοίκησης του ΔΣΑ με εκατοντάδες προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο η απόφαση μας, να στηρίξουμε τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι ακόμα πιο ισχυρή και επιτακτική, καθώς είναι πεποίθησή μας ότι  είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να κάνει το δικηγορικό σώμα «να σηκωθεί λίγο ψηλότερα».

Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Ε.Ε.Ν. e-Θέμις, δηλώνουμε σήμερα την στήριξη μας στον πρόεδρο της Ένωση μας Δημήτριο Χρ. Αναστασόπουλο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα του και τις ιδέες του για την πρόοδο του δικηγορικού επαγγέλματος στην Ελλάδα ούτως ώστε οι εκλογές αυτές να σημάνουν την έναρξη μιας περιόδου ανάπτυξης και εν τέλει ευημερίας στα νομικά πράγματα της χώρας!

 

Καλή επιτυχία Δημήτρη μας!

 

#ΜεΤοΔικηγόρο #ΜεΤοΔημήτρη



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom