1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοσίων Συμβάσεων

November 19, 2021: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοσίων Συμβάσεων

Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοσίων Συμβάσεων

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το επιστημονικό Περιοδικό «Θεωρία και Πράξη Διοικητικού Δικαίου» (ΘΠΔΔ) και ο νομικός επενδυτικός οδηγός “Greek Law Digest: The Official Guide to Greek Law “, σε συνεργασία με τον όμιλο Economia, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοσίων Συμβάσεων, την Τετάρτη 15 & την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, διαδικτυακά μέσω της virtual πλατφόρμας της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Το Συνέδριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.και της Εθνικής Αρχής διαφάνειας, φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για το σύνολο όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων. Ειδικότερα, σκοπό έχει να προσελκύσει και να δώσει βήμα σε εκπροσώπους αναθετουσών αρχών, οικονομικών φορέων, μελετητών του δικαίου (νομικούς, δικαστές, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών), συνιστώντας μια πολυεπίπεδη συνάντηση, η οποία θα εξελιχθεί σε θεσμό τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας μέσα από τα πορίσματά της, στην κατανόηση, την εκλογίκευση και τον εκσυγχρονισμό των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης στην χώρα μας.

Με κεντρικό άξονα τις πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις, ιδωμένες μέσα από καίρια ζητήματα εφαρμογής τους, τη νομολογιακή τους αντιμετώπιση, αλλά και αντιμετωπίζοντας διαχρονικά ζητήματα του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων, επιχειρεί μέσα από την κριτική και διεισδυτική επισκόπηση της θεματολογίας που καλύπτει, να καταστεί σημείο αναφοράς για την εξέλιξη και τη βελτιστοποίηση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Ενδεικτική Θεματολογία:

  • Αναγκαιότητα και στόχοι της αναμόρφωσης του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.
  • Η Διαγωνιστική Διαδικασία ενώπιον των αναθετουσών αρχών. Νέες προκλήσεις για τις αναθέτουσες αρχές και τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς.
  • Λόγοι Αποκλεισμού και Κριτήρια Ποιοτικής Επιλογής των υποψηφίων.
  • Η έννομη προστασία στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4412/2016 & ο Προσυμβατικός Έλεγχος στο ΕλΣυν.
  • Η Εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων μετά τον Ν 4782/2021.
  • Μέσα Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δημοσίων Συμβάσεων.

Τιναπεριμένετε: 2ημέρες – 3 Keynote speakers – 5+ Plenary Sessions – 30+ Experts.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://www.nb.org/1o-panellinio-sunedrio-dimosion-sumbaseon.html | Τ 210 3678967 | E edu@nb.org




Source/ Author:nb.org - πληροφορίες συμμετοχής

LATEST POSTS
  • ethemis

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εισήγηση περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 23 Οκτωβρίου 2025 για να εξετάσει, κατόπιν της Έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχει παράβαση της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας ανταγωνισμού περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της εταιρίας με την επωνυμία «ΣΚΡΟΥΤΖ Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσίες Διαδικτύου» (εφεξής «Σκρουτζ»), στην αγορά παροχής υπηρεσιών επιγραμμικής πλατφόρμας αναζήτησης και σύγκρισης τιμών. Η υπόθεση αφορά καταγγελία δέκα (10) επιχειρήσεων κατά της Σκρουτζ. Οι καταγγελλόμενες πρακτικές αφορούν στους όρους συνεργασίας, τους οποίους η καταγγελλόμενη εταιρία επιβάλλει στους επιχειρηματικούς χρήστες της επιγραμμικής πλατφόρμας αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr, την οποία η Σκρουτζ διαχειρίζεται.

  • ethemis

    Εγγραφή Βασικών & Σημαντικών Οντοτήτων του ν. 5160/2024 στο Μητρώο της ΕΑΚ

    Σε ισχύ τέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα Εγγραφής Βασικών και Σημαντικών Οντοτήτων στο Μητρώο της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας όπως ρητά προβλέπει ο ν. 5160/2024 που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία NIS2 2022/2555 στην ελληνική έννομη τάξη. Η εν λόγω πλατφόρμα διασφαλίζει την αποτελεσματική καταγραφή των βασικών και σημαντικών οντοτήτων, όπως αυτές ορίζονται στα άρθρα 4 και 19 αυτού. Επιπρόσθετα, οι οντότητες που αναφέρονται σε αυτόν, υποχρεούνται να υποβάλουν τις αντίστοιχες πληροφορίες που προβλέπονται στα ανωτέρω άρθρα- στην Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας-μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ή με κάθε άλλο τρόπο.

  • ethemis

    ΣτΕ: Η σύναψη άλλης υπηρεσιακής σχέσης του διωκομένου με το Δημόσιο.

    ΣτΕ Γ' 1379/2025 Πρόεδρος: Δημήτριος Μακρής, Σύμβουλος της Επικρατείας Εισηγητής: Τρισεύγενη Βαρουφάκη, Πάρεδρος Σε περίπτωση σύναψης άλλης υπηρεσιακής σχέσης του διωκομένου με το εν γένει Δημόσιο, καθ’ο χρόνο εκκρεμεί η εις βάρος του αρξαμένη πειθαρχική διαδικασία, το εν λόγω υπηρεσιακό δεδομένο ουδεμία επιρροή ασκεί τόσο στην επιλογή της πειθαρχικής ποινής, όσο και στην εκτέλεσή της.




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom