Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών: Η ΕΕΤΤ στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προώθηση της Συνδεσιμότητας

May 17, 2021: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων

ethemis


ethemis

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών: Η ΕΕΤΤ στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την προώθηση της Συνδεσιμότητας

17/5/2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (17 Μαΐου), η ΕΕΤΤ επιβεβαιώνει την ισχυρή προσήλωσή της στην προώθηση της Συνδεσιμότητας, ως κρίσιμης προϋπόθεσης για την κοινωνική πρόοδο, την οικονομική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Συνδεσιμότητα αφορά στη σύνδεση όλων –φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών- με αξιόπιστα δίκτυα υψηλής χωρητικότητας και υπερυψηλών ταχυτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, νέες εφαρμογές και υπηρεσίες διευρύνουν τις δυνατότητές μας, επιτρέποντας την αδιάλειπτη πρόσβασή μας σε πληροφορίες, από πολλές και διαφορετικές συσκευές που αλληλεπιδρούν.

Η ΕΕΤΤ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την ενίσχυση της Συνδεσιμότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας μία σειρά από κρίσιμες ρυθμιστικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή:

 • Ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία, στα τέλη του 2020, τη διαγωνιστική διαδικασία για το 5G, εισάγοντας την Ελλάδα στην εποχή των υπερυψηλών ταχυτήτων.
 • Τροποποίησε τον κανονισμό αδειοδότησης κατασκευών κεραιών στη ξηρά, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων κινητών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων 5G.
 • Μείωσε τις τιμές χονδρικής πρόσβασης σε δίκτυα νέας γενιάς και χαλκού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω μείωση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο με υψηλές/υπερυψηλές ταχύτητες.
 • Eισήγαγε στην ελληνική αγορά την τεχνολογία VDSL Vectoring, που αυξάνει σημαντικά το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων και εξασφαλίζει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπερυψηλές ταχύτητες πρόσβασης.
 • Διαμόρφωσε το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη δικτύων Fiber to the Home.
 • Υιοθέτησε τον Εθνικό Κανονισμό Ανοικτού Διαδικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων θεσμοθετεί την υποχρέωση των παρόχων για διαφάνεια στις παρεχόμενες (πραγματικές ελάχιστες, μέσες και μέγιστες) ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο και το δικαίωμα των καταναλωτών σε αποζημίωση, σε περίπτωση αποκλίσεων προς τα κάτω.
 • Τροποποίησε το κανονιστικό πλαίσιο όρων χρήσης του ραδιοφάσματος για να διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ).
 • Καθόρισε τις προϋποθέσεις εκχώρησης και χρήσης αριθμοδοτικών πόρων για την ανάπτυξη υπηρεσιών Μachine to Machine (Μ2Μ).
 • Ενθαρρύνει και εποπτεύει τη διαδικασία γρήγορης μετάβασης από τις παραδοσιακές υποδομές χαλκού στα δίκτυα νέας γενιάς.
 • Εξετάζει τις συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά ευρυζωνικής πρόσβασης, με σκοπό την προσαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου στις υφιστάμενες συνθήκες.
 • Προετοιμάζει το κανονιστικό πλαίσιο για την παροχή Καθολικής Ευρυζωνικής υπηρεσίας στην ελληνική επικράτεια.

Με όραμα και σχέδιο, η ΕΕΤΤ εργάζεται εντατικά για την προώθηση της Συνδεσιμότητας, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τον πολίτη και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τη χώρα.

Video 1: Τι είναι η Συνδεσιμότητα

Video 2: Η ΕΕΤΤ προωθεί τη Συνδεσιμότητα

 

Η ΕΕΤΤ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την ενίσχυση της Συνδεσιμότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας μία σειρά από κρίσιμες ρυθμιστικές δράσεις.Source/ Author:eett.gr

LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom