Η Ε.Ε.Ν.e-Θέμις και η Ε.Ε.Π. συμμετέχουν στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με εκδήλωση για τη Δίκη του Θ.Κολοκοτρώνη

April 14, 2021: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Η Ε.Ε.Ν.e-Θέμις και η Ε.Ε.Π. συμμετέχουν στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με εκδήλωση για τη Δίκη του Θ.Κολοκοτρώνη

Ανακοίνωση

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Ένωση Ελλήνων Νομικώνe-Θέμις συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα: «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με ομιλίες για την ιστορικοπολιτική και νομική σημασία της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, και μια δεύτερη εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση το θεατρικό έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», το οποίο γράφτηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό. Σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης είναι ο Σταύρος Καραγιάννης. Η θεατρική παράσταση προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους σε μεγάλη θεατρική σκηνή της Αθήνας. Η δράση πρόκειται να ενταχθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης συγκροτούν οι:  

- Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

- Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Δημήτρης Αναστασόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

- Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τη διανομή των ρόλων του ως άνω θεατρικού έργου ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταύρος Καραγιάννης θα διενεργήσει προσεχώς ακροάσεις σε θεατρικό χώρο. Καλούνται όσες/όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παράσταση ως ηθοποιοί να αποστείλουν έως την 22η Απριλίου 2021 μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dikikolokotroni.gr, ώστε να καταστεί δυνατή η οργάνωση των ακροάσεων με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να αποστείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και σύντομο βιογραφικό τους, στο οποίο να μνημονεύεται η τυχόν εμπειρία τους στο θέατρο ή η συμμετοχή τους στις θεατρικές ομάδες των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία και θα συνεκτιμηθεί.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Π.                            Ο Πρόεδρος τηςE.E.N.e-Θέμις

Ηλίας Αναγνωστόπουλος                        Δημήτρης Αναστασόπουλος

 

 

 

 

 

 

Καλούνται όσες/όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παράσταση ως ηθοποιοί να αποστείλουν έως την 22η Απριλίου 2021 μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dikikolokotroni.gr, ώστε να καταστεί δυνατή η οργάνωση των ακροάσεων με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom