Δελτίο Τύπου: 5ο Συνέδριο της ΕΣΗΜΕΤ: IP meets MED and TECH:

May 27, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Δελτίο Τύπου: 5ο Συνέδριο της ΕΣΗΜΕΤ: IP meets MED and TECH:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα διεξαχθεί το 5ο Συνέδριο της ΕΣΗΜΕΤ

με θέμα

IP MEETS MED AND TECH. THE IMPACT OF INTELLECTUAL PROPERTY ON THE DEVELOPMENT OF MEDICINE AND TECHNOLOGY

Ειδική θεματολογία

Does Innovation needs to have limits? 

Αλήθεια τι ορίζουμε ως ιατρικές τεχνολογίες και ποιες είναι οι κύριες μορφές της ιατρικής τεχνολογίας? Το ξέρετε πως υπάρχουν περισσότερες από 500.000 ιατρικές τεχνολογίες διαθέσιμες σε νοσοκομεία, σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις αλλά και στο σπίτι?Το ξέρετε πως η ιατρική τεχνολογία βρίσκεται και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κολλήσεις γύψου, σύριγγες, δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου ή γάντια από λάτεξ. Θα μπορούσαν επίσης να είναι γυαλιά, αναπηρικές καρέκλες, τεστ εγκυμοσύνης ή βοηθήματα ακοής.

Οι ιατρικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν επίσης συνολικά σαρωτές σώματος, δοκιμές γονιδιακής μετάλλαξης, εμφυτεύσιμες συσκευές όπως βαλβίδες καρδιάς και βηματοδότες και αρθρώσεις αντικατάστασης γόνατων και ισχίων.Μπορεί να μην παρατηρούμε πάντα τις ιατρικές τεχνολογίες, αλλά είναι πάντα εκεί για εμάς!

Οι ιατρικές τεχνολογίες παρέχουν αξία με διάφορους τρόπους. Επιτρέπουν στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, οι ιατρικές τεχνολογίες βελτιώνουν την ποιότητα της περίθαλψης και την αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Η ιατρική τεχνολογία χαρακτηρίζεται από μια συνεχή ροή καινοτομιών, τα οποία είναι τα αποτελέσματα ενός υψηλού επιπέδου έρευνας και ανάπτυξης στο εσωτερικό της βιομηχανίας και της στενής συνεργασίας με τους χρήστες. Τα προϊόντα έχουν συνήθως έναν κύκλο ζωής μόλις 18-24 μήνες πριν γίνει διαθέσιμο ένα - βελτιωμένο - προϊόν.

Το 2017, περισσότερες από 13.000 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας - 7,9% του συνολικού αριθμού των αιτήσεων -, κάτι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα στην Ευρώπη. Το 40% αυτών των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες (ΕΕ28, Νορβηγία και Ελβετία) και 60% από άλλες χώρες, εκ των οποίων η πλειονότητα των αιτήσεων κατατέθηκαν από τις ΗΠΑ (37%).

Μεταξύ του φαρμακευτικού και του βιοτεχνολογικού τομέα , περίπου 6.300 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον φαρμακευτικό τομέα και περίπου 6.300 στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Ενώ κατά την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των αιτήσεων στον EPO στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας έχει διπλασιαστεί, ενώ οι αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε φαρμακευτικά και βιοτεχνολογικά προϊόντα ήταν σχετικά στάσιμες.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας απασχολεί περισσότερους από 675.000 ανθρώπους (η ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 750.000 ανθρώπους). Η Γερμανία έχει τον υψηλότερο απόλυτο αριθμό ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών, ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων κατά μέσον όρο ανά κάτοικο είναι υψηλότερος στην Ιρλανδία και την Ελβετία. Αυτό το υψηλό επίπεδο απασχόλησης δείχνει ότι η βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σε όλα τα παραπάνω σημαντικό ρόλο διαδραμματίζει η Διανοητική Ιδιοκτησία η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της Ιατρικής και της Τεχνολογίας και κατ’ επέκταση και στην ανάπτυξη της οικονομίας. 

Τι συμβαίνει με τα απομιμητικα φάρμακα και ποια η θέση της Ελλάδας? 

Μαζί μας ο Δρ. Πέτρος Παγγέας ο οποίος  ανακάλυψε έναν νέο τύπο χειρουργικών εργαλείων, με την πιο προηγμένη τεχνολογία, αυτή των τρισδιάστατων εκτυπωτών. Ανάλογα εργαλεία είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό κατά τον πόλεμο του Αφγανιστάν. Η καινοτομία όμως του Πέτρου Παγγέα έγκειται στο γεγονός ότι τα δικά του δεν χρειάζονται αποστείρωση καθώς είναι καλυμμένα με έναν πρωτοποριακό μανδύα, μια στρώση νανοσωματιδίων αργύρου, που αποδεδειγμένα εμποδίζει την προσκόλληση βακτηρίων! 

Οι προ-εγγραφές έχουν ξεκινήσει https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIqv2qguwbdMWvhO0-O8tz6ZOZD0Vd3qTjaAfYqguywJ5z0A/viewform

Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου Αθήνας: ΄Ιδρυμα Ευγενίδου

Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου Θεσσαλονίκης: THE MET HOTEL 

Το συνέδριο βρίσκεται ήδη υπο την αιγίδα του ΕΒΕΘ, EUINIP κλπ φορέων.

Πρόγραμμα και πληροφορίες στο: 2106440424 

email διοργάνωσης: ipmedandtech@gmail.com / infoesimet@gmail.com 

Σελίδα Facebook διοργάνωσης και δυνατότητα προ-εγγραφής: @ipmeetsmedandtechbyesimet 

Μεταξύ του φαρμακευτικού και του βιοτεχνολογικού τομέα , περίπου 6.300 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον φαρμακευτικό τομέα και περίπου 6.300 στον τομέα της βιοτεχνολογίας



Source/ Author:Για εγγραφές εδώ

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom