Δελτίο Τύπου: Συνέδριο ΕΣΗΜΕΤ: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

April 25, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Δελτίο Τύπου: Συνέδριο ΕΣΗΜΕΤ: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δ.Σ.Θ. & Ε.ΣΗΜ.ΕΤ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ - ΕΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Ένωση Σηματούχων Εταιριών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την πρωτοβουλία του WIPO να ανακηρύξει το 2019, Έτος Αθλητισμού.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης TheMetHotel, μέσα σε πλήθος κόσμου και εορταστική ατμόσφαιρα. Επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν απόγονοι των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα δύο ονόματα που συνδέονται με την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ηχηρές παρουσίες Ελλήνων Ολυμπιονικών και των ομάδων ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Πρώτη φορά μετά από 125 χρόνια συναντήθηκαν τα μέλη των δύο αυτών οικογενειών μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας, η Πρόεδρος της ΕΣΗΜΕΤ  κ. Μαρία Μακρυδάκη, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Τομπούλης, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ.Κυριακή Ουδατζή και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία στα μέλη των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα οι οποίοι με τη σειρά τους απένειμαν βραβεία στους Έλληνες Ολυμπιονίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Καλλιόπη Ουζούνη, Πηγή Δεβετζή, Φανή Χαλκιά και Αλέξης Νικολαΐδης. Παράλληλα με τη βράβευση παρουσιάστηκαν βίντεο με στιγμιότυπα των αθλητών από τους αγώνες τους, στιγμές που έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Αμέσως μετά την βράβευση των αθλητών ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ομάδων, ξεκινώντας με τον Εκπρόσωπο της UEFA 2020, Άγγελο Χαριστέα, ένα από τα μέλη της χρυσής Ομάδας στο EURO 2004 και συνεχίζοντας με τις ΑΕΚ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, για την κοινωνική τους προσφορά, το σήμα τους και την παρουσία τους στο αθλητικό στερέωμα της χώρας μας.

Την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας Δ.Σ.Θ. και Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ.Θ. και κ. Πόπη Αστεριάδου, δημοσιογράφος.

Τη δεύτερη ημέρα 24 Απριλίου 2019, το συνέδριο συνεχίστηκε με τα workshops στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Κατά την έναρξη η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κ. Κυριακή Ουδατζή υποδέχθηκε τα μέλη των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα τα οποία ξενάγησε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Αμέσως μετά, τις διεργασίες του συνεδρίου ξεκίνησε η κ. Μαρία Μακρυδάκη, Διευθύντρια της Ε.ΣΗΜ.ΕΤ, με έναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια  προλόγισε η κ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου με τίτλο εισήγησης «Πως η αθλητική βιομηχανία επηρεάζει την οικονομία ενός Κράτους παραδείγματος χάριντον Τουρισμό – Ολυμπιακοί Αγώνες – Αθήνα 2004».

Στην πρώτη συνεδρία που είχε θέμα «Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας – ΟΠΙ»  και «Πειρατεία της Ζωντανής Αθλητικής Εκπομπής στις Αναδυόμενες Οικονομίες» εισηγητές ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Μαρία Σινανίδου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος ΟΠΙ, Μαρία – Δάφνη Παπαδοπούλου, Δικηγόρος, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ, Εύα Μουστάκα, Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ, Κρυσταλλένια Κολοτούρου, Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ. Τα workshops συνεχίστηκαν με τους κ.κ. Άκη Παπαντωνίου, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, και τίτλο εισήγησης «H εκμετάλλευση των Εμπορικών Δικαιωμάτων στους Κανονισμούς του UEFA ChampionsLeague», Κατερίνα Γκόντα, Δικηγόρος Υπεύθυνη Marketing στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με τίτλο εισήγησης «Αθλητισμός, Διανοητικής Ιδιοκτησία και εμπόριο», Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, SportsManagementExpert Υποψήφιος Διδάκτορας στο Αθλητικό Δίκαιο, με τίτλο εισήγησης «Αθλητικά δικαιώματα και AmbushMarketing», RobertDingli - AttorneyatLawRepresentativefromtheCouncilofEurope - Εκπρόσωπος από το Συμβούλιο της Ευρώπης StartupsandSports, με θέμα εισήγησης «Συνθήκη Μακολέν - Συμβούλιο της Ευρώπης», Δημήτριος Κουζέλης, Δικηγόρος, EthicsExpert - EuropeanCommission–Jan 2019, με τίτλο εισήγησης «Startups και Αθλητισμός», ΠέννυΚονισιότη, Δικηγόρος, με θέμα εισήγησης «Διαμεσολάβηση στην Αθλητική Βιομηχανία: Κανονισμοί για Διαμεσολαβητές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, δικαιώματα, προβληματισμοί και προοπτική» και Κομνηνός Κόμνιος, Δικηγόρος, LL.M., Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, SchoolofEconomics, BusinessAdministration&LegalStudies, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με τίτλο εισήγησης «H εναλλακτική επίλυση αθλητικών διαφορών στο πλαίσιο του WIPO».

Όλα τα θέματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτι που αποτυπώθηκε στις ερωτήσεις που έγιναν και στη συζήτηση που ακολουθούσε μετά από κάθε εισήγηση.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης TheMetHotel, μέσα σε πλήθος κόσμου και εορταστική ατμόσφαιρα



Source/ Author:https://www.esimet.gr/

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom