Κίνα: Οι διωχθέντες δικηγόροι του γραφείου Fengrui

April 15, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Κίνα: Οι διωχθέντες δικηγόροι του γραφείου Fengrui

Κίνα 9 Μαΐου 2019
Οι διωχθέντες δικηγόροι του γραφείου Fengrui
Aνάκληση αδειών για τους δικηγόρους του γραφείου Fengrui
Liu Xiaoyuan, Zhou Lixin, Wang Yu, Bao Longjun

Όλοι οι πρώην δικηγόροι του γραφείου Fengrui (και αυτοί που τους υπερασπίστηκαν) πρόκειται να χάσουν τις άδειες τους για πάντα. Τον Μάρτιο του 2018, το Γραφείο Δικαιοσύνης του Πεκίνου ανέστειλε τη νόμιμη άδεια της δικηγορικής εταιρείας Fengrui.  Στις 9 Νοεμβρίου, 2018, μετά από το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Nanchong στο Σιτσουάν, η άδεια της εταιρίας Fengrui τελικά ανακλήθηκε. Από τότε, όλοι οι δικηγόροι της παλαιάς επιχείρησης, Liu Xiaoyuan, Zhou Lixin, ο οποίος εργάστηκε στο υποκατάστημα Guizhou, η Wang Yu και ο σύζυγός της, Bao Longjun, έχουν έξι μήνες έως τις 9 Μαΐου 2019 για να μεταφερθούν  σε νέα δικηγορική εταιρεία. Αλλά δεν μπορούν να βρουν δουλειά, επειδή οι αρχές πιέζουν τις επιχειρήσεις  να μην τους  δέχονται  (τους Wang Yu, Bao Longjun) ή  οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να δεχθούν την μεταφορά τους (των Liu Xiaoyuan, Zhou Lixin).

Ο κανονισμός προβλέπει ότι όταν οι δικηγόροι μετακινούνται από μια επιχείρηση σε μια άλλη, πρέπει πρώτα να ζητήσουν δύο έγγραφα από την Ένωση Δικηγόρων του Πεκίνου (BLA). Το ένα είναι το πιστοποιητικό που περιέχει τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάστηκαν και το άλλο είναι πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι δεν παραβίασαν τον Δικηγορικό Κώδικα Δεοντολογίας. Κανονικά αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται μέσω του ιστότοπου  του BLA που επιτρέπει την υποβολή αίτησης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία, αλλά για τους “ανεπιθύμητους” δικηγόρους, η πρόσβαση στον επίσημο ιστότοπο του Γραφείου Δικαιοσύνης του Πεκίνου έχει αποκλειστεί. Δεν μπορούν να εισάγουν το όνομά τους, τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό άδειας για να ολοκληρώσουν τις διατυπώσεις. Μόλις λήξει η προθεσμία, ο δικτυακός τόπος του Γραφείου Δικαιοσύνης του Πεκίνου θα δείξει μετά στο όνομά τους ότι η άδεια  έχει «ανακληθεί».

Όλοι οι δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων  έχουν την ίδια αντιμετώπιση, η οποία αποσκοπεί στην εκπαραθύρωσή τους από το δικηγορικό επάγγελμα και την εξόντωσή τους. Τον Νοέμβριο του 2018  λίγο μετά την ανάκληση της άδειας του γραφείου Fengrui, όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα μέλη  γραφείου είχαν διαγραφεί από το σύστημα της επίσημης ιστοσελίδας  του Γραφείου Δικαιοσύνης του Πεκίνου. Η εισαγωγή του ονόματος, του αριθμού ταυτότητας ή της άδειας λειτουργίας/δικηγορίας δεν εμφάνιζαν  κανένα αποτέλεσμα. 

Τα μέλη του γραφείου αυτού δεν είναι τα μόνα που αποτελούν στόχο των Αρχών. Οι δικηγόροι Yu Wensheng και Chang Hai, δικηγόροι του Quanzhang Wang και Donghai Wen, (αντίστοιχα ο τελευταίος ενήργησε ως δικηγόρος του Wang Yu), είδαν και αυτοί την άδειά τους να ανακαλείται. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.idhae.org/pdf/OBSAV-CHIN-2019.pdf 


 

Ο κανονισμός προβλέπει ότι όταν οι δικηγόροι μετακινούνται από μια επιχείρηση σε μια άλλη, πρέπει πρώτα να ζητήσουν δύο έγγραφα από την Ένωση Δικηγόρων του Πεκίνου



Source/ Author:Δείτε περισσότερα εδώ

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom