Δελτίο Τύπου: World Intellectual Property Day - April 23-25, 2019 - Reach for Gold: IP and Sports

March 26, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Δελτίο Τύπου: World Intellectual Property Day - April 23-25, 2019 - Reach for Gold: IP and Sports

Δελτίο Τύπου: World Intellectual Property Day - April 23-25, 2019 -
Reach for Gold: IP and Sports

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ - ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίσημη ιστολελίδα διοργάνωσης για την Ελλάδα: www.worldipday.eu [ online 01/03/2019]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL

Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχήςhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesjkvmuM9OK6Z2t_lZOJyObct4bVihL6bFFTlaRNN9Qkfczw/viewform

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας έχει ανακηρύξει το 2019 έτος Αθλητισμού και Διανοητικής Ιδιοκτησίας – Sports and Ip -, και η ΕΣΗΜΕΤ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως έχει αναλάβει την διοργάνωση ενός mega event το οποίο θα διαρκέσει minimum 2 ημέρες και θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη [23-25 Απριλίου 2019 - Μέγαρο Μουσικής / ΤHE MET HOTEL]. 

Από τα αρχαία χρόνια ο αθλητισμός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σωματική και ψυχική ανάπτυξη του ανθρώπου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια συγκροτημένη και ισορροπημένη προσωπικότητα αυτού.

Πλέον ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί. Οι παγκόσμιες αθλητικές αξίες περιλαμβάνουν - την αριστεία, το σεβασμό και το fair play. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο που σημειώνεται στις τεχνολογίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και επικοινωνιών, οποιοσδήποτε και οπουδήποτε, μπορεί να παρακολουθήσει όλο το εικοσιτετράωρο, αγώνες και δράσεις των αγαπημένων αθλητών και ομάδων.

Έτσι, ο αθλητισμός έχει καταστεί παγκόσμιος κλάδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων / ευρώ, ο οποίος δημιουργεί επενδύσεις σε εγκαταστάσεις (από τα αθλητικά στάδια έως τα δίκτυα εκπομπών), απασχολεί και ψυχαγωγεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας του αθλητισμού. Αυτό, με τη σειρά του, τονώνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας επιτρέποντας στους αθλητικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τα γεγονότα που απολαμβάνουμε και παρέχοντας τα μέσα για την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης σε επίπεδο βάσης.

Εξετάζουμε λοιπόν πώς οι αθλητικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχέδια για να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων αθλητικών τεχνολογιών, υλικών, εκπαίδευσης και εξοπλισμού που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αφοσίωση των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτουμε πώς τα εμπορικά σήματα και η επωνυμία μεγιστοποιούν τα εμπορικά έσοδα από συμφωνίες χορηγίας, εμπορίας και αδειοδότησης. Τα έσοδα αυτά αντισταθμίζουν το κόστος διοργάνωσης εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, όπως οι σειρές Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διασφαλίζουν ότι θωρακίζεται η αξία και η ακεραιότητα αυτών των θεαματικών γεγονότων.

Εξετάζουμε πώς οι αθλητικές προσωπικότητες είναι σε θέση να παράγουν κέρδη από συμφωνίες χορηγίας με τους ιδιοκτήτες σημάτων και αξιοποιώντας τις δικές τους μάρκες ως αθλητές. Εξετάζουμε πώς τα δικαιώματα εκπομπής που υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ αθλητισμού και τηλεόρασης και άλλων μέσων φέρνουν τους οπαδούς πιο κοντά στην αθλητική δράση. Εξετάζουμε μερικές από τις τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν το παιχνίδι στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη που οδηγούν την αλλαγή σε όλα τα αθλητικά πεδία.

Τιμώμενα Πρόσωπα στην εκδήλωση: οι απόγονοι των δύο ανθρώπων που έγιναν η αιτία να αναβιώσουν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αποτέλεσαν το πρώτο και μοναδικό αθλητικό γεγονός, οι ιδρυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημήτριος Βικέλας, ο οποίος διετέλεσε και πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ που ιδρύθηκε στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου 1894, και του βαρόνου Πιερ ντε Κουπερντέν.

Μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες και εταιρίες συμμετέχουν στα φετινά βραβεία αλλά και στα workshops. 

Περιορισμένες θέσεις.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση

ΕΣΗΜΕΤ - ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Λ. Αλεξάνδρας 192A - 11521 Αμπελόκηποι - Αθήνα - Ελλάδα
T:+30-2106440424 email: info@esimet.gr site: www.esimet.gr

Επίσημη ιστολελίδα διοργάνωσης για την Ελλάδα: www.worldipday.eu [ online 01/03/2019]Source/ Author:Δείτε περισσότερα εδώ

LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom