Δελτίο Τύπου από την Ε.Ε.Δ. για την ημερίδα με θέμα "Η Διαμεσολάβηση ως εργαλείο επίλυσης διαφορών"

March 26, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Δελτίο Τύπου από την Ε.Ε.Δ. για την ημερίδα με θέμα "Η Διαμεσολάβηση ως εργαλείο επίλυσης διαφορών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ (Ε.Ε.Δ.)», διοργάνωσε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, με ιδιαίτερη επιτυχία Ημερίδα, με θέμα:

«Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ - ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ»

Παρουσία Δικηγόρων και δεκάδων Λειτουργών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης οι Εισηγήτριες Κατερίνα Κωτσάκη και Ευαγγελία Παυλάκη (Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες και Δικηγόροι) μίλησαν για τις βασικές αρχές και τα οφέλη της Διαμεσολάβησης και τον τρόπο εφαρμογής αυτών στην επίλυση των οικογενειακών διαφορών,  και οι Γεωργία (Γιούλα) Ρουμπέα και Μαρία Σφέτκου (Εκπαιδευτικοί και Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, συνδημιουργοί του προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη Σχολική Διαμεσολάβηση «Νευρώνες Δύναμης) μίλησαν για το ρόλο της Σχολικής Διαμεσολάβησης τόσο στην επίλυση ενδοσχολικών συγκρούσεων, όσο και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών – μελλοντικών πολιτών.

Από την συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν τα ιδιαιτέρως ευεργετικά αποτελέσματα της (Σχολικής και του Νόμου) Διαμεσολάβησης όχι μόνο στην επίλυση των διαφορών, αλλά και στην προσωπικότητα και τον ψυχισμό των εμπλεκομένων, επιβεβαιώνοντας -μεταξύ άλλων- πλήρως τις αναφορές των εκπαιδευτικών ότι η εκπαίδευση και μόνο των μαθητών στη Διαμεσολάβηση τους κάνει καλύτερους ανθρώπους, με προφανή ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία.  

*Επιβεβαιώθηκε, επίσης, πλήρως η ανάγκη διάδοση του θεσμού της Διαμεσολάβησης τόσο στα σχολεία, όσο και για την επίλυση αστικών και εμπορικών διαφορών, ήδη δε η Ένωση έλαβε προσκλήσεις για τη διοργάνωση νέων σχετικών Ημερίδων. *

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το «Καθίδρυμα Αθανάσιου Ματάλα του Λακεδαιμονίου» για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΤΑΛΑΣ», καθώς και όλους τους συντελεστές της Ημερίδας.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2019

Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.

Κατερίνα Κωτσάκη

Επιβεβαίωθηκε, επίσης, πλήρως η ανάγκη διάδοση του θεσμού της Διαμεσολάβησης τόσο στα σχολεία, όσο και για την επίλυση αστικών και εμπορικών διαφορών, ήδη δε η Ένωση έλαβε προσκλήσεις για τη διοργάνωση νέων σχετικών Ημερίδων.



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Κτηματολόγιο: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στη διαδικασία καταχώρισης αποφάσεων χρησικτησίας

    Με αφορμή πρόσφατη υπόθεση χρησικτησίας που αναφέρεται σε δημοσιεύματα και ενόψει της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, προέκυψε η ανάγκη διευκρίνισης του τρόπου εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και της υλοποίησης στην πράξη των δικαστικών αποφάσεων.

  • ethemis

    Αποχή δικηγόρων ΔΣΑ στις 16/9/2025

    Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίαση του στις 2.9.2025 έλαβε τις εξής αποφάσεις: Α] Το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε την αποχή των μελών του στις 16.9.2025, πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους, και διαμαρτύρεται για: - Τη μη αύξηση του ορίου της απαλλαγής ΦΠΑ για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, τη στιγμή που σε όλες σχεδόν τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όριο αυτό υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

  • ethemis

    Ελεγκτικό Συνέδριο

    Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή λειτουργίας της διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και αιτήσεων στο ΟΠΣ από την 11η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 00.01 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 24.00.




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom