Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας- World Intellectual Property Day April 26, 2019 - IP and Sports

January 15, 2019: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας- World Intellectual Property Day April 26, 2019 - IP and Sports

Από τα αρχαία χρόνια ο αθλητισμός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπου τόσο σωματική όσο και ψυχική δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια συγκροτημένη προσωπικότητα.

Πλέον ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιος. Οι παγκόσμιες αθλητικές αξίες περιλαμβάνουν - την αριστεία, το σεβασμό και το fair play. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο στις τεχνολογίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και επικοινωνιών, οποιοσδήποτε και οπουδήποτε, μπορεί να ακολουθήσει αθλητικές ενέργειες όλο το εικοσιτετράωρο, παρακολουθώντας αγώνες και δράσεις των αγαπημένων αθλητών και ομάδων.

Έτσι ο αθλητισμός έχει καταστεί παγκόσμιος κλάδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ευρώ κοκ , ο οποίος δημιουργεί επενδύσεις σε εγκαταστάσεις (από τα αθλητικά στάδια έως τα δίκτυα εκπομπών), απασχολεί και ψυχαγωγεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας του αθλητισμού. Αυτό, με τη σειρά του, τονώνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας επιτρέποντας στους αθλητικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τα γεγονότα που απολαμβάνουμε και παρέχοντας τα μέσα για την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης σε επίπεδο βάσης.

Εξετάζουμε πώς οι αθλητικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και σχέδια για να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων αθλητικών τεχνολογιών, υλικών, εκπαίδευσης και εξοπλισμού που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αφοσίωση των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτουμε πώς τα εμπορικά σήματα και η επωνυμία μεγιστοποιούν τα εμπορικά έσοδα από συμφωνίες χορηγίας, εμπορίας και αδειοδότησης. Τα έσοδα αυτά αντισταθμίζουν το κόστος διοργάνωσης εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, όπως οι σειρές Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διασφαλίζουν ότι διασφαλίζεται η αξία και η ακεραιότητα αυτών των θεαματικών γεγονότων.

Εξετάζουμε πώς οι αθλητικές προσωπικότητες είναι σε θέση να παράγουν κέρδη από συμφωνίες χορηγίας με τους ιδιοκτήτες σημάτων και αξιοποιώντας τις δικές τους μάρκες ως αθλητές. Εξετάζουμε πώς τα δικαιώματα εκπομπής υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ αθλητισμού και τηλεόρασης και άλλων μέσων που φέρνουν τους οπαδούς πιο κοντά στην αθλητική δράση. Εξετάζουμε μερικές από τις τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν το παιχνίδι στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη που οδηγούν την αλλαγή σε όλα τα αθλητικά πεδία.

Το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τον Αθλητισμό [26-04-2019].
Ως ένωση είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως δεδομένου του έργου μας, αλλά και του γεγονότος πως είμαστε η μόνη ένωση που προανήγγειλε την διεξαγωγή του IP Sports and Commerce το οποίο θα διεξαχθεί όχι μόνο στο Τορίνο της Ιταλίας αλλά και σε όλες τις χώρες όπου η ΕΣΗΜΕΤ καλύπτει, η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας η οποία είναι αφιερωμένη στον Αθλητισμό θα εορταστεί και στην Ελλάδα.

Να σας ενημερώσουμε πως οι υποψήφιες πόλεις για την διεξαγωγή της εκδήλωσης είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2019. Λαμβάνοντας υπόψιν πως 26-04-2019 είναι Μ. Παρασκευή, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο 15 μέρες νωρίτερα.
Στην εκδήλωση θα διεξαχθούν workshops, ομιλίες, μικροί αγώνες κλπ.Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 2 ημέρες.

TMHMA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΣΗΜΕΤ
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 192Α
11521 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ
Τ:2106440424
email: sports@esimet.gr, info@esimet.gr

Που θα θέλετε να διεξαχθεί η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας που είναι αφιερωμένη στον Αθλητισμό? *

Οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην εξασφάλιση της οικονομικής αξίας του αθλητισμού



Source/ Author:Περισσότερα εδώ

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom