ΣτΚ: Έκκληση για άμεση αποκατάσταση των δικτύων τηλεφωνίας στις πυρόπληκτες περιοχές

August 01, 2018: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

ΣτΚ: Έκκληση για άμεση αποκατάσταση των δικτύων τηλεφωνίας στις πυρόπληκτες περιοχές

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, συνεπεία της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 

Η πρωτόγνωρη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που ξέσπασε στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, πλήττοντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις περιοχές στον Νέο Βουτζά, το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι (Δήμοι Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου), αλλά και την Κινέτα (Δήμος Μεγαρέων), είχε ως θλιβερό αποτέλεσμα δεκάδες ανθρώπινα θύματα, καθώς και μεγάλης έκτασης φυσικές-υλικές καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες.

Εν μέσω μίας τέτοιας κατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταβληθούν οργανωμένες προσπάθειες και να συνενωθούν δυνάμεις όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, οι οποίοι μπορούν από την πλευρά τους να συμβάλουν αποτελεσματικά στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών και τη σταδιακή ομαλοποίηση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Μεταξύ άλλων, είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη η αποκατάσταση των υποδομών δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στις πληγείσες περιοχές, δεδομένου ότι η εξασφάλιση της επικοινωνίας των πολιτών είναι απαραίτητη, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες.

Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σταθερή τηλεφωνία για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών.

Επισημαίνεται ότι σε πολλές από τις κατοικίες των πολιτών στις περιοχές αυτές βρίσκονται εγκατεστημένα και συστήματα συναγερμού για την προστασία τους, τα οποία, για να λειτουργήσουν σωστά, συνδέονται με τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να μεριμνήσετε κατά απόλυτη προτεραιότητα για την άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν υποστεί οι υποδομές δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στις πληγείσες περιοχές και να συμβάλετε, κατ’ αυτόν τον ουσιώδη τρόπο, στη μερική ανακούφιση των πληγέντων.

Όπως γνωρίζετε, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, στην πλειονότητα των πληγεισών περιοχών έχουν ήδη αποκατασταθεί τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, όχι όμως και τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας.

Παρακαλούμε, επομένως, να μας ενημερώσετε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών των δικτύων, σε ποιο στάδιο βρίσκονται, καθώς και πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.

Τέλος, όπως είναι αυτονόητο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε στους υπό έκδοση λογαριασμούς να υπάρχει αναλογική χρέωση των συνδρομητών σας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που θα είναι αδύνατη η παροχή τους λόγω των ζημιών των δικτύων και της διαδικασίας αποκατάστασής τους.

Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σταθερή τηλεφωνία για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών.



Source/ Author:Παρέμβαση | Download PDF

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom