Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ της 19ης Ιουλίου 2018

July 23, 2018: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων

ethemis


ethemis

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ της 19ης Ιουλίου 2018

Κατά την συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έλαβε, μετά από διαλογική συζήτηση, τις κάτωθι αποφάσεις:

  1. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (δύο σύμβουλοι ψήφισαν «παρόν») να προταθεί προς ψήφιση τροπολογία σύμφωνα με την οποία για τα χρέη της δικηγορικής εταιρείας από οποιαδήποτε αιτία έναντι τρίτων, περιλαμβανομένων των εντολέων της, δεν υφίσταται προσωπική ευθύνη των εταίρων, και αποκλειστικώς υπεύθυνο είναι το νομικό πρόσωπο της εταιρείας.

  2. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν πέντε σύμβουλοι): α) Να πραγματοποιηθούν τιμητικές εκδηλώσεις για τους πρώην Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου, αρχής γενομένης από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του ΔΣΑ από το 1976 έως το 1981 , β) Η ονοματοδοσία της αίθουσας του γραφείου του Προέδρου, ως «Αίθουσας Ευάγγελου Γιαννόπουλου», σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του Ευάγγελου Γιαννόπουλου στο δικηγορικό σώμα από την θέση του Προέδρου του ΔΣΑ.

  3. Αποφασίστηκε, ομόφωνα, η Επιτροπή Καθημερινών Προβλημάτων να επιληφθεί του ζητήματος της λειτουργίας του μηχανήματος προτεραιότητας που τοποθετήθηκε από το ΔΣΑ στο Τμήμα Κατάθεσης Ένδικων Μέσων του Πρωτοδικείου (της οδού Δέγλερη) και της συμβατότητας του με τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα του Δικαστηρίου.

  4. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος να θέσει στην επόμενη Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο τον προσεχή Οκτώβριο, το ζήτημα της τροποποίησης της απόφασης της Ολομέλειας σχετικά με την αποχή των δικηγόρων σε κάθε συνεδρίαση μετά την πρώτη διακοπή επί υποθέσεων αρμοδιότητας των ποινικών εφετείων, προς τον σκοπό όπως αποσαφηνιστεί το αληθές της νόημα και αποτραπούν πρακτικές ορισμένων δικαστικών σχηματισμών, που παραβιάζουν την απόφαση.

  5. Τέλος, το σώμα ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με

α) την υπόθεση των Ελλήνων Αξιωματικών, που κρατούνται κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου στην Τουρκία, και την παρέμβαση που ζητήθηκε από το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE),

β) την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας και αντίθεσης προς το ενωσιακό δίκαιο της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης όπως νομοθετήθηκε με τον ν. 4512/2018,

γ) τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου με αντικείμενο τα μείζονα θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα, η τελευταία εκ των οποίων έγινε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και

δ) την συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους Προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα της πρώην σχολής Ευελπίδων και την άμεση επέμβαση προς τον σκοπό της αναβάθμισης της υφιστάμενης κτιριολογικής υποδομής και την αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αποφασίστηκε, ομόφωνα, η Επιτροπή Καθημερινών Προβλημάτων να επιληφθεί του ζητήματος της λειτουργίας του μηχανήματος προτεραιότητας που τοποθετήθηκε από το ΔΣΑ στο Τμήμα Κατάθεσης Ένδικων Μέσων του ΠρωτοδικείουSource/ Author:dsa.gr

LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom