Σημαντική διάκριση της ΕΣΔΙ στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Εκπαίδευσης

July 18, 2018: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων


ethemis

Σημαντική διάκριση της ΕΣΔΙ στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Εκπαίδευσης

Η ΕΣΔι  έλαβε μέρος  για τέταρτη συνεχή χρονιά στο THEMIS Competition, με την παρουσία της σε τέσσερις ημιτελικούς , που διοργανώνει κάθε χρόνο το EuropeanJudicialTrainingNetwork ,  και στο οποίο παίρνουν μέρος σπουδαστές από όλες τις Σχολές Δικαστών της Ε.Ε.

Στον Semi‐Final Α που διενεργήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 24 έως τις 27/4/2018 και στην κατηγορία “InternationalJudicialCooperationinCriminalMatters”, διαγωνίστηκαν οι: Βασίλειος Δημουλάς σπουδαστής της 24ης εκπαιδευτικής σειράς στην κατεύθυνση των Εισαγγελέων , Ευγενία Πατρώνη (κατεύθυνση Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης) και Μαρία Καραγιάννη (κατεύθυνση Εισαγγελέων) σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ.Λάμπρου Τσόγκα, Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στον Semi-FinalBπου διενεργήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας από τις 7 έως τις 9/5/2018 και στην κατηγορία «EuropeanFamilyLaw» , διαγωνίστηκαν οι: Πηνελόπη Κουϊρουκίδου, Αριστέα Περτσελάκη και Μαρία Περτσελάκη, σπουδάστριες της ΚΓ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Τσαντίνη, Αν.Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Στον Semi-FinalC που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από τις 4 έως τις 7/6/2018 και στην κατηγορία «EuropeanCivilProcedure» διαγωνίστηκαν οι: Αικατερίνη Παρασκευή Παπαδάτου, Βασιλική Παπαμιχαλοπούλου και Δέσποινα Σιμοπούλου, σπουδαστές της ΚΔ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση της κ.Πελαγίας Γέσιου – Φαλτσή ομ.Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στον Semi-FinalD που διενεργήθηκε στη Βουδαπέστη από τις 3 έως τις 6/7/2018 και στην  κατηγορία «JudicialEthicsandProfessionalConduct» διαγωνίστηκαν οι: Ελένη Πυργάκη, Ευρυδίκη Μαρκοπούλου και Δαμιανός Καϊρέτογλου, σπουδαστές της ΚΓ΄ εκπαιδευτής σειράς , στην κατεύθυνση της Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του κ. Σπυρίδωνα Βλαχόπουλου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, διδάσκοντα της ΕΣΔι.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει, την παρουσίαση της εργασίας και την υποστήριξή της στο πλαίσιο συζήτησης που ακολουθεί.

Στο Semi-FinalD: η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με εργασία με θέμα “WeighingreligiousbeliefsonthescaleofJustice– Thejudgeasanarbitratoroftrust”, αποσπώντας το ειδικό βραβείο της επιτροπής.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα και περιελάμβανε την σύνταξη γραπτής εργασίας σε θέμα που επιλέγεται από την ομάδα που συμμετέχει,



Source/ Author:esdi.gr

LATEST POSTS



ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom