Ανάληψη καθηκόντων από την Ειδική Γραμματέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ March 26, 2025: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Ανάληψη καθηκόντων από την Ειδική Γραμματέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Ανάληψη καθηκόντων από την Ειδική Γραμματέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Ανέλαβε καθήκοντα Ειδικής Γραμματέως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών η κα Ολυμπία Κ. Αναστασοπούλου.

Η απόφαση καταδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στην προώθηση της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, ως στρατηγική επιλογή για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, την ανάγκη αναμόρφωσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και τη συστηματική παρακολούθηση και εφαρμογή αυτού με όρους οικονομίας, επενδύσεων και εξωστρέφειας.

Η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία με στόχο την προώθηση της Διαμεσολάβησης, της Διαιτησίας και της Δικαστικής Μεσολάβησης θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την εκπόνηση του νέου Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών που θα ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Ανέλαβε καθήκοντα Ειδικής Γραμματέως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών η κα Ολυμπία Κ. Αναστασοπούλου.



Source/ Author:ministryofjustice.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Κτηματολόγιο: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στη διαδικασία καταχώρισης αποφάσεων χρησικτησίας

    Με αφορμή πρόσφατη υπόθεση χρησικτησίας που αναφέρεται σε δημοσιεύματα και ενόψει της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, προέκυψε η ανάγκη διευκρίνισης του τρόπου εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και της υλοποίησης στην πράξη των δικαστικών αποφάσεων.

  • ethemis

    Αποχή δικηγόρων ΔΣΑ στις 16/9/2025

    Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίαση του στις 2.9.2025 έλαβε τις εξής αποφάσεις: Α] Το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε την αποχή των μελών του στις 16.9.2025, πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους, και διαμαρτύρεται για: - Τη μη αύξηση του ορίου της απαλλαγής ΦΠΑ για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, τη στιγμή που σε όλες σχεδόν τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όριο αυτό υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

  • ethemis

    Ελεγκτικό Συνέδριο

    Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή λειτουργίας της διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και αιτήσεων στο ΟΠΣ από την 11η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 00.01 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 24.00.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom