Από 04 Νοεμβρίου ξεκίνησε ψηφιακά η διαδικασία της Προανάρτησης σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλλονιά

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ November 06, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Από 04 Νοεμβρίου ξεκίνησε ψηφιακά η διαδικασία της Προανάρτησης σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλλονιά

Κτηματολόγιο: Από 04 Νοεμβρίου ξεκίνησε ψηφιακά η διαδικασία της Προανάρτησης σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2024 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ζακύνθου Ιθάκης και Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών, το Κτηματολόγιο, παρέχει τη δυνατότητα υποβολής Αίτησης Επανεξέτασης Στοιχείων μέσω μίας νέας, εύχρηστης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες ktimatologio.gr και ktimatologio.gov.gr (ψηφιακή υπηρεσία: ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ).

Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο Γραφείο Κτηματογράφησης, καθιστώντας την απλή και φιλική για όλους τους συναλλασσόμενους. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ήδη λάβει προσωπική ενημέρωση, μπορούν να ελέγξουν, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν τα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων τους, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, έως τις 18/12/2024.

Συγκεκριμένα, μέσω της ψηφιακής Προανάρτησης, οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στα εξής στοιχεία:
● Περιγραφή και νομική πληροφορία για τα ακίνητά τους (Κτηματολογικός Πίνακας).
● Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα καταγεγραμμένα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια. Σε περίπτωση διαφωνίας, μπορούν να υποβάλουν την Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων ψηφιακά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, έως την καταληκτική ημερομηνία. Εναλλακτικά, μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης για την υποβολή της αίτησης.

Για όσους δεν έχουν ακόμα δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους, υπενθυμίζεται ότι μπορούν να δηλώσουν το ακίνητο τους με 2 απλούς τρόπους: είτε μέσω του Ψηφιακού Χάρτη Κτηματογράφησης https://maps.ktimatologio.gr/ είτε σ’ ένα Γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Η συμμετοχή στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι κρίσιμη, καθώς εξασφαλίζει την ορθή καταγραφή των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο και την αποφυγή περιττής ταλαιπωρίας στο μέλλον.

Το Κτηματολόγιο συνεχίζει να βάζει τον πολίτη στο επίκεντρο, επενδύοντας σε ψηφιακές λύσεις που απλοποιούν τις διαδικασίες και ενισχύουν τη διαφάνεια και την ακρίβεια των στοιχείων.

Έως τις 18/12/2024



Source/ Author:ktimatologio.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Η Ελλάδα στην 50η Επέτειο της ESA – Η χώρα παρούσα στη νέα ευρωπαϊκή διαστημική πραγματικότητα

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) συμπληρώνει 50 έτη λειτουργίας, έχοντας κατορθώσει και επιδείξει εξαιρετικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα στους τομείς της διαστημικής επιστήμης, της διαστημικής εξερεύνησης, της ασφάλειας, των εφαρμογών και της τεχνολογίας. Στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο Παρίσι, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Καράντζαλος.

  • ethemis

    Άρθρο Κώστα Μίχου στο «dikastiko.gr»: «Νέος ΚΠΟΛΔ: Γιατί οι προθεσμίες και τα πειθαρχικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα»

    Διαβάζουμε στον τύπο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σε τελικό στάδιο επεξεργασίας Νέο Κώδικα Πολιτική Δικονομίας, με στόχο «να δώσει τέλος» στο χρόνιο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων. Η στόχευση, γράφουν τα δημοσιεύματα, είναι με τις αλλαγές αυτές να εκδίδονται τελεσίδικες αποφάσεις σε 650 ημέρες. Ήδη, στην ίδια κατεύθυνση, η ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει προλάβει να εξαπολύσει ένα πογκρόμ πειθαρχικών σε βάρος δικαστών που δεν έπιασαν τους «στόχους» που ήδη προβλέπονται σήμερα – δηλαδή δεν κατάφεραν να γράψουν μία δικαστική απόφαση ανά δυό μερόνυχτα.

  • ethemis

    ΣτΕ: Για την εκλογή ή εξέλιξη σε θέση Καθηγητή ΑΕ

    ΣτΕ 611/2025 Γ' Τμήμα Πρόεδρος: Δημήτριος Μακρής, Σύμβουλος της Επικρατείας Εισηγήτρια: Ελένη Γεωργούτσου, Σύμβουλος της Επικρατείας Για την εκλογή ή εξέλιξη σε θέση Καθηγητή ΑΕΙ απαιτείται να έχει συντελεσθεί κατά την τελευταία πενταετία πριν από την υποψηφιότητα ικανό μέρος του συνολικού έργου του υποψηφίου, ανά οριζόμενο επί μέρους σκέλος, που είναι το επιστημονικό – ερευνητικό και διδακτικό ή, στην περίπτωση της Ιατρικής Σχολής, το κλινικό έργο.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom