Νομική Βοήθεια - Άρθρο 25 του Ν. 5095/2024

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ September 26, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Νομική Βοήθεια - Άρθρο 25 του Ν. 5095/2024

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσει η ειδική διαδικασία εξόφλησης, κατ’ άρθρο 25 του Ν. 5095/2024:
α) των ειδικών γραμματίων Νομικής Βοήθειας έτους 2023, και
β) των ειδικών γραμματίων Νομικής Βοήθειας των ετών 2019-2022 τα οποία δεν είχαν ενταχθεί στις ειδικές διαδικασίες εξόφλησης του άρθρου 69 του Ν. 5016/2023.

Επειδή η εξόφληση των ειδικών γραμματίων Νομικής Βοήθειας, τόσο κατά τις πάγιες ρυθμίσεις όσο και κατά τις ειδικές διατάξεις των άρθρων 69 του Ν. 5016/2023 και 25 του Ν. 5095/2024, προϋποθέτει αυτά να τελούν προς εκκαθάριση ενώπιον του ΤΑΧΔΙΚ.

Καλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν εκδώσει ειδικά γραμμάτια Νομικής Βοήθειας κατά τα έτη 2019-2023 και τα οποία αφορούν σε περαιωμένες υποθέσεις, αν δεν έχουν ήδη υποβάλει μέσω των δικαστηρίων τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εκκαθάριση, να το πράξουν το συντομότερο δυνατό, ώστε αυτά να προωθηθούν στο ΤΑΧΔΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά όσον αφορά τα σχετικά τιμολόγια, αυτά δεν χρειάζεται να συνυποβληθούν εκ των προτέρων με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, αλλά μπορούν να εκδοθούν, να καταχωρηθούν και να αναρτηθούν μέσω του Portal της Ολομέλειας ταυτόχρονα με την υποβολή των υπευθύνων δηλώσεων.

Καλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν εκδώσει ειδικά γραμμάτια Νομικής Βοήθειας κατά τα έτη 2019-2023 και τα οποία αφορούν σε περαιωμένες υποθέσεις, αν δεν έχουν ήδη υποβάλει μέσω των δικαστηρίων τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εκκαθάριση, να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.



Source/ Author:dsa.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Κτηματολόγιο: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στη διαδικασία καταχώρισης αποφάσεων χρησικτησίας

    Με αφορμή πρόσφατη υπόθεση χρησικτησίας που αναφέρεται σε δημοσιεύματα και ενόψει της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, προέκυψε η ανάγκη διευκρίνισης του τρόπου εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και της υλοποίησης στην πράξη των δικαστικών αποφάσεων.

  • ethemis

    Αποχή δικηγόρων ΔΣΑ στις 16/9/2025

    Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίαση του στις 2.9.2025 έλαβε τις εξής αποφάσεις: Α] Το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε την αποχή των μελών του στις 16.9.2025, πρώτη ημέρα του δικαστικού έτους, και διαμαρτύρεται για: - Τη μη αύξηση του ορίου της απαλλαγής ΦΠΑ για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, τη στιγμή που σε όλες σχεδόν τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όριο αυτό υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

  • ethemis

    Ελεγκτικό Συνέδριο

    Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή λειτουργίας της διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και αιτήσεων στο ΟΠΣ από την 11η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 00.01 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 24.00.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom