Μέτρια επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ May 21, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Μέτρια επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 φυσικό φαινόμενο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα. Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά σύνηθες για την εποχή, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν τη μεταφορά αυτή.

Η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) είναι ιδιαίτερα σημαντική τις ημέρες που επικρατεί το φαινόμενο και το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεντρώσεων που καταγράφονται δεν οφείλεται σε εκπομπές σωματιδίων από ανθρωπογενείς πηγές ρύπανσης.

Την περασμένη Παρασκευή οι μέσες ημερήσιες τιμές συγκεντρώσεων ΑΣ10 που καταγράφηκαν στους σταθμούς του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, που λειτουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήταν μικρότερες της οριακής τιμής, ενώ το Σαββατοκύριακο (18-19/5), κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3), δηλαδή κάτω από το όριο λήψης μέτρων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (17/5) η μέγιστη μέση ημερήσια τιμή που καταγράφηκε στους σταθμούς του δικτύου ήταν 47μg/m3, το Σάββατο (18/5) 52μg/m3 και την Κυριακή (19/5/) 72μg/m3. Για σήμερα Δευτέρα (20/5) από τις μετρούμενες συγκεντρώσεις που έχουν καταγραφεί εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες τιμές συγκέντρωσης ΑΣ10 θα κυμανθούν, επίσης, σε μέτρια επίπεδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το φαινόμενο θα συνεχισθεί. Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις ωριαίες τιμές συγκεντρώσεων για κάθε σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://84.205.254.113/airqualmap/leafletmap.html του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος ανανεώνεται ανά ώρα.

Τέλος, σημειώνεται πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και ενημερώνει ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του οι προβλεπόμενες συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού.

Η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) είναι ιδιαίτερα σημαντική τις ημέρες που επικρατεί το φαινόμενο.



Source/ Author:ypen.gov.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Ομοβροντία από δικαστικούς υπαλλήλους

    “Το ωράριο μας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν” αναφέρει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι για άλλη μία φορά καταγγέλλουν αυθαιρεσίες δικαστικών λειτουργών προς την τήρηση του ωραρίου τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Γραμματείς έδρας των Δικαστηρίων.

  • ethemis

    A.Κ.Κ.Ε.Δ.«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»: Παραχώρηση Αίθουσας για Επαγγελματικές Συναντήσεις Δικηγόρων

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», διατίθενται αίθουσες για δικηγόρους, προκειμένου να πραγματοποιούν επαγγελματικά ραντεβού στις εγκαταστάσεις του φορέα, στην οδό Φειδίου 18 (4ος όροφος), στο κέντρο της Αθήνας. Η χρήση της αίθουσας παρέχεται με συμβολικό κόστος 10 ευρώ/ώρα πλέον Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικό υπολογιστή Εκτυπωτή και σαρωτή Projector Τηλεφωνικό κέντρο Wi-Fi Καφέ για τους συμμετέχοντες Υποστήριξη από το γραμματειακό προσωπικό του φορέα Διατίθενται αίθουσες χωρητικότητας 2, 3, 10 και 12 ατόμων, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες επαγγελματικών ραντεβού, Υ.Α.Σ., διαμεσολαβήσεων και διαπραγματεύσεων. Για πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο 210.3303310 και info@akked.gr.

  • ethemis

    Εσφαλμένες απορρίψεις - Αντιμετώπιση και βελτίωση της διαδικασίας

    Σύμφωνα με ενημέρωση του Συμβούλου ΔΣΑ του Συνδυασμού μας, κ. Ζώη Σταυρόπουλου, έχει υποβληθεί αίτημα, ώστε να νομοθετηθεί ειδική διαδικασία ελέγχου των απορρίψεων, επανελέγχου του περιεχομένου τους και οίκοθεν αποκατάστασης τυχόν σφάλματος εντός του Φορέα του Ελληνικού Κτηματολογίου. Εφόσον το αίτημα μας γίνει δεκτό θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης αναθεώρησης, με συγκεκριμένη μικρή χρονικά προθεσμία, εντός της οποίας θα υποχρεούται ο προϊστάμενος να ελέγξει το περιεχόμενο της αίτησης και αν έχει αντίρρηση στη διόρθωση, η κρίση του θα ελέγχεται από επιτροπή του κτηματολογίου άμεσα, ώστε να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση τυχόν σφάλματος. Μετά τη δημιουργία και τη μεγάλη κοινή προσπάθεια εφαρμογής του Εγχειριδίου Ενιαίων Κανόνων οι απορριπτικές αποφάσεις έχουν πέσει κατά πολύ σε ποσοστό, ωστόσο με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom