«Έξυπνη Μεταποίηση»: Ένα εμβληματικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 73.227.620 ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ April 03, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

«Έξυπνη Μεταποίηση»: Ένα εμβληματικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 73.227.620 ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Υπογράφηκε η απόφαση για το σημαντικό πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 73.227.620 ευρώ, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων προτάσεων, με αποδέκτες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού και Βιομηχανικού κλάδου.

Με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας, η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» επιταχύνει τη βιομηχανική μετάβαση μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, για τη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η επαναβιομηχάνιση της χώρας αποτελεί εθνικό στόχο και η στήριξη του βιομηχανικού κλάδου είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Όμως, βιομηχανία χωρίς έρευνα και καινοτομία δεν είναι βιώσιμη. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα της “Έξυπνης Μεταποίησης”, ώστε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να επενδύσουν για την μετάβασή τους στο Industry 4.0, την υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ανάλυσης δεδομένων και ρομποτικής.

Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν ουσιαστικά και έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύουμε επίσης στη δημιουργία μιας ανθεκτικής και καινοτόμου βιομηχανίας που δημιουργεί νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ενισχύει την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς. Οι παρεμβάσεις μας την τελευταία πενταετία έχουν στο επίκεντρο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κάτι που αναγνωρίζεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, δήλωσε: «Η δράση “Έξυπνη Μεταποίηση” στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών- βιομηχανικών επιχειρήσεων. Με την καθοριστική συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενισχύουμε ενεργά την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προωθούμε:

  • την ψηφιοποίηση των παραγωγικών τους διαδικασιών
  • την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στη διεθνή αγορά
  • την αναβάθμιση υποδομών σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης
  • τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ευχαριστώ τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, καθώς και το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που συνέδραμαν καθοριστικά για τη μέχρι σήμερα ένταξη των έργων, σε μια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται έως την ολοκλήρωσή τους.

Αξιοποιώντας τους σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για οικονομική ανάπτυξη που βασίζεται στην καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική και καινοτόμο βιομηχανία, σύμφωνα με το μοντέλο Industry 4.0».

Η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» επιταχύνει τη βιομηχανική μετάβαση μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιώνSource/ Author:mindev.gov.gr

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom