H διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Wish δεσμεύεται να αυξήσει τη διαφάνεια των τιμών, ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές

July 27, 2022: Διεθνή Νομικά Νέα


ethemis

H διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Wish δεσμεύεται να αυξήσει τη διαφάνεια των τιμών, ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές

Μετά από διάλογο με την ολλανδική αρχή για τους καταναλωτές και τις αγορές (ACM), σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών αρχών προστασίας των καταναλωτών (CPC), η διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Wish συμφώνησε να αυξήσει τη διαφάνεια των τιμών, ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο της τακτικής παρακολούθησης των εμπορικών πρακτικών των διαδικτυακών πλατφορμών από τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ, εντοπίστηκαν ορισμένες ανησυχίες σε σχέση με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών. Προέκυψαν επίσης ανησυχίες στο πλαίσιο του συντονισμένου ελέγχου του CPC ή της «σάρωσης» διαφημίσεων που σχετίζονται με τον κορονοϊό σε διαδικτυακές πλατφόρμες το 2020. Έπειτα από την έναρξη διαλόγου τον Απρίλιο του 2021, η Wish δεσμεύτηκε να θέσει τέλος σε παραπλανητικές πρακτικές, όπως η προώθηση ψευδών εκπτώσεων (για παράδειγμα, που δεν βασίζονται σε τιμή που είχε πράγματι χρεωθεί) και η χρήση κρυφής εξατομικευμένης τιμολόγησης με βάση τη συμπεριφορά του αγοραστή και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων σχετικά με το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για ένα προϊόν, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων, όπως οι εισαγωγικοί δασμοί και άλλα τέλη, και οι επιλογές τους δεν μπορούν να βασίζονται σε ψευδείς μειώσεις τιμών. Η διαφάνεια των τιμών αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για μια εύρυθμη και ανταγωνιστική ενιαία αγορά, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Χαιρετίζουμε την αλλαγή των πρακτικών της Wish όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών και αναμένουμε τη συνέχιση των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Δέσμευσης για την ασφάλεια των προϊόντων.»

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, η Wish έχει πλέον θέσει σε εφαρμογή μια νέα διεπαφή για την πρόληψη μη αυθεντικών και παραπλανητικών εκπτώσεων που διαφημίζονται από τους επιχειρηματικούς εταίρους της, καθώς και για την παύση της χρήσης τεχνικών εξατομίκευσης των τιμών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιβολή της προστασίας των καταναλωτών είναι διαθέσιμες εδώ, καθώς και στο σχετικό δελτίο Τύπου της ACM. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις της Wish για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων στη σχετική ιστοσελίδα για τη Δέσμευση για την ασφάλεια των προϊόντων

H Wish δεσμεύτηκε να θέσει τέλος σε παραπλανητικές πρακτικές, όπως η προώθηση ψευδών εκπτώσεων (για παράδειγμα, που δεν βασίζονται σε τιμή που είχε πράγματι χρεωθεί)



Source/ Author:ec.europa.eu
LATEST POSTS
  • ethemis

    Επανυποβολή αιτήσεων για τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων

    Σας γνωρίζουμε ότι με το Ν. 2915/01 άρθρο 33 παρ. 2 θεσπίστηκε ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός για τους Nέους Δικηγόρους με πόρο το 1% από το παρακρατούμενο ποσοστό του 12% της προεισπραττόμενης αμοιβής των δικαστηρίων, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 του Ν. 3226/2004. Στη συνέχεια με το Ν.4194/13, άρθρο 62, παρ. 2 (ΦΕΚ Α΄208) ο παραπάνω πόρος, ορίστηκε σε ποσοστό 25% στο ποσό παρακράτησης υπέρ ΔΣΑ των γραμματίων προκαταβολής εισφορών. Με το Ν.3943/2011, άρθρο 20, παρ.7γ, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15%.

  • ethemis

    Εξέταση ρυθμίσεων σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Παροχών και Ενισχύσεων».

    Αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις των άρθρων 63- 69 περί σύστασης Εθνικού Μητρώου Παροχών και Ενισχύσεων η Αρχή καλεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να επανεξετάσει την αναγκαιότητα και να δικαιολογήσει την αυθυπαρξία του σχεδιαζόμενου Μητρώου με ονομαστικά στοιχείων δικαιούχων – φυσικών προσώπων και τους αποδιδόμενους ρόλους, των υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούσας την επεξεργασία στους εμπλεκόμενους φορείς, σε σχέση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν.

  • ethemis

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 2.7.2025 αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του υπό δημόσια διαβούλευση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του ΚΠολΔ αποφάσισε να υιοθετήσει τις από 30.6.2025 θέσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (βλ. http://www.dsa.gr/node/484101/edit).




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom