Κορονοϊός: Η Ε.Ε. προτρέπει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να συνεργαστούν και να συνεχίσουν τη μάχη κατά της διαδικτυακής απάτης

November 06, 2020: Διεθνή Νομικά Νέα


ethemis

Κορονοϊός: Η Ε.Ε. προτρέπει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να συνεργαστούν και να συνεχίσουν τη μάχη κατά της διαδικτυακής απάτης

Σήμερα, ο Επίτροπος κ. Ρεντέρς πραγματοποιεί σύσκεψη με τις 11 διαδικτυακές πλατφόρμες που συμμετέχουν στον διαρθρωμένο διάλογο για την αντιμετώπιση της καταναλωτικής διαδικτυακής απάτης που σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού, από κοινού με τις αρχές προστασίας των καταναλωτών.

Σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν οι πλατφόρμες να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση των νέων περιστατικών απάτης που θα μπορούσαν να εμφανιστούν κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας και για την αποτροπή της επανεμφάνισης περιστατικών απάτης που έχουν ήδη σημειωθεί στο παρελθόν.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε από την προηγούμενη εμπειρία μας ότι οι απατεώνες βλέπουν την πανδημία σαν ευκαιρία για να εξαπατήσουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Ξέρουμε επίσης ότι η συνεργασία με τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των καταναλωτών από τέτοιες παράνομες πρακτικές. Σήμερα παρότρυνα τις πλατφόρμες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές μεταξύ ομοτίμων ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την απόκρισή τους. Κατά το δεύτερο κύμα που πλήττει σήμερα την Ευρώπη θα πρέπει να δράσουμε ακόμη πιο επιδέξια».

Κατόπιν της έγκρισης εκ μέρους των αρχών καταναλωτών των κρατών μελών μιας κοινής θέσης τον Μαρτίου 2020, η Επιτροπή και το Δίκτυο Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών διατηρούν τακτικές επαφές με τις 11 μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες: Allegro, Amazon, Alibaba/AliExpress, CDiscount, Ebay, Facebook, Google, Microsoft/Bing, Rakuten, Verizon Media/Yahoo και Wish και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τις νέες τάσεις και τις επιχειρηματικές πρακτικές που συνδέονται με την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναφέρει ότι αφαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια παράνομες προσφορές και διαφημίσεις και επιβεβαίωσαν ότι σημειώνεται σταθερή μείωση των νέων καταχωρίσεων που συνδέονται με τον κορονοϊό.

Σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν οι πλατφόρμες να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους για την αντιμετώπιση των νέων περιστατικών απάτηςSource/ Author:ec.europa.eu
LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom