Η Ελλάδα ολοκληρώνει την τεχνική προετοιμασία για τα δίκτυα 5G ​​​​​​​

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ October 29, 2020: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την τεχνική προετοιμασία για τα δίκτυα 5G ​​​​​​​

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ξεκινά σταδιακά και από τις 6 Νοεμβρίου η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη χώρα.

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

H συγκεκριμένη διαδικασία βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικυρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα (ΦΕΚ Β’ 1752, 07.05.2020).

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, η αποδέσμευση θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου από την περιοχή του Β. Αιγαίου και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ακολουθήσει τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Ικαρία και οι Κυκλάδες. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, όπως και των υπολοίπων περιοχών της χώρας όπου η απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό του τηλεοπτικού τους δέκτη.

Η διαδικασία της μετάβασης θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 με τελευταία περιοχή στην οποία θα αποδεσμευτούν οι ραδιοσυχνότητες των 700 MHz να είναι η Κρήτη. Για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής η μετάβαση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2021 και 10 Αυγούστου 2021 αντίστοιχα.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος υλοποιείται ως εξής ανά περιοχή και κέντρο εκπομπής:..

H συγκεκριμένη διαδικασία βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων



Source/ Author:Δείτε περισσότερα εδώ.

LATEST POSTS
  • ethemis

    Άρθρο Χρ. Κακλαμάνη στο Magazino "Με Το Δικηγόρο": «Ποινικό Δίκαιο και Alt Right Κουλτούρα»

    Άρθρο του κ. Χρήστου Κακλαμάνη, Δικηγόρου, Συμβούλου ΔΣΑ, Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ, στο Magazino "Με Το Δικηγόρο" Η απόρριψη κάθε μορφής αριστείας και αυθεντίας είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αναδυόμενης παγκοσμίως alt right κοσμοθεωρίας. Η τελευταία, βοηθούμενη από την ιλιγγιώδη αμεσότητα, αλλά και την ψευδαίσθηση γνώσης, που συχνά προσφέρει η ιντερνετική ενημέρωση και τα κοινωνικά δίκτυα, έχει καταφέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθεί στη συνείδηση σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων στις δυτικές δημοκρατίες ως «αντίδοτο» απέναντι στον πολιτικό φιλελευθερισμό.

  • ethemis

    Άρθρο της Μ. Τσοπελογιάννη «Η επιχείρηση στο εδώλιο: Όταν η Ανώνυμη Εταιρία καθίσταται κατηγορούμενη»

    Για δεκαετίες, η έννοια της ποινικής ευθύνης συνδεόταν αυστηρά με το πρόσωπο. Μόνο φυσικά πρόσωπα μπορούσαν να καταστούν υπεύθυνα ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου. Ωστόσο, η εποχή της αυστηρής ατομικής ευθύνης δείχνει να έχει παρέλθει, καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε έναν νομικό μετασχηματισμό: σήμερα, δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε στο εδώλιο όχι μόνο πρόσωπα, αλλά και εταιρείες – και κυρίως, ανώνυμες εταιρείες. Η ιδέα ότι μια εταιρεία – ένα «νομικό πρόσωπο» χωρίς φυσική υπόσταση – μπορεί να κατηγορηθεί ποινικά, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις. Πώς μπορεί κάτι που δεν έχει βούληση, συνείδηση ή ηθική κρίση να τελεί ποινικά αδικήματα; Η απάντηση είναι ότι, αν και δεν έχει «ψυχή», έχει δομή, εκπροσώπους που ενεργούν για λογαριασμό της και – το σημαντικότερο – δύναμη επιρροής στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

  • ethemis

    ΣτΕ: Πιλοτική δίκη. Αντίκειται στο άρθρο 89 παρ. 2 του Συντάγματος διάταξη του ν. 4375/2016

    ΣτΕ Ολομ. 1150/2025 Πρόεδρος: Μ. Πικραμένος, Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας Εισηγητής: Χ. Σιταρά, Σύμβουλος της Επικρατείας ΣτΕ Ολομ. 1150/2025: Πιλοτική δίκη. Αντίκειται στο άρθρο 89 παρ. 2 του Συντάγματος διάταξη του ν. 4375/2016 κατά το μέρος που προβλέπει Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών που λειτουργούν και υπό μονομελή σύνθεση. Με την 1150/2025 απόφαση η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επέλυσε, κατόπιν της 881/2024 παραπεμπτικής απόφασης του Δ΄ Τμήματος υπό επταμελή σύνθεση, ζήτημα που υπεβλήθη στο Δικαστήριο με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 1 παρ. 2 του ν. 3900/2010. Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπεβλήθη ζήτημα που ανέκυψε με αφορμή αίτηση ακυρώσεως αλλοδαπού κατά απόφασης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών υπό μονομελή σύνθεση, με την οποία απερρίφθη σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του να του χορηγηθεί διεθνής προστασία και διετάχθη, περαιτέρω, η επιστροφή του, με οικειοθελή αναχώρηση από τη Χώρα.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom