Μέτρα για την προστασία των πληρεξουσίων Δικηγόρων που θα χρειαστεί να προσέλθουν στο χώρο της πρ. Σχολής Ευελπίδων κατά τις επόμενες ημέρες

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ April 28, 2020: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Μέτρα για την προστασία των πληρεξουσίων Δικηγόρων που θα χρειαστεί να προσέλθουν στο χώρο της πρ. Σχολής Ευελπίδων κατά τις επόμενες ημέρες

Κατόπιν συνεννόησης του Δ.Σ.Α. με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών , για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.26804/25.04.2020, ΦΕΚ Β΄ 1588/25.04.2020 Κ.Υ.Α. και την προστασία των πληρεξουσίων Δικηγόρων που θα χρειαστεί να προσέλθουν στο χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά τις επόμενες ημέρες, θα ληφθούν τα εξής μέτρα:

1) Όσον αφορά στην είσοδο στους χώρους του Πρωτοδικείου Αθηνών θα παραμένει ανοικτή μόνον η κεντρική είσοδος της οδού Ευελπίδων.

2) Όλοι οι εισερχόμενοι θα θερμομετρούνται υποχρεωτικά κατά την είσοδο από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σε περίπτωση διαπίστωσης μη φυσιολογικής θερμοκρασίας θα απαγορεύεται η είσοδος και θα ειδοποιείται ο Ε.Ο.Δ.Υ. Προς τούτο προτείνουμε οι συνάδερφοι να προσέρχονται τουλάχιστον τριάντα λεπτά νωρίτερα της ώρας δικασίμου.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει ημερήσια υπηρεσία συμβούλου ΔΣΑ, ο οποίος θα καλείται να πάρει αναβολή, εξυπηρετώντας συναδέρφους των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των Δικαστηρίων.

3) Για την είσοδο εντός κλειστών χώρων (κτιρίων, αιθουσών κλπ) θα είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. Σας ενημερώνουμε ότι η μη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου θα συνεπάγεται απαγόρευση εισόδου εντός των κτιρίων.

4) Θα διατίθενται από τον Δ.Σ.Α., στο χώρο των Δικαστηρίων της π. σχολής Ευελπίδων, μάσκες προστασίας προσώπου, σε περιορισμένο αριθμό, για όσους συναδέρφους τυχόν δεν διαθέτουν ή δεν έχουν προβλέψει την προμήθεια ατομικής μάσκας.

5) Οι υποθέσεις που θα εισάγονται προς συζήτηση σε κάθε δικάσιμο ασφαλιστικών μέτρων θα προκύπτουν από το σχετικό έκθεμα, το οποίο θα αναρτάται στο site του Δικηγορικού Σύλλογο Αθηνών προς ενημέρωση των μελών του και αποφυγή της άσκοπης προσέλευσης στα Δικαστήρια, πληρεξουσίων και διαδίκων, των οποίων οι υποθέσεις δεν εισάγονται προς συζήτηση.

Οι υποθέσεις του πινακίου θα εκφωνούνται ανά τριάντα λεπτά. Η ώρα δικασίμου κάθε υπόθεσης θα προκύπτει ρητώς εκ του πινακίου και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποχρεωτική η προσέλευση κατά την 9.00 π.μ.

6) Προς αποφυγή συνωστισμού για το χρονικό διάστημα από τις 28-4-2020 έως και τις 30-6-2020, η εκδίκαση αιτήσεων εξάλειψης ή μεταρρύθμισης συναινετικών προσημειώσεων θα γίνεται μόνον με τον τρόπο που περιγράφεται στις διατάξεις του άρθρου 17 ν. 4684/2020 (ΦΕΚ Α΄/86/25-4-2020). Ειδικότερα η συζήτηση διεξάγεται εγγράφως, χωρίς την φυσική παρουσία διαδίκων, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 115 ΚΠολΔ και οι διάδικοι παρίστανται στο ακροατήριο του δικαστηρίου με δήλωση του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 242 ΚΠολΔ.

Ως εκ τούτου οι πληρεξούσιοι συνάδερφοι θα πρέπει την προτεραία της δικασίμου συζητήσεως της αιτήσεως, να καταθέσουν στην γραμματεία του κτιρίου 4 πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα για την έκδοση της απόφασης έγγραφα.

7) Από την 29/4/2020 θα ενεργοποιηθεί και η ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης εξάλειψης ή μεταρρύθμισης συναινετικής προσημείωσης.

Έτι περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι χώροι των κτιρίων της π. Σχολής Ευελπίδων έχουν απολυμανθεί από ειδικό συνεργείο.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών:

https://www.dsa.gr/sites/default/files/news/attached/anakoinosi_gia_nea_paratasi_anastolis_-eos_15-5-2020.pdf

 

Μέτρα προφύλαξης Δικηγόρων



Source/ Author:dsa.gr

LATEST POSTS




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom