Δικαστικοί υπάλληλοι:Στάση εργασίας την Δευτέρα 16-09-2019

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ September 13, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Δικαστικοί υπάλληλοι:Στάση εργασίας την Δευτέρα 16-09-2019

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΔΥΕ αναφέρει τα εξής:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)Πρωτοδικείο Αθηνώνπ. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172ΑΘΗΝΑ, 11/09/2019Αρ.Πρωτ. 64

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 16 Σεπτέμβρη 2019 ξεκινά ένα ακόμα Δικαστικό Έτος με τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα στα Δικαστήρια χρονίζοντα και διαρκώς διογκούμενα. Θεωρώντας ως αυτονόητη τη συνέχεια της λειτουργίας του κράτους, μετά από μια εκλογική διαδικασία και την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, γνωστοποιήσαμε έγκαιρα (από τις 24 Ιουλίου 2019 με το με αρ. πρωτ. 51/2019 έγγραφό μας), το σύνολο των προβλημάτων του Κλάδου μας και ζητήσαμε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης. Μέχρι σήμερα η απάντηση στο αίτημά μας εκκρεμεί, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί η παραμικρή ανταπόκριση από μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχεδόν δύο μήνες από την κοινοποίηση της επιστολής.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, θέλοντας να βρεθεί ο Κλάδος σε αγωνιστική ετοιμότητα με την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους, αποφασίσαμε στη συνεδρίαση της 2/9/2019 και ήδη έχει αρχίσει η υλοποίηση μιας σειράς από δράσεις – παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων εντάσσονται:

– Ανοικτή Επιστολή προς όλα τα εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου Πολιτικά Κόμματα, με αίτημα συνάντησης, προκειμένου να τους εκθέσουμε το σύνολο των προβλημάτων του Κλάδου.– Συναντήσεις με τους υπόλοιπους φορείς της Δικαιοσύνης (Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων, Δικαστικές Ενώσεις, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας/Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων)– Παράσταση – συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του ΑΣΕΠ, προκειμένου να δρομολογηθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των εν εξελίξει διαγωνισμών διορισμού Δικαστικών Υπαλλήλων.– Παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Αττικής, την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 2019 (ημέρα έναρξης του νέου Δικαστικού Έτους), κατά τις ώρες 09:00-11:00 π.μ., προκειμένου να εκθέσουμε δια ζώσης στον ίδιο τον Υπουργό τα αιτήματά μας, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προσέλθει σε διάλογο. Την ίδια ημέρα (Δευτέρα 16/9/2019) και κατά τις ίδιες ώρες (09:00-11:00π.μ.),θα πραγματοποιηθεί, σε όλα τα Δικαστήρια της Ελλάδος συμβολική δίωρη διακοπή εργασιών με ταυτόχρονη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, για ενημέρωση των συναδέλφων και δρομολόγηση της παραπέρα στάσης μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα προβλήματα του Κλάδου είναι πολλά και τα περισσότερα εξ αυτών χρονίζοντα. Όμως σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ εκτίμησε πως θα πρέπει να επικεντρώσουμε σε δύο καίρια αιτήματα:

1ο) Τον διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων, αρχικά μέσα από την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017 και 8Κ/2017 που βρίσκονται σε εξέλιξη (σχεδόν τρία χρόνια!!!…) και στη συνέχεια μέσα από όποια άλλη νόμιμη διαδικασία, όπως προκήρυξη νέων διαγωνισμών ή με μετατάξεις, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες(π.χ.κάλυψης 50 θέσεων Γραμματέων στο Εφετείο Αθηνών για τις οποίες έχει ήδη υπάρξει έγκριση από την προηγούμενη κυβέρνηση), αλλά και θέσεων Γραμματέων στα υπόλοιπα Εφετεία της χώρας που έχουν οργανικά κενά, όπως και θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων στις Δικαστικές Υπηρεσίες που είναι απαραίτητοι και υπάρχουν οργανικά κενά.

2ο) Επαναθεσμοθέτηση του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, που εντελώς αυθαίρετα η πολιτεία, αρχικά το αποδέσμευσε απ΄ αυτό των Δικαστών και στη συνέχεια το κατάργησε εντελώς με το μισθολόγιο του 2011, παρά το γεγονός, ότι βιώνουμε και εμείς ανάλογες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστές, οι οποίες μάλιστα συνθήκες εργασίας μας στα Δικαστήρια δεν είναι απλά «Ειδικές», αλλά ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το νέο Δικαστικό Έτος ξεκινά για όλους μας με μεγαλύτερες δυσκολίες από όλα το προηγούμενα. Στο χέρι μας είναι να δείξουμε σε όλους τους αρμόδιους, από την πρώτη μέρα στις 16 Σεπτέμβρη 2019, ότι πλέον δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία, αλλά

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:ΑΜΕΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες)ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ, ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.KΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Source/ Author:odigostoupoliti.eu

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom