Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες Ν.4611/2019

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ May 27, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες Ν.4611/2019

ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών έως 31/12/2018, σε φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με ενεργή ή μη επαγγελματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης, το οποίο εκκρεμεί.

Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της κύριας οφειλής προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους έως 31-12-2018, όπως έχει διαμορφωθεί κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ρύθμιση.

Στις ρυθμιζόμενες οφειλές δύνανται να συμπεριληφθούν:

1) Οφειλές που έχουν ενταχθεί στο ν. 4469/2017 (εξωδικαστικός μηχανισμός).

2) Οφειλές που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση, της οποίας οι όροι τηρούνται, με απώλεια των διευκολύνσεών της.

3) Οφειλές για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα).

Ειδικότερα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οφειλές χρονικού διαστήματος 01-01-2002 έως 31-12-2016 δύνανται να επανυπολογιστούν μετά από επιλογή του οφειλέτη.

Ο επανυπολογισμός πραγματοποιείται με βάση τον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, όπως ίσχυε κατά την 31-12-2018 (586,08€).

Στην περίπτωση αυτή οι νέες μηνιαίες εισφορές διαμορφώνονται, ανά κλάδο, ως εξής:

-   Σύνταξη 117,22€

-   Ασθένεια 40,73€

-   Επικουρική Ασφάλιση 41,03€

-   Εφάπαξ Παροχές 23,44€.

Αναλυτικότερα για το πεδίο εφαρμογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση μπορείτε να ενημερωθείτε από την εγκύκλιο 24/2019 του ΕΦΚΑ και την με αρ. πρωτ. 110632/21.5.2019 εγκύκλιο του ΕΤΕΑΕΠ.

Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ρύθμιση των οφειλών σας επιλέξτε «Συνέχεια».

Αν επιθυμείτε να ρυθμίσετε οφειλές από απασχόληση εργαζομένων μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στον σύνδεσμο ΚΕΑΟ στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.

https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml

Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της κύριας οφειλής προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις



Source/ Author:Δείτε περισσότερα, εδώ.

LATEST POSTS
  • ethemis

    Συμβολή της ΕΕΔΑ στην Έκθεση της ΕΕ για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα

    Δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση του κράτους δικαίου στα κράτη – μέλη της ΕΕ για το 2025. Στο κεφάλαιο της Έκθεσης που αναφέρεται στην Ελλάδα γίνεται αναφορά στη διαβούλευση στελεχών της Ε.Ε. με την ΕΕΔΑ για θέματα κράτους δικαίου το Μάρτιο του 2025 στο πλαίσιο της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θεσμικούς φορείς της χώρας μας. Επίσης επισημαίνεται η αναφορά στην αντίστοιχη Έκθεση της ΕΕΔΑ για το Κράτος Δικαίου, για το ρόλο που διαδραμάτισε η Εθνική Επιτροπή στη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της νομοθεσίας της ΕΕ για τη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων μεταξύ των διευθυντικών στελεχών των εισηγμένων εταιρειών, ως θετικό παράδειγμα έγκαιρης συμμετοχής. Τέλος, η Έκθεση της ΕΕ παραπέμπει στη Δήλωση της ΕΕΔΑ της 19ης Φεβρουαρίου 2025 για την ανάγκη σεβασμού του συνταγματικά κατοχυρωμένου ελεγκτικού ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών.

  • ethemis

    ΣτΕ: Παραπέμπεται στο ΑΕΔ το ζήτημα του χρόνου ενάρξεως της κατ’ άρθρ. 40 παρ. 6 του α.ν. 1846/1951

    ΣτΕ Ολομ 1220-1221/2025 Πρόεδρος: Μ. Πικραμένος, Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας Εισηγητής: Φρ. Γιαννακού, Σύμβουλος της Επικρατείας Με τις ΣτΕ Ολομ 1220-1221/2025 κρίθηκε ότι οι εκ διοικητικής συμβάσεως απαιτήσεις κατά του Ι.Κ.Α. υπόκεινται στην πενταετή παραγραφή του άρθρου 40 παρ. 6 του α.ν. 1846/1951, η οποία, ελλείψει άλλης ειδικότερης διατάξεως, αρχίζει, σύμφωνα με τη γενική διάταξη του άρθρ. 251 ΑΚ, από τότε που γεννήθηκε η αξίωση και κατέστη δυνατή η δικαστική επιδίωξή της (πρβλ. ΣτΕ 3280, 2166/2015 κ.ά., ΑΠ 775/2023, 854, 517/2003 κ.ά.). Σε περίπτωση διακοπής, η νέα παραγραφή αρχίζει αφότου περατώθηκε το διακοπτικό γεγονός (άρθρ. 270 εδ. α΄ ΑΚ).

  • ethemis

    Διαδικτυακά σεμινάρια πιστοποίησης για τη νέα δικηγορική ύλη

    Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 33305/2024 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Β’ 2706/9-5-2024), με την οποία θεσπίζονται οι ειδικές και τεχνικές ρυθμίσεις που αφορούν την λειτουργία των καταλόγων των δικηγόρων που αναλαμβάνουν να εκδίδουν πράξεις (για προσημειώσεις και κληρονομητήρια) και να επεξεργάζονται φακέλους (για σωματεία), μεταξύ άλλων προβλέπεται και η επικαιροποίηση των σχετικών καταλόγων από 15-9-2025. Προς τούτο, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια πιστοποίησης περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, για όσους συναδέλφους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν και δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom