Χρήστος Φασλής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ May 20, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Χρήστος Φασλής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Συνέντευξη με τον κο Χρήστο Φασλή, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ζωγράφου στις δημοτικές εκλογές 2019

1) Πώς λάβατε την απόφαση να κατέλθετε στο στίβο των δημοτικών εκλογών;

Ασχολούμαι με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Αθήνας και είμαι ενεργός πολίτης συμμετέχοντας σε ενώσεις πολιτών και οργανώσεις που προτάσσουν τη δράση, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμετοχή. Η πόλη μου, ο Δήμος Ζωγράφου είναι μία πανέμορφη, αλλά παραμελημένη πόλη του λεκανοπεδίου, η οποία αξίζει μία καλύτερη τύχη αντάξια των προσδοκιών όλων των πολιτών. Τέλος είναι σαφές ότι για να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αναγέννησής της, πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από το σπίτι μας, τη γειτονιά μας και την πόλη μας.

2) Τι κάνει έναν ελεύθερο επαγγελματία, έναν δικηγόρο, όπως είστε εσείς, να πάρει την απόφαση ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου του; Και πόσο δυνατός είναι ο συνδυασμός των δύο στην πράξη;

Η δικηγορία είναι ένα λειτούργημα, στο οποίο κάθε λεπτό πρέπει να είσαι μάχιμος και εν εγρηγόρσει. Αντίστοιχα και η αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, ευέλικτη δράση και πνεύμα υπομονής και επιμονής για την επίτευξη των μικρών και μεγάλων στόχων που τίθενται κάθε φορά. Οι δικηγόροι δε ως πρόμαχοι της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας έχουμε διαχρονικό και ιστορικό χρέος να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στα κοινά του τόπου και ως ενεργοί πολίτες να εισφέρουμε την επαγγελματική μας εμπειρία και την επιστημονική μας γνώση για το καλό του τόπου.

3) Πως αξιολογείτε τα πεπραγμένα της μέχρι σήμερα Διοίκησης του Δήμου σας;

Η διοίκηση της απερχόμενης Δημάρχου απεδείχθη ελλιπέστατη καίτοι ήταν η μακροβιότερη από συστάσεως του ελληνικού κράτους (5 έτη). Ο Δήμος Ζωγράφου δε διοικείται από γραφεία και με πρόχειρες και χωρίς σχέδιο παρεμβάσεις. Υπάρχει δε τα τελευταία χρόνια σοβαρή επιδείνωση στους τομείς της ασφάλειας, της στάθμευσης, του πρασίνου και της καθαριότητας.

4) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου σας;

Τα τρία σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Ζωγράφου είναι το σοβαρό πρόβλημα σταθμεύσεως και κυκλοφορίας, η αύξηση της εγκληματικότητος και η έλλειψη νέων επενδύσεων η οποία οδηγεί συνεπακόλουθα στην αύξηση της ανεργίας των νέων.

5) Ποιες είναι οι κεντρικές προτάσεις σας για την αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων;

α). Δημιουργία 3 υπογείων χώρων σταθμεύσεως - μονοδρομήσεις συγκεκριμένων οδών & μεταφορά οχημάτων που κινούνται σπάνια, στο Γουδή με τακτική δημοτική συγκοινωνία

β) Ανανέωση στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στον Δήμο Ζωγράφου και ανάθεση φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρείες

γ). Προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

6) Πώς βλέπετε τη συμπεριφορά των πολιτών σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις γειτονιές της περιοχής σας; Ενδιαφέρονται, ενημερώνονται, συμμετέχουν;

Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλα ψέματα και άλλη αδιαφορία. Ενδιαφέρονται, ζητούν, απαιτούν και καλά κάνουν. Θέλουν σαφώς μία στιβαρή και δυνατή ηγεσία και ομάδα για να πάει επιτέλους το Ζωγράφου Μπροστά!

7) Πώς κρίνετε τη στάση της πολιτείας απέναντι στα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο σας; Υπάρχει η αναγκαία συνδρομή και συνεργασία; Αν όχι, τι πρέπει να αλλάξει;

Η πολιτεία είναι παντελώς απούσα από τα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στο δήμο Ζωγράφου. Και το εντυπωσιακό είναι ότι η απερχόμενη Δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την Περιφερειάρχη αλλά και με την κυβέρνηση καθότι προέρχονται άπασες από το ίδιο κόμμα…

Βιογραφικό σημείωμα

Είμαι ο Χρήστος Φασλής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου, με τον συνδυασμό Ζωγράφου Μπροστά και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

Γεννήθηκα το 1983 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ζω στην πόλη του Ζωγράφου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή των γονέων μου είναι από το Ανθηρό Αργιθέας Καρδίτσας και από το Ανθοχώρι Καρδίτσας.

Έλαβα το πτυχίο μου από τη Νομική Αθηνών με το βαθμό Λίαν Καλώς και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ως Διαμεσολαβητής (CEDR) έχω εξειδικευθεί και στη διενέργεια εμπορικών διαπραγματεύσεων (PON Harvard Law School).

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Πεζικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.

Είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διατηρώ το δικηγορικό μου γραφείο στην Αθήνα και ασκώ μαχόμενη δικηγορία σε πανελλαδικό επίπεδο, όντας εξειδικευμένος στα κόκκινα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων καθώς και στο δίκαιο εμπορικών εταιρειών.

Είμαι μέλος του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, μέλος ΔΣ της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, πρώην πρόεδρος του τμήματος Σόλων της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ & μέλος - αξιωματούχος σε πλήθος φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Χρήστοs Φασλήs



Source/ Author:Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

LATEST POSTS




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom