ΕΚ: ενέκρινε τον βασικό κανονισμό που θα θεσπίσει τη διαδικτυακή πύλη: «Η Ευρώπη σου».

ΔΙΕΘΝΗ/ October 04, 2018: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

ΕΚ: ενέκρινε τον βασικό κανονισμό που θα θεσπίσει τη διαδικτυακή πύλη: «Η Ευρώπη σου».

Σε μια διετία, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βρίσκουν κάθε πληροφορία, διοικητική διαδικασία και υπηρεσία υποστήριξης που συνδέεται με τα δικαιώματά τους στην Ενιαία Αγορά στη μία και μοναδική, εύκολα προσβάσιμη διαδικτυακή πύλη: «Η Ευρώπη σου».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ενέκριναν σήμερα επισήμως τον βασικό κανονισμό που θα θεσπίσει την εν λόγω ενιαία ψηφιακή πύλη. Η κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, Επίτροπος αρμόδια για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ, δήλωσε: «Σήμερα, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, που επιθυμούν να μετακινηθούν, να εργαστούν ή να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα ανά την Ευρώπη, έρχονται αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα από συγκεχυμένους κανόνες και με γραφειοκρατία δίχως τέλος. Αυτό κοστίζει πολύ χρόνο και χρήματα στους πολίτες μας, πράγμα που θα αλλάξει η ενιαία ψηφιακή πύλη: σύμφωνα με τις υποσχέσεις που διατυπώνονται στη στρατηγική για την ψηφιακή ενιαία αγορά, θα καθιστά τις διοικητικές διαδικασίες ευκολότερες, καλύτερες και ταχύτερες.» Από το 2020, η δικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» θα καθοδηγεί πολίτες και επιχειρήσεις της ΕΕ σε όποια πληροφορία χρειάζονται για τους ενωσιακούς ή εθνικούς κανόνες σχετικά με αφορούν την εργασία, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την εγκατάσταση επιχειρήσεων, τους φόρους ή την απασχόληση προσωπικού. Επιπλέον, όποιος αναζητά βοήθεια θα οδηγείται επίσης προς την καταλληλότερη προσφορά υπηρεσιών που θα επισημαίνεται με σήμα ποιότητας ως αξιόπιστη πύλη. Ο κανονισμός θα εξασφαλίσει ότι εντός πενταετίας, άνω των 20 από τις σημαντικότερες διαδικασίες θα μπορούν να διεκπεραιώνονται πλήρως ηλεκτρονικά, όπως αιτήσεις για πιστοποιητικό γέννησης, ταξινομήσεις αυτοκινήτων, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή εγγραφές στο πανεπιστήμιο. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπλοκάρονται πλέον επειδή απορρίφθηκε ο αριθμός τηλεφώνου, ο ταχυδρομικός κώδικας ή η ηλεκτρονική τους ταυτότητα, και θα ενημερώνονται σε γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν. Η αρχή «μόνον άπαξ» μειώνει τη διασυνοριακή γραφειοκρατία, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να ζητούν απευθείας ανταλλαγή δεδομένων ή εγγράφων μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Ο κανονισμός θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά.

Από το 2020, η δικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» θα καθοδηγεί πολίτες και επιχειρήσεις της ΕΕ σε όποια πληροφορία χρειάζονται για τους ενωσιακούς ή εθνικούς κανόνεςSource/ Author:Δείτε περισσότερα εδώ

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom