Ένας γκουρού της Διαμεσολάβησης μιλάει με τους δικηγόρους στην Αθήνα για τον κρίσιμο ρόλο τους στη Διαμεσολάβηση

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ October 20, 2017: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Ένας γκουρού της Διαμεσολάβησης μιλάει με τους δικηγόρους στην Αθήνα για τον κρίσιμο ρόλο τους στη Διαμεσολάβηση

Την Τρίτη 17/10/17 από τις 9πμ ως τις 3μμ, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη,  πραγματοποιήθηκε ένα νομικό γεγονός μεγάλης σημασίας: Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός Διαμεσολαβητής Hon. Judge Daniel Weinstein (Ret.), ιδρυτής της JAMS, της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρίας Διαμεσολαβητών και διαμεσολαβητής πολλών από  τις διαμεσολαβήσεις, για τις οποίες διαβάζουμε στη διεθνή αρθρογραφία, με εμπλεκόμενους χιλιάδες πολίτες (στην περίπτωση συλλογικών αγωγών), μεγάλες Τραπεζικές, Επενδυτικές ή Ασφαλιστικές επιχειρήσεις και γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Guns n’Roses, η Uma Thurman ή ο Jack Nicholson, συζήτησε με τους Έλληνες partners σημαντικών Δικηγορικών Εταιριών για τη συμβολή τους στη Διαμεσολάβηση και την αξιοποίησή της.

Ο Daniel Weinstein, τέως Ανώτατος Δικαστής της Πολιτείας της California, Διαμεσολαβητής από τους πλέον δραστήριους στον πλανήτη, υπέρμαχος της ποιοτικής θεωρητικής και κυρίως βιωματικής εκπαίδευσης των Διαμεσολαβητών, της ανάγκης εκπαίδευσης των Δικηγόρων στο ρόλο τους ως Νομικοί παραστάτες στη Διαμεσολάβηση, της συμπληρωματικότητας της Δικαστικής Δικαιοσύνης και των διαδικασιών Εξωδικαστικής Επίλυσης διαφορών, της πρακτικής υποστήριξης της Πολιτείας και του Δικαστικού Σώματος στη Διαμεσολάβηση και της κρίσιμης συμβολής των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Εταιριών στην ενημέρωση των εντολέων τους για τη Διαμεσολάβηση και στην καλά προετοιμασμένη εκπροσώπησή τους σε αυτή, με γλαφυρό και τεκμηριωμένο τρόπο, κατέθεσε την εμπειρία του για το πως η Πολιτεία της California και πολλά Ευρωπαϊκά, Ασιατικά, Αφρικανικά και Μεσογειακά κράτη αξιοποίησαν τη Διαμεσολάβηση μειώνοντας το φόρτο κι αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των Δικαστηρίων, ενισχύοντας το διαπραγματευτικό ρόλο των Δικηγόρων, συντομεύοντας ραγδαία το χρόνο αποζημίωσης των πολιτών και εξοικονομώντας ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Εξέθεσε επίσης αποτελεσματικές στρατηγικές των Δικηγόρων για να είναι επιτυχείς στο ρόλο τους στη Διαμεσολάβηση.

Οι διακεκριμμένοι Έλληνες Διαμεσολαβητές Δικηγόροι και Εκπαιδευτές, υπότροφοι της διεθνούς υποτροφίας Weinstein JAMS Fellowship, Σπύρος Αντωνέλος (Fellow 2013) και Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου (Fellow 2011) υπενθύμισαν τα πολλά χρηστικά χαρακτηριστικά της Διαμεσολάβησης (συντομία, διαπραγματευτική ευελιξία, απόρρητο, εκτελεστότητα της τελικής συμφωνίας κ.α.) και  κατέθεσαν παραδείγματα αξιοποίησής τους από τους Δικηγόρους σε διαμεσολαβήσεις  που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα. Τόσο η κα Τριανταφύλλου όσο και ο κ. Αντωνέλος ανέφεραν πολλά παραδείγματα εμπειριών τους από διαμεσολαβήσεις στις ΗΠΑ, τις προκλήσεις της εφαρμογής της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και τη σταδιακή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία μίας ανεπτυγμένης τεχνογνωσίας διεθνών προδιαγραφών, που δίνει απαντήσεις στην εξωδικαστική υποστήριξη των αναγκών των επιχειρήσεων, των εμπόρων, των πολιτών και των Δικηγόρων της Ελλάδας.

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με τους Δικηγόρους του ακροατηρίου, οι οποίοι κατέθεσαν τις αμφιβολίες, και τις απορίες τους και αντάλλαξαν γόνιμες εμπειρίες με τους ομιλητές για να προκύψουν τα επόμενα ποιοτικά βήματα ανάπτυξης του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα με τη δική τους καίρια συμβολή, ειδικά με δεδομένο ότι η παράσταση των Δικηγόρων στη διαδικασία μαζί με τους εντολείς τους είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα.

Ευγενικός χορηγός της συνάντησης εργασίας αυτής ήταν η εταιρία “Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ.”, Μεγάλος Υποστηρικτής της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και Φορέας Επικοινωνίας η ηλεκτρονική ιστοσελίδα E-Themis.

 

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με τους Δικηγόρους του ακροατηρίου, οι οποίοι κατέθεσαν τις αμφιβολίες, και τις απορίες τους και αντάλλαξαν γόνιμες εμπειρίες με τους ομιλητές για να προκύψουν τα επόμενα ποιοτικά βήματα ανάπτυξης του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα με τη δική τους καίρια συμβολή



Source/ Author:ethemis.gr

LATEST POSTS




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom