Eκπαιδευτικά Προγράμματα για Νομικούς και Δικηγόρους

April 02, 2019: ELSA Athens - Ομάδας Νομικής Έρευνας (Legal Research Group)

Μεταπτυχιακά προγράμματα ethemis


ethemis

ELSA Athens - Ομάδας Νομικής Έρευνας (Legal Research Group)

Η ELSA Athens συνεχίζοντας την παράδοση της ενασχόλησης με το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο (International Investment Law), ανακοινώνει την συγκρότηση Ομάδας Νομικής Έρευνας (Legal Research Group), υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Λέκτορα κ. Α. Γουργουρίνη, η οποία θα ασχοληθεί με ειδικότερες πτυχές του Διεθνούς Επενδυτικού Δικαίου.

Στόχος της ομάδας είναι:

✔ να εξοικειωθούν οι φοιτητές με το αντικείμενο της έρευνας,

✔ να μάθουν να εργάζονται συστηματικά και σε συνεργασία με άλλα άτομα,

✔ να εντρυφήσουν στη θεματική που θα τους ανατεθεί.Υπό την ακαδημαϊκή καθοδήγηση του κ. Γουργουρίνη, οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Νομικής Έρευνας θα ερευνήσουν επίκαιρα νομικά ζητήματα που άπτονται του Διεθνούς Επενδυτικού Δικαίου και θα καταλήξουν σε πορίσματα (reports).

Παράλληλα, όσοι εξ αυτών το επιθυμούν, θα έχουν και την πρόσθετη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία στελέχωσης της ομάδας που θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιό μας στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Foreign Direct Investment International Arbitration Moot (FDI Moot) 2019 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 7- 10 Νοεμβρίου 2019 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι (Φλόριδα, Η.Π.Α.).

Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να διαθέτουν συνέπεια, αφοσίωση και διάθεση για ουσιαστική ενασχόληση με το αντικείμενο της έρευνας – εντούτοις, δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του αντικειμένου. Η επιλογή των συμμετεχόντων της Ομάδας Νομικής Έρευνας θα γίνει από τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο και ο προγραμματισμός της έρευνας θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης αυτού με τα μέλη της ομάδας.

Ως εκ τούτου, οι φοιτήτριες/φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Ομάδα Νομικής Έρευνας σχετικά με το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο (International Investment Law) και στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Foreign Direct Investment International Arbitration Moot (FDI Moot) 2019 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Νοεμβρίου 2019 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι (Φλόριδα, Η.Π.Α.), να καταθέσουν ηλεκτρονικά (agourg@law.uoa.gr) πλήρες CV, υπ’ όψιν του Λέκτορα κ. Α. Γουργουρίνη, και να προσέλθουν σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ώρα 15:00, στο Κέντρο Ερευνών Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου (Athens PIL - Ακαδημίας 47, 3ος όροφος).

Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να διαθέτουν συνέπεια, αφοσίωση και διάθεση για ουσιαστική ενασχόληση με το αντικείμενο της έρευνας – εντούτοις, δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του αντικειμένου


LATEST POSTS
  • ethemis

    Young Maritime Prize - Piraeus 2020

    Βραβεία Πρωτότυπων µελετών | Πειραιάς 2020: Στο πλαίσιο του προσεχούς Συνεδρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς και η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στον επιστημονικό διάλογο, νέων επιστημόνων και νομικών, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο πεδίο του Ναυτικού Δικαίου.

  • ethemis

    Διενέργεια γραπτών πανελληνίων εξετάσεων υποψήφιων διαχειριστών αφερεγγυότητας έτους 2019

    Η διεξαγωγή του γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού υποψηφίων διαχειριστών αφερεγγυότητας της 16ηςη 1/201_9 θα λάβει χώρα στην αίθουσα 1.8 του Υπουργείου Δικαιοσύνης .που εδρεύει στην οδό Μεσογείων 96 ΤΚ 115 27. Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν από τις 14:00 μ.μ, έως τις 16:00 μ.μ
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις Δημοσίου και Αγγελίες για δικηγόρους & νομικούς.

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
social media news

Social           Media            Streaming

Ροή ειδήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα του www.ethemis.gr

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis map

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more