Δ.Σ.Πειραιώς: Συνάντηση του Προέδρου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

September 25, 2018: Νέα Δικηγορικών Συλλόγων

Δικηγορικοί Σύλλογοι ethemis


ethemis

Δ.Σ.Πειραιώς: Συνάντηση του Προέδρου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ.Πειραιώς με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου στο Υπουργείο και αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συζήτησε μαζί του, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, θέματα που αφορούν στα Δικαστήρια, τη Δικαιοσύνη και τους Δικηγόρους Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά στην πρώην Ράλλειο Σχολή τονίζοντας την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας και στη συνέχεια η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και μέσω του ΤΑΧΔΙΚ στην προώθηση του παραπάνω έργου, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του υφιστάμενου κτιρίου σε συνδυασμό με την ανυπαρξία εξόδου κινδύνου και  αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μέσω της Περιφέρειας για την ανεύρεση λύσης για την έξοδο κινδύνου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τις εξελίξεις για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε συνδυασμό με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας δικαίου στους εμπλεκόμενους στην απονομή δικαιοσύνης.  Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να λύσει άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει με νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. ενημέρωσε για την εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στην περιφέρεια των δικαστηρίων Πειραιά και ζήτησε την περαιτέρω εφαρμογή του στα υπόλοιπα δικαστήρια, ο δε  Υπουργός δήλωσε ότι είναι στις προτεραιότητές του η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και των εν γένει ψηφιακών υπηρεσιών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π., αφού αρχικά εξέθεσε την αντίθεσή του για την επιβολή Φ.Π.Α. στις παρεχόμενες από τους δικηγόρους υπηρεσίες, ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής πολιτείας μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία στη CCBE για τη διεκδίκηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. Ο  Υπουργός δήλωσε ότι κατανοεί καταρχήν το ζήτημα και το αντιμετωπίζει σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα, όπου παρατίθενται διαδοχικά οι απόψεις του Δ.Σ.Π. για τα παραπάνω ζητήματα.

Αμφότεροι συμφώνησαν να είναι σε μια συνεχή επικοινωνία για τα μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δικηγορικό σώμα.

Πειραιάς, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π.

Γιώργος Σταματογιάννης

 

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και μέσω του ΤΑΧΔΙΚ στην προώθηση του παραπάνω έργου, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του υφιστάμενου κτιρίουSource/ Author: dspeiraia.gr - διαβάστε περισσότερα
LATEST POSTSethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom