Ειδησεογραφία: Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Νομικών Φορέων

May 18, 2018: Δελτίο Τύπου: 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο»

ethemis


Δελτίο Τύπου: 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο»

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις διοργάνωσε με επιτυχία στις 11 & 12 Μαΐου 2018 το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της με θέμα: «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο» στα Ιωάννινα στο Epirus Palace Hotel. 

Το Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν δικηγόροι Αθηνών αλλά και επαρχίας, όπως Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων επαγγελματικών κλάδων.
Για την επιτυχία των εργασιών του Συνεδρίου οφείλουμε θερμότατες ευχαριστίες καταρχάς σε όλους τους εισηγητές που έλαβαν μέρος, στους προεδρεύοντες καθώς και σε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που συνέβαλαν ουσιωδώς στον επιστημονικό διάλογο με τις παρεμβάσεις τους. 

Η θεματολογία και το πλήθος των εισηγήσεων συνετέλεσαν στην καλύτερη κατανόηση για το νέο Κανονισμό, το νέο νομοθετικό πλαίσιο και το ρόλο των δικηγόρων σε αυτό. Οι διακεκριμένοι ομιλητές του Συνεδρίου μας παρουσίασαν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα με σκοπό να θίξουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο Κανονισμό αλλά και να θέσουν λύσεις. Ορισμένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τα χαρακτηριστικά του νέου τοπίου στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τις 25 Μαΐου 2018 και ύστερα, τις μεγάλες καινοτομίες του GDPR, τον αναβαθμισμένο ρόλο του Δικηγόρου, τις αλλαγές που θα προκύψουν σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο διαδίκτυο και στο  Ποινικό Δίκαιο, πως θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα στα ΜΜΕ και τέλος ποια θα είναι τα κρίσιμα και τα πρακτικά ζητήματα που θα αναδειχθούν κατά την εφαρμογή του GDPR.

Ορισμένοι από τους διακεκριμένους ομιλητές μας ήταν οι εξής: ο κ. Δημήτρης Χρ.Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Πρόεδρος Ε.Ε.Ν.e-Θέμις, ΔΣ ΔΣΑ, ο κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Ταξίαρχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Σπύρος Τάσσης, Δικηγόρος, LLM, Πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας, ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως τακτικό Μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., τέως αν.Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ. Δρ.Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπλ. Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Δημήτριος Γκύζης, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, τ. επόπτης ΔΙ.Δ.Η.Ε. και ο κ. Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς και στους χορηγούς του Συνεδρίου, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του, υπό τις άριστες συνθήκες που αυτό έλαβε χώρα.LATEST POSTSethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis map

Επιστημονική            Αρθρογραφία

Από την Συντακτική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis map

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Δημοσίου και Αγγελίες για δικηγόρους & νομικούς.

View more
social media news

Social           Media            Streaming

Ροή ειδήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα του www.ethemis.gr

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more