ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ (Έκδοση: 2020)

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ / March 09, 2020: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

NewsRoom eΘέμις


ethemis

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ (Έκδοση: 2020)

Μιχάλης Φεφές, Ενεργειακές Κοινότητες, ISBN: 978-960-654-038-7: Το έργο «Ενεργειακές Κοινότητες» παρουσιάζει αναλυτικά το νομικό καθεστώς που διέπει τις Ενεργειακές Κοινότητες. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο θεωρητικό πλαίσιο των ενεργειακών συνεταιρισμών (νομικό πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής, ενωσιακής και εθνικής, περιγραφή του συνεταιριστικού θεσμού και εξειδίκευση στους ενεργειακούς συνεταιρισμούς ως νέα μορφή επιχειρηματικότητας στον τομέα της ενέργειας) και αναλύει τα σχετικά με τις ενεργειακές κοινότητες θέματα, όπως τη σύστασή τους, την εγγραφή τους στο οικείο Μητρώο, τα κίνητρα σύστασης και λειτουργίας τους, τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους με τη δημιουργία δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων, τα μέλη τους, τα όργανα διοίκησης και διεύθυνσής τους, τα οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν και τη λήξη τους, δηλαδή τη λύση, την εκκαθάριση και την πτώχευσή τους. Το βιβλίο αποτελεί πλήρη, εμπεριστατωμένο και πρακτικό οδηγό για όσους θέλουν να εμπλακούν στον τομέα της ενέργειας μέσω μιας ενεργειακής κοινότητας είτε ως νομικοί παραστάτες, είτε ως μέλη της διοίκησης, είτε ως απλά μέλη της.

Ο Μιχάλης Φεφές σπούδασε νομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Έκανε μεταπτυχιακό στο Κοινοτικό Δίκαιο στο University College London.  Το 1994 πήρε διδακτορικό στο Κοινοτικό Δίκαιο από το University College London. Το 1998 ολοκλήρωσε μεταδιδακτορική έρευνα στο European University Institute της Φλωρεντίας. Yπηρετεί ως επίκουρος καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Κοινωνική Οικονομία στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όπου διδάσκει «Εισαγωγή στο Δίκαιο», «Θεσμοί και Οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Θεμελιώδεις Ελευθερίες και Κοινές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Κοινωνική Οικονομία». Παράλληλα διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας» του Τμήματος.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο νομικό της πλαίσιο και την ενωσιακή της διάσταση ιδιαίτερα σε θέματα ευρωπαϊκών θεσμών κοινωνικής οικονομίας. Έχει δημοσιεύσει 3 μονογραφίες και πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. 

Νομική ΒιβλιοθήκηSource/ Author: nb.org

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom