Λευτέρης Αδαμάκης, υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ / May 24, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Λευτέρης Αδαμάκης, υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Συνέντευξη με τον κο Λευτέρη Αδαμάκη, υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο Περιστερίου

1) Πώς λάβατε την απόφαση να κατέλθετε στο στίβο των δημοτικών εκλογών;

Είμαι 30 ετών, γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και κατοικώ στο Περιστέρι μέχρι και σήμερα. Η αγάπη για την πόλη μου αλλά και ο θαυμασμός μου για τον Δήμαρχό μας, τον κ. Παχατουρίδη είναι που με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα ως κοινοτικός σύμβουλος της 2ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Περιστερίου.

2) Τι κάνει έναν ελεύθερο επαγγελματία, έναν δικηγόρο, όπως είστε εσείς, να πάρει την απόφαση ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου του; Και πόσο δυνατός είναι ο συνδυασμός των δύο στην πράξη;

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση από την προσφορά στον συνάνθρωπο δεν υπάρχει. Μέχρι και σήμερα το κατάφερνα δίνοντας εθελοντικά την όποια βοήθεια μπορούσα σε οργανισμούς με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ζωής παιδιών που η ζωή τους έχει φερθεί άδικα.

Σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, δεν φροντίζεις μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Και αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και με τις γνώσεις μου αλλά και με τη διάθεση, την όρεξη και την αγάπη που έχω για την πόλη μας. Σαν μάχιμος δικηγόρος αφουγκράζεσαι καθημερινά τα προβλήματα του κόσμου, και παλεύεις και πολλά από αυτά να τα λύσεις. Σαν μάχιμος δικηγόρος, με ενδεχόμενη εκλογή μου θα διαφέρει πολύ παραπάνω η καθημερινότητα όσον αφορά τις ώρες που θα πρέπει να βρίσκω και να μπορώ να διαθέσω για την πόλη μας. Αλλά είναι τέτοια η αγάπη για την πόλη μου που και με τον θεσμικό μου πλέον ρόλο θα παλεύω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων της περιοχής μου.

3) Πως αξιολογείτε τα πεπραγμένα της μέχρι σήμερα Διοίκησης του Δήμου σας;

Η διοίκηση του Δημάρχου μας είναι αξιέπαινη, δυναμική, και δραστήρια σε καθημερινή βάση τα τελευταία 17 χρόνια. Για το έργο της δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, μιλάνε τα έργα από μόνα τους αλλά και ο Περιστεριώτικος κόσμος με τα σταθερά ανοδικά ποσοστά που δίνει στον Δήμαρχό μας.

4) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου σας;

Δεν μπορώ να πω για βασικά προβλήματα του Δήμου μας, είμαστε από τους τυχερούς δημότες καθώς όλα τα ΒΑΣΙΚΑ τα έχουμε, Καθαριότητα, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμός, αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα είναι σε άνθηση.

Οδηγός μου όμως στη ζωή είναι πάντα το καλύτερο, ποτέ δεν πρέπει να λες ότι έχεις φτάσει “ταβάνι” γιατί δεν μπορεί να ισχύει όταν ασχολείσαι με τα κοινά.

Οι στόχοι μου κινούνται σε 3 άξονες : α) η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων αλλά κυρίως των παιδιών, με διάφορες δράσεις, σε συνδυασμό και με τα σχολεία της πόλης μας. β) Η βελτίωση προσβασιμότητας των δρόμων και πεζοδρόμων μας για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη (εκείνους με προβλήματα όρασης, εκείνους με κινητικά προβλήματα κλπ.). και γ) βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης που επικρατεί με τα αδέσποτα.

5) Πώς βλέπετε τη συμπεριφορά των πολιτών σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις γειτονιές της περιοχής σας; Ενδιαφέρονται, ενημερώνονται, συμμετέχουν;

Η ενασχόληση των κατοίκων της πόλης μας με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι έντονη. Ο κόσμος έχει αγαπήσει ακόμα περισσότερο την πόλη μας, τον Δήμαρχό μας, και όλο και περισσότεροι θέλουν να γίνουν συμμέτοχοι στο έργο και το όραμα του Δημάρχου μας για την πόλη μας.

6) Ποια θα είναι η πρώτη πρωτοβουλία σας, εφόσον εκλεγείτε, για τον Δήμο σας;

Υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά, και η διάθεση για προσφορά δεν εξαντλείται με την εκλογή. Είμαι στρατιώτης του Δημάρχου μας, και είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα αξιοποιήσει όλους τους συνεργάτες του.

Βιογραφικό σημείωμα

Είμαι ο Λευτέρης Αδαμάκης, γεννημένος στο Περιστέρι το 1989. Μεγάλωσα στο Περιστέρι, εισήλθα στην Νομική σχολή Αθηνών. Είμαι νέος δικηγόρος και ασκώ μάχιμη δικηγορία.

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Λευτέρης ΑδαμάκηςSource/ Author: Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom