Ανθή Γεώργα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λήμνου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ / May 24, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Ανθή Γεώργα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λήμνου

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Συνέντευξη με την Ανθή Γεώργα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λήμνου στις δημοτικές εκλογές 2019

-——————————————————————————–

Είναι μεγάλη μας χαρά που η Ανθή Γεώργα ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις και εξαίρετη συνάδελφος, με την οποία μας ενώνουν κοινές δράσεις πολλών χρόνων, είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λήμνου με υποψήφια Δήμαρχο την επίσης πολύ άξια συνάδελφο Ελεονώρα Γεώργα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας της εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία.

1)Πώς λάβατε την απόφαση να κατέλθετε στο στίβο των δημοτικών εκλογών;

Οι δημοτικές αυτές εκλογές, σε ό,τι αφορά τον τόπο καταγωγής μου τη Λήμνο, έχουν για μένα μία συναισθηματική ιδιαιτερότητα, αφού κατέρχεται η αδερφή μου ως υποψήφια Δήμαρχος. Δε θα μπορούσα να μην είμαι στο πλάι της, όπως είμαι μια ζωή. Όπως συνεργαζόμαστε άψογα στη δικηγορία, αυτό γίνεται και τώρα. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, δραστηριοποιούμαι έντονα επαγγελματικά στη Λήμνο και βιώνω από κοντά τα προβλήματα και τις ανησυχίες του επαγγελματία, του οικογενειάρχη, του ηλικιωμένου, του κάθε νέου ανθρώπου που ζει στο νησί.

2) Τι κάνει έναν ελεύθερο επαγγελματία, έναν δικηγόρο, όπως είστε εσείς, να πάρει την απόφαση ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου του; Και πόσο δυνατός είναι ο συνδυασμός των δύο στην πράξη;

Πράγματι φαντάζει άθλος η ενασχόληση ενός μαχόμενου δικηγόρου και με τα κοινά, καθώς η δικηγορία είναι ένα απαιτητικό και δύσκολο επάγγελμα. Οι δικηγόροι έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο σε βάρος της ιδιωτικής τους ζωής. Λόγω της φύσεως όμως, της δουλειάς γνωρίζουν πώς ρυθμίζεται κάθε έννομη βιοτική σχέση. Πόσο μάλλον όταν αποκτήσουν την ευχερεία μέσα από θεσμικούς ρόλους του άμεσου φορέα αυτοδιοίκησης που λέγεται Δήμος… Συνεπώς, ο συνδυασμός είναι που φέρνει το αποτέλεσμα.

3) Πως αξιολογείτε τα πεπραγμένα της μέχρι σήμερα Διοίκησης του Δήμου σας;

Εάν η αξιολόγηση μου είχε θετικό πρόσημο, δε θα μιλούσαμε σήμερα για την υποψηφιότητά μου, ούτε για τη «ΝΙΚΗ για τη Λήμνο». Καμία βελτιωτική παρέμβαση σε κανένα πεδίο δράσης της δημοτικής αρχής δεν έχει σημειωθεί. Από την πρόσφατη περιήγηση μας στους κατοίκους του νησιού εισπράξαμε αυτή την απογοήτευση.

4) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου σας;

Η Λήμνος είναι ένα μεγάλο νησί, προικισμένο από τη φύση με απαράμιλλη ομορφιά, ένα νησί που λίγοι γνωρίζουν γιατί δυστυχώς η εσωστρέφεια και η αποκοπή από τα κέντρα λήψης αποφάσεων έχει στοιχίσει. Τουριστική προβολή, όπως αναλυτικότερα περιγράφεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού, εξορθολογισμός των φορέων και υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους δημότες και διασύνδεση με την κεντρική εξουσία, τόνωση της επιχειρηματικότητας για την απασχόληση των νέων και κατ’ επέκταση την άνθιση της οικονομίας μπορούν να απογειώσουν τη Λήμνο.

5) Ποιες είναι οι κεντρικές προτάσεις σας για την αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων;

Οι άξονες στους οποίους εδράζεται το πρόγραμμα μας περιγράφονται αναλυτικά σε αυτό και αποτυπώθηκαν από την πρώτη στιγμή στη διακήρυξη αρχών. Ο περιορισμένος χώρος και χρόνος της παρούσης συνέντευξης δεν επιτρέπουν περαιτέρω εμβάθυνση.

6) Πώς βλέπετε τη συμπεριφορά των πολιτών σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στις γειτονιές της περιοχής σας; Ενδιαφέρονται, ενημερώνονται, συμμετέχουν;

Η ενασχόληση των κατοίκων της περιφέρειας με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πρωτοφανώς έντονη. Οι δημοτικοί άρχοντες είναι οι φορείς εξουσίας στους οποίους ο πολίτης μπορεί να αποτανθεί άμεσα. Οι κάτοικοι της Λήμνου είναι και ενεργοί πολίτες, αλλά και έξυπνοι πολίτες, έχουν εστιάσει στα ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα, κρίνουν ορθά και στην ορθή κρίση τους, όπως θα αποτυπωθεί στην κάλπη, έχουμε εμπιστοσύνη.

7) Πώς κρίνετε τη στάση της πολιτείας απέναντι στα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο σας; Υπάρχει η αναγκαία συνδρομή και συνεργασία; Αν όχι, τι πρέπει να αλλάξει;

Όπως προείπα, θεωρώ μέγιστο πρόβλημα του νησιού την εσωστρέφεια και την αποκοπή από την κεντρική εξουσία. Ξεχασμένους μας έχει χρόνια η Πολιτεία, αλλά φοβάμαι και η Περιφέρεια. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας Δήμος δυναμικός, εξωστρεφής, με ανθρώπους που δουλεύουν ακάματα, ασκούν πιέσεις, παρεμβάσεις, ζητάνε, μάχονται, διεκδικούν.

8) Ποια θα είναι η πρώτη πρωτοβουλία σας, εφόσον εκλεγείτε, για τον Δήμο σας;

Εγώ είμαι απλός στρατιώτης και είμαι στην απόλυτη διάθεση της επικεφαλής μου, η οποία εφ ‘ όσον εκλεγεί είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο όλους τους συνεργάτες της , εκλεγμένους και μη. Η διάθεση για προσφορά δεν εξαντλείται με την εκλογή, μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είτε θεσμικά είτε εξωθεσμικά, όρεξη για δουλειά να υπάρχει,

Βιογραφικό σημείωμα

Είμαι η Ανθή Γεώργα, γεννημένη στην Αθήνα το 1982. Μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη, εισήλθα στη Νομική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησα το 2004, ενώ αποφοίτησα κι από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τομέα Ποινικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκώ μαχόμενη δικηγορία από το έτος 2006. Έχω ασχοληθεί από τα χρόνια των σπουδών μου με τα φοιτητικά δρώμενα, ενώ έχω δραστηριοποιηθεί και με τα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Τιμή μου να αποτελώ ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων ΝομικώνE-**themis , της οποίας η συμβολή και η δράση στον επιστημονικό διάλογο αλλά και στην προώθηση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι πανελλαδικά γνωστή στους κύκλους των νομικών. Έχω εργαστεί ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έλκω την εκ μητρός καταγωγή μου από τη Νέα Κούταλη Λήμνου, όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι έντονα επαγγελματικά, μοιράζοντας το χρόνο μου. Στην Αθήνα έχω συμμετάσχει ενεργά σε πρωτοβουλίες φορέων και συλλογικοτήτων με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του ακριτικού μας τόπου. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη δημιουργική γραφή.

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Ανθή ΓώργαSource/ Author: Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom