Γιώργος Παπουτσής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ / May 22, 2019: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Γιώργος Παπουτσής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Συνέντευξη με τον κο Γιώργο Παπουτσή, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Πόρου στις δημοτικές εκλογές 2019

1) Πως λάβατε την απόφαση να κατέλθετε στον στίβο των δημοτικών εκλογών;

Αγαπώ τον Πόρο, έχω δεθεί με τους ανθρώπους και νοιώθω ότι αξίζουν μια καλύτερη ζωή.Πρώτα απ’ όλα ως πολίτης δεν μπορώ να δεχθώ, όπως και οι περισσότεροι συμπολίτες μας, αδικία, διαχωρισμούς και στοχοποιήσεις. Η υπάρχουσα κατάσταση στο δήμο, δυστυχώς, διαχωρίζει τους πολίτες σε «δικούς μας» και «στους άλλους». Εμείς σεβόμαστε όλους τους συμπολίτες μας και στόχος μας είναι με τη δουλειά και το έργο μας να τους πείσουμε να μας υποστηρίξουν.

2) Πως αξιολογείτε τα πεπραγμένα της σημερινής Δημοτικής Αρχής του δήμου;

Δυστυχώς η τωρινή Δημοτική αρχή, όπως είπα ήδη, έχει επιστρέψει τον τόπο στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου»: Έργα ήδη δρομολογημένα που αποσκοπούσαν στην βελτίωση της εικόνας και της ζωής των πολιτών ακυρώθηκαν, τα οποία μάλιστα δεν αντικαταστάθηκαν από κανένα έργο που να μπορεί να δώσει πνοή στον τόπο. Ότι έγινε στο νησί είναι ελλιπές και επιφανειακό. Και επειδή η Δημοτική αρχή σκέφτεται «τους δικούς της» δεν υπάρχει και κοινή αποδοχή από τους πολίτες ακόμα και σ’ αυτά.

3) Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο μας;

Ακούστε: ο στόχος μας δεν είναι να αναλωθούμε σε ανάγνωση προβλημάτων, αλλά να φέρουμε μια νέα δημιουργική πνοή στον τόπο: Η στήριξη σε δομές που μπορούν να ενισχύσουν τον τουρισμό, ενώνοντας όλους τους Ποριώτες, ώστε να υπάρχει ωφέλεια για όλους είναι προτεραιότητα για μας. Ο Πόρος πρέπει και θα μπει δυνατά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, με αυξημένη προσέλευση τουριστών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Φυσικά και μας νοιάζει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας, γι’ αυτό είμαστε καθημερινά μαζί τους, στην αγορά και στα μαγαζιά. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον τόπο και έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το παρών και το μέλλον μας.

4) Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων;

Από την πρώτη κιόλας μέρα εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες ελλιμενισμού σκαφών και ολοκληρώνουμε τάχιστα τα έργα στην παραλιακή ζώνη. Δεν φτάνει να έρθουν νέοι επισκέπτες, πρέπει η εικόνα και οι υπηρεσίες να τους ικανοποιήσουν για να έρχονται συνέχεια! Κι επειδή μιλάμε για ισονομία, που σήμερα λείπει, η λειτουργία των καταστημάτων ΚΥΕ θα γίνεται με σεβασμό και δικαιοσύνη για όλους. Και ως νομικός έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτό!

5) Πως βλέπετε τη συμπεριφορά των πολιτών σε σχέση με τις εκλογές; Ενδιαφέρονται; Συμμετέχουν;

Οι Ποριώτες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Τα πεπραγμένα της τωρινής Δημοτικής Αρχής όμως τους έχουν απογοητεύσει και σε κάποιο βαθμό δυσπιστούν: Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τους κοιτάμε στα μάτια ενημερώνοντάς τους για το έργο που θέλουμε να κάνουμε. Είναι έξυπνοι άνθρωποι οι συμπολίτες μας και μπορούν να καταλάβουν ποιοι τους κοροϊδεύουν και ποιοι όχι. Γι’ αυτό είμαστε πολύ αισιόδοξοι. 

6) Πως κρίνετε τη στάση της Πολιτείας απέναντι στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο; Υπάρχει συνδρομή και συνεργασία;

Ξέρετε για να έρθει προκοπή σ’ ένα τόπο πρέπει όλοι να συνδράμουν σε αυτό: Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η Περιφέρεια θα είναι ένα πολύ καλός «συμπαίκτης» στο πρόγραμμά μας για το νησί, κάτι που ως σήμερα δεν έχει γίνει διότι πολύ απλά η τωρινή Δημοτική Αρχή προτίμησε τη ρήξη με την Πολιτεία κι όχι τη συναίνεση. Ναι, είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί κι ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα μας κι όχι απέναντί μας!

7) Ποια θα είναι η πρώτη σας πρωτοβουλία αφού εκλεγείτε;

Δικαιοσύνη. Είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο νου, κι όχι λόγω του επαγγέλματός μου! Ίση και δίκαιη μεταχείριση των αιτημάτων των Ποριωτών γιατί όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στον τόπο μας και η πρόοδος και η προκοπή δεν μπορεί να αποτελεί «δωράκι» σε κάποιους. Ο σκοπός μας είναι να ενώσουμε τους συμπολίτες μας στην κοινή μας προσπάθεια για πρόοδο και όλοι να καρπωθούν τα οφέλη εξίσου. 

Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Γιώργος ΠαπουτσήςSource/ Author: Δικηγόροι και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom