Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ / March 07, 2019: Από τη ΔΔΗΕ εντοπίστηκε κατάστημα, στο οποίο διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ιστοσελίδας

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Από τη ΔΔΗΕ εντοπίστηκε κατάστημα, στο οποίο διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ιστοσελίδας

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε κατάστημα, στο οποίο διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ιστοσελίδας

Η είσοδος στην επίμαχη ιστοσελίδα πραγματοποιούταν με χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password)

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε κατάστημα στην περιοχή της Αρκαδίας, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε κατάστημα σε περιοχή της Αρκαδίας διοργανωνόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος πραγματοποιούταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές αυτής σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα καθώς και αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και διαπιστώθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου καταστήματος και του ιδιοκτήτη. Μάλιστα για την επίμαχη ιστοσελίδα προέκυψε ότι είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρίας - καταχωρητή με έδρα τις Η.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα.

Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ιδιοκτήτη στην υπό διερεύνηση υπόθεση, καθώς κατελήφθη να προβαίνει σε στοιχηματισμό μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή, που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παιχτών – πελατών.

Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διαχειρίζονταν τουλάχιστον (10) ενεργούς χρήστες λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με κεκαλυμμένο τρόπο και προσφέροντας υπηρεσίες στοιχηματισμού σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, κλειστό πελατολόγιο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό πόσο των (325) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Black list).

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεσή συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες – παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου:

-   να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν,

-   να συμβουλεύονται πάντοτε τον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) https://www.gamingcommission.gov.gr/,

-   η συμμετοχή παικτών – χρηστών του διαδικτύου σε τυχερό παίγνιο, μέσω διαδικτύου, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, είναι αξιόποινη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Η είσοδος στην επίμαχη ιστοσελίδα πραγματοποιούταν με χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password)


LATEST POSTS
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis map

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Δημοσίου και Αγγελίες για δικηγόρους & νομικούς.

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
social media news

Social           Media            Streaming

Ροή ειδήσεων από τα κοινωνικά δίκτυα του www.ethemis.gr

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis map

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more