Κυκλοφορεί το βιβλίο "Αναστολή είσπραξης πληρωμής - H εφαρμογή στην πράξη"

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ / November 14, 2018: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom

NewsRoom eΘέμις


ethemis

Κυκλοφορεί το βιβλίο "Αναστολή είσπραξης πληρωμής - H εφαρμογή στην πράξη"

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Συγγραφέας:

Η συγγραφέας Ζωή Ι. Ρούσκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Π.Α.Σ.Π.Ε. και της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχει δε διδακτορικό δίπλωμα στο Φορολογικό Δίκαιο.

Διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Εσόδων της ΙΣΤ’ ΔΟΥ Αθηνών, Προϊσταμένη του Δικαστικού Τμήματος της KA ΔΟΥ Αθηνών, επί πολλά έτη, ως εκτελούσα χρέη Αναπληρώτριας Διευθύντριας στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, και Οικονομική Επιθεωρήτρια, μέχρι σήμερα που εργάζεται ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της μέχρι πρότινος Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) και ως συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την καταγραφή των λειτουργιών και διαδικασιών της Φορολογικής Διοίκησης.

Εκδότης: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Περίληψη - Ο μηχανισμός της προσωρινής προστασίας είναι ανθρωποκεντρικός: αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προστασία του ατόμου σε μια κοινωνία, η οποία διέπεται από κανόνες δικαίου και προϋποθέτει ποιοτική και πλήρη απόδοση της δικαιοσύνης.

Για το βιβλίο της Ζωής Ι. Ρούσκα, με τίτλο: «Αναστολή εισπράξεως πληρωμής - Η εφαρμογή στην πράξη», ο Βασίλης Κουγέας, Καθηγητής Εθνικού και Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Δικαίου  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει: «O μηχανισμός της προσωρινής προστασίας είναι ανθρωποκεντρικός: αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προστασία του ατόμου σε μια κοινωνία, η οποία διέπεται από κανόνες Δικαίου και προϋποθέτει ποιοτική και πλήρη απόδοση της δικαιοσύνης.

Επιδιώκει να αποτρέψει βλάβες σε βάρος εννόμων συμφερόντων των θιγομένων, να αποτρέψει αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να θωρακίσει τα δικαιώματα των φορολογουμένων, ουσιαστικοποιώντας την έννοια της δικαιοσύνης.

Η συγγραφεύς εξετάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο του θεσμού, χωρίς να αγνοεί την ιστορική του εξέλιξη και αναλύει σε βάθος ζητήματα, όπως η προσωρινή προστασία στην πολιτική και στη διοικητική δίκη, το έννομο συμφέρον στη διαδικασία προσωρινής προστασίας και στην ακυρωτική δίκη. Εξετάζει επίσης τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης της αναστολής εισπράξεως και εκθέτει ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό της Ζωής Ρούσκα, ανταποκρινόμενο πλήρως στις προϋποθέσεις μιας επιστημονικής προσέγγισης του θεσμού αλλά και των προβλημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή του στην πράξη, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της προσωρινής δικαστικής προστασίας.».

Ο μηχανισμός της προσωρινής προστασίας είναι ανθρωποκεντρικός: αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προστασία του ατόμου σε μια κοινωνίαSource/ Author: ethemis.gr

LATEST POSTS
ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝΟΜΚΑ ΝΕΑ/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsRoom, Νομικά Νέα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom