Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1980 στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Το 1999 αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο Καλαμάτας και εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο του 2004 και ακολούθως ολοκλήρωσε το ΠΜΣ του Τομέα Ποινικών Επιστημών. Έκτοτε, το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον του εστιάζεται στη συνταγματική και ποινική προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2011 έγινε δεκτός ως επισκέπτης – ερευνητής στη Νομική Σχολή του Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ).Από το 2007 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και το δίκαιο πληροφορικής.

Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» (www.ethemis.gr), στο πλαίσιο της οποίας έχει επιμεληθεί τη διοργάνωση πλήθους επιστημονικών δραστηριοτήτων, ιδίως πανελληνίων συνεδρίων, εισάγοντας συγχρόνως το θεσμό του Πανελληνίου Forum Δικηγορικού Λειτουργήματος. Η Ε.Ε.Ν.e-Θέμις είναι η πρώτη επιστημονική ένωση που εκ του καταστατικού σκοπού της ασχολείται συστηματικά με το δίκαιο της πληροφορικής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Έχει επιμεληθεί το εγχειρίδιο «Ν. 2523/1997 Διοικητικές – ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία», Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2014. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και συμβολών σε νομικά συγγράμματα και περιοδικά (βλ. ενδεικτ. Ποινική προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε: Προσωπικά Δεδομένα (επιμ: Λ. Κοτσαλής), Νομική Βιβλιοθήκη 2016, Ποινική προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ελληνική νομολογία και τη νομολογία του ΕΔΔΑ, σε: Τιμητικός Τόμος για τον Καθηγητή Ηλ. Κρίσπη (Εκδ. Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2015), Η επίδοση ως άγνωστης διαμονής κατά το άρθρο 156 ΚΠΔ – Κριτική προσέγγιση στη δικαστηριακή πρακτική, ΝοΒ 2013/1368, Ο αιτιώδης σύνδεσμος στην ιατρική ποινική ευθύνη, σε: Ιατρική Ευθύνη & Βιοηθική – Σύγχρονες προσεγγίσεις και προοπτικές του μέλλοντος (Πρακτικά Διεπιστημονικού Συνεδρίου 1-2/3/2013), The conformity to the provisions of the Constitution of Greece of the “anonymity on the internet”, σε: Privacy and Surveillance – Current aspects and future perspectives, Νομική Βιβλιοθήκη 2013, Η προστασία της ιδιωτικότητας στο ψηφιακό περιβάλλον κατά το άρθρο 8 ΕΣΔΑ, ΔΙΜΕΕ 2012/325, Παρατηρήσεις στην ΑΠ 1220/2008, Ποινική Δικαιοσύνη 2009/1196, The Indian Penal Law and the “Nemo tenetur se ipsum proedere” principle, σε: Poros Project 2005 – 2007, EU – INDIA Economic Cross Cultural Programme, 2006).

Το 2014 εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ως Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (2014 – σήμερα) διετέλεσε Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών – Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, Μέλος των Επιτροπών Ποινικού Δικαίου και Πληροφορικής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) και Μέλος της Επιτροπής Τηλεματικής ΔΣΑ.

Στις αρχαιρεσίες του έτους 2017 κατήλθε ως υποψήφιος Πρόεδρος, επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Δικηγόρος – όλοι εμείς, μαζί», οπότε και οι συνάδελφοι του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, οδηγώντας τον στο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας.