Ο κ. Σπύρος Τάσσης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δίκαιο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και τα τελευταία 19 χρόνια ασχολείται με τα νομικά ζητήματα που αφορούν τις σχετικές αυτές αγορές, τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας (HADPP), co-chair του Greek Chapter της IAPP (International Association of Privacy Professionals) και πρώην μέλος του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε εταιρεία παροχής σταθερών εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (Cosmoline, 2007 - 2011) και στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (Vodafone Panafon, 2002 – 2006) ενώ έχει συνεργαστεί, ως senior associate, με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα (2000 – 2002). Από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο που εξειδικεύεται μεταξύ άλλων, στα νομικά ζητήματα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου, τα προσωπικά δεδομένα την ασφάλεια των δικτύων κλπ. Τα τελευταία δύο έτη συμβουλεύει και εκπονεί έργα συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε μεγάλες εταιρείες και ομίλους.

Έχει διαχειριστεί ομάδες εργασίας για την τροποποίηση και υποβολή προτάσεων επί του θεσμικού πλαισίου και συγκεκριμένων Κανονιστικών κειμένων που αφορούν τους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το 2009 ήταν μέλος της ομάδας εργασίας που εκπόνησε το Σχέδιο Νόμου για το θεσμικό «Πλαίσιο Εγκατάστασης Πανελλαδικού Δικτύου Οπτικών Ινών Ανοικτής Πρόσβασης (FttH)» για το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ενώ αυτή την περίοδο συμβουλεύει τη ΓΓ Τηλεπικοινωνιών στην ενσωμάτωση της Οδηγίας NIS.

Ο κος Τάσσης είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του νομικού περιοδικού ΔιΜΕΕ (Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), υπεύθυνος για την ύλη του Δικαίου Πληροφορικής και Προσωπικών Δεδομένων. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και σχολιασμών σχετικά με τα θέματα του Δικαίου Πληροφορικής και Προσωπικών Δεδομένων και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους νομικών εκδόσεων πάνω στα προσωπικά δεδομένα και τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα. Επίσης καλείται ως guest lecturer σε μεταπτυχιακά προγράμματα και ως ειδικός εισηγητής σε σεμινάρια για τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων.