Περιοδικά Δημοσίου Δικαίου

April 10, 2017: Περιοδικό "Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου"

Δημόσιο Δίκαιο Περιοδικά


Περιοδικό "Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου"

Το περιοδικό Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου (ΕφαρμογέςΔΔ) εκδίδεται αδιάλειπτα από το 1987 υπό την αιγίδα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ιδέα της έκδοσης των Εφαρμογών Δημοσίου Δικαίου γεννήθηκε στον χώρο του Σπουδαστηρίου Δημοσίου Δικαίου από αριστούχους φοιτητές - συνεργάτες του, οι οποίοι, με την καθοδήγηση και καθοριστική συμβολή του τότε υπευθύνου του Σπουδαστηρίου κ. Ν. Μιχαλάκη, πραγματοποίησαν την αρχική ιδέα. Καλύπτουν θεματικά κυρίως τον ευρύ χώρο του Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού, Διεθνούς και Διοικητικού Δικαίου, καθώς και της Θεωρίας του Δικαίου, χωρίς στεγανά όρια.

Στο πλαίσιο της πλούσιας και ποικίλης ύλης αρθρογραφίας, δημοσιεύονται, σχολιασμένες κριτικά, πρόσφατες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων, αλλά και αλλοδαπών δικαιοδοτικών οργάνων, όπως ενδεικτικά του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου (Conseil Constitutionnel) και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού (Bundesverfassungsgericht), μεταφρασμένες στα Ελληνικά. Περαιτέρω, στις Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου δημοσιεύονται επισκοπήσεις νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και των ελληνικών Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή. Η ύλη των Εφαρμογών Δημοσίου Δικαίου προσαρμόζεται αδιάκοπα στις εξελίξεις της νομικής επικαιρότητας. Στις σελίδες των Εφαρμογών Δημοσίου Δικαίου έχουν φιλοξενηθεί κείμενα σημαντικών Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων, όπως Καθηγητών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων. Επίσης, έχουν φιλοξενηθεί συμβολές διδακτόρων, μεταπτυχιακών και ενίοτε προπτυχιακών φοιτητών, αποδεικνύοντας πως οι Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου, στον εικοσιπενταετή πλέον βίο τους, έχουν σταθεί απαρασάλευτα στο πλευρό του νέου επιστήμονος, ενώ συμβάλλουν καταλυτικά στην προαγωγή της νομικής επιστήμης και στην προώθηση του επιστημονικού διαλόγου.

Τετραμηνιαία περιοδική έκδοση υπό την αιγίδα του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εν όψει της δομής, της ευρύτητας της ύλης, της επιστημονικής ποιότητας, αλλά και της φρέσκιας ματιάς της εκάστοτε συντακτικής Επιτροπής, που εθελοντικά και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το δίκαιο δίνεται στην προσπάθεια, οι Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου έχουν κατακτήσει τη δική τους ξεχωριστή θέση στη νομική βιβλιογραφία και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τον επιστήμονα και αδιαμφισβήτητα, τον δικηγόρο στην καθημερινότητά του.Πηγή: nb.org

LATEST POSTSethemis legal studies

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis map

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για δικηγόρους & νομικούς.

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis map

Επιστημονική            Αρθρογραφία

Από την Συντακτική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis map

Ψηφιακό             Αποθετήριο

Aναζητήστε τις δημοσιεύσεις του παλαιού ethemis.gr 2011-2015

View more
ethemis map

ΠΟΙΝΙΚΟΣ            ΧΑΡΤΗΣ

Διαδραστικός Χάρτης γεωκωδικοποίησης όλων των Ελληνικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

View more
ethemis map

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους Aνεξάρτητους Φορείς

View more
ethemis map

Δικηγορικοί            Σύλλογοι

Νέα και Χάρτης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας

View more