full screen background image

News Flash

29 Μαρτίου 2017 - Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων Β’ Εξεταστικής Περιόδου 2016   Δείτε τους επιτ ... +++ 29 Μαρτίου 2017 - Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 : Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Διαιτησία – Η διαδικασία παραπομπής   Ημερομηνία: Πέμ ... +++ 29 Μαρτίου 2017 - 15-17 Ιουνίου 2017 : Επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σύγχρονα ζητήματα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών»   Στο πλαίσιο της ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Ποδοσφαιρικό τουρνουά μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «ΣΟΛΩΝ» και ομάδας κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Το ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την παράλληλη ασφάλιση (άρθρο 36 του Ν. 4387/2016) Η εγκύκλιος του Υπο ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Απαγόρευση της χρήσης των ανώνυμων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής   Στην απαγόρευσ ... +++ webdesign

Δικαιοσύνη

Published on Νοέμβριος 30th, 2016 | by eThemis

0

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατάθεση για το χρονικό της επίθεσης χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

 

Το χρονικό της επίθεσης χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013 ανέπτυξε καρέ-καρέ ο κ. Μιχάλης Βαξεβάνης, μάρτυς και πολιτικώς ενάγων στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, ο κ. Βαξεβάνης χαρακτήρισε «σχεδιασμένη και συντονισμένη» την επίθεση, με σαφή «ανθρωποκτόνο σκοπό».

«Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα, φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα. Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές. Ήθελαν αίμα» είπε ο μάρτυς για να στοιχειοθετήσει την εκτίμησή του.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Χρυσή Αυγή «βγήκε μπροστά», για να καθαρίσει η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τους κομμουνιστές, κατ’ εντολήν μεγαλοεργολάβων.

«Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους» είπε για τους εργοδότες της Ζώνης. «Είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε έχουν στα πόδια τους, και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας (…). Τους έβαλαν μπροστά, τη Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουνε τη ζώνη, το λέει ξεκάθαρα στο βίντεο ο περιφερειάρχης».

Ο κ. Βαξεβάνης είπε αναλυτικά:

«Είδαμε δυο ομάδες ατόμων να έρχονται, περίπου 20-25 άτομα κάθε ομάδα, ενήλικοι, άνδρες, βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια (…). Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω (…) Είχαν ταχύ βήμα, ήταν δυο μπουλούκια που έρχονται και σμίγουν (…). Έκαναν τόξο, μας περικύκλωσαν.
(…)
Οι από πίσω φωνάζουν, βρίζουν, Χριστούς, Παναγίες, αφήστε τα. Βγήκαν δυο, Χατζηδάκης, Πανταζής, μπροστά και μας είπαν “φύγετε, (από τη Ζώνη εννοούσαν), εμείς η Χρυσή Αυγή κάνουμε κουμάντο πλέον εδώ”. Ενστικτωδώς, συμπτυχθήκαμε.

Φωνάζουν πού είναι ο Πουλικόγιαννης.
(…)
Ο Πουλικόγιαννης τους είπε σε ένα σύντομο διάλογο, “τι γίνεται, κάνουμε κάτι νόμιμο”. Εκεί έγινε το πέσιμο. Χατζηδάκης, Πανταζής, ήταν οι δυο μπροστά, και δίπλα στον Πανταζή, ο Αντωνακόπουλος. Τον Αντωνακόπουλο, τον φωνάζανε Κούλη στη Ζώνη, έτσι τον ήξερα. Το πλήρες όνομά του το έμαθα στη ΓΑΔΑ.
(…)
Νιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει και να μου ρίχνει μια μπουνιά, σφίγγει περισσότερο ο κλοιός γύρω μας.

Οι δυο πρώτοι (Χατζηδάκης, Πανταζής) ήταν ακάλυπτοι, ο Αντωνακόπουλος κρατούσε ξύλο. Το κρατάει χιαστί και με σπρώχνει: “πίσω ρε μουνιά!”, ξεκινάνε οι ροπαλιές.

Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω, και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου, κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος… Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν.

Έτσι όπως γύρισα, είδα κάτω, αιμόφυρτο τον Πουλικόγιαννη, το μάγουλο ήταν στην άσφαλτο (…), μου έδωσε την αίσθηση ότι ψυχομαχεί.

 

Πηγή: tovima.gr – διαβάστε περισσότερα

Tags: ,Αφήστε μια απάντηση


Back to Top ↑