full screen background image

News Flash

29 Μαρτίου 2017 - Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων Β’ Εξεταστικής Περιόδου 2016   Δείτε τους επιτ ... +++ 29 Μαρτίου 2017 - Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 : Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Διαιτησία – Η διαδικασία παραπομπής   Ημερομηνία: Πέμ ... +++ 29 Μαρτίου 2017 - 15-17 Ιουνίου 2017 : Επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σύγχρονα ζητήματα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών»   Στο πλαίσιο της ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Ποδοσφαιρικό τουρνουά μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «ΣΟΛΩΝ» και ομάδας κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Το ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την παράλληλη ασφάλιση (άρθρο 36 του Ν. 4387/2016) Η εγκύκλιος του Υπο ... +++ 27 Μαρτίου 2017 - Απαγόρευση της χρήσης των ανώνυμων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής   Στην απαγόρευσ ... +++ webdesign

Δικαιοσύνη

Published on Νοέμβριος 3rd, 2016 | by eThemis

0

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Οι απειλές συνεχίζονται ακόμη και σήμερα»

 

Υπό νέο σχεδιασμό της Αστυνομίας, παρουσία ισχυρής δύναμης, και σε ατμόσφαιρα σταθερά «πολεμική», διεξήχθη η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, και εκ των μελών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν την επίθεση στο Πέραμα το 2013, κ. Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στο βήμα του μάρτυρα για τρίτη ημέρα. Υστερα από το τεταμένο σκηνικό της προηγούμενης συνεδρίασης, επελέγη η λύση των διαφορετικών εισόδων για τις δύο «αντίπαλες» πλευρές του ακροατηρίου, που σχημάτιζαν ουρές για να μπουν στην αίθουσα.

Ο κ. Πουλικόγιαννης, εξεταζόμενος από την Πολιτική Αγωγή, έκανε λόγο για κλιμακούμενες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή την εποχή εκείνη, σε λογική ισχυροποίησής της, ενώ αναφέρθηκε και σε δηλώσεις επιδοκιμασίας των ταγμάτων εφόδου από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Τόνισε ότι η επίθεση στο ΠΑΜΕ ήταν επίθεση σε έναν ολόκληρο χώρο, αυτόν της Ζώνης στο Πέραμα, και στον τρόπο λειτουργίας του. «Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η συνέχεια, αν δεν είχε πάρει διάσταση η υπόθεση. Οι απειλές συνεχίζονται ακόμη και σήμερα».

Ο μάρτυς εντόπισε κοινά χαρακτηριστικά σε πλείστες όσες επιθέσεις από χρυσαυγίτες, ενώ σε σχέση με την Αστυνομία, εκτίμησε ότι δεν υπήρχε καμιά διάθεση παρέμβασης – «υπήρχε κάλυψη», είπε χαρακτηριστικά -, χωρίς να διστάσει να αναφερθεί σε «αίσθημα ατιμωρησίας» των δραστών.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τους διαξιφισμούς συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης, που διέκοπταν τη ροή της, με την πρόεδρο κυρία Μαρία Λεπενιώτη να διαπιστώνει «μου φαίνεται ότι οι πάντες εδώ μέσα δεν θέλουν να προχωρήσουμε …».

Η πρόεδρος εξανέστη πάντως όταν σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής (Χριστοδούλου) για το «ποιος αιματοκύλισε την ανθρωπότητα», μέλη του κοινού που διάκειται φιλικά στη Χρυσή Αυγή φώναξαν «ο Στάλιν και ο Μάο».

Αναφερόμενος στον Παύλο Φύσσα, ο κ. Πουλικόγιαννης είπε ότι ήταν «τρομερό παιδί, και στις παρέες του, και στις σχέσεις του, και στη δουλειά, τον γνώριζα προσωπικά. (…) Είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, ήταν αγαπητός στη δουλειά, έφτιαχνε διαρκώς στίχους, είχε δουλέψει στη Ζώνη, ακόμη και με κάποιους που εμπλέκονται στη δολοφονία του, όπως ο Μιχάλαρος».

 

 

Πηγή: tovima.gr – διαβάστε περισσότερα

Tags: ,Αφήστε μια απάντηση


Back to Top ↑